Használhatom a 2. keresztnevemet ha az első nem tetszik?
Figyelt kérdés
A nevem Petra Vivien és nekem a Vivien sokkal jobban tetszik.Használhatom ezt?2010. febr. 17. 16:22
2/8 anonim válasza:
igen. Nekem is van olyan ismerősöm aki a második nevét használja.
3/8 anonim válasza:
Ha mind a kettő anyakönyveztetve van, akkor igen.
Ezt csak azért mondom, mielőtt még lepontoznak, mert nekem a második nevem csak keresztkönyvileg van bejegyezve, tehát én nem is használhatom.
4/8 anonim válasza:
Ja előző vagyok, de hivatalos iratokon, mind a kettőt fel kell tüntetned.
5/8 anonim válasza:
Igen, de a hivatalos levelezésben háromnevű leszel. (Én is az vagyok.)
Útlevél, APEH, Bank, Polgármesteri hivatal stb. mindhárom neveddel fog hivatkozni rád, nem lesz elég nekik, ha azt mondod, XYZ Vivien vagy.
A hétköznapi életben nem fogja firtatni senki.
6/8 anonim válasza:
Én örök életemben a második keresztnevemet használtam.
7/8 anonim válasza:
A fiamat, amióta él, mindenki a második keresztnevén szólítja. Azért van két keresztneved, hogy mind a kettőt használhasd, ahogy tetszik.
Nekem is kettő van (ja és nekem is Petra az első), de a másodikat sosem használtam, fura lenne, ha valaki elkezdene Katának szólítani :)
8/8 anonim válasza:
Én Petra Dorina vagyok... igaz én az elsőt használom, de pl az osztályomban nem is egy ember van, aki a másodikat használja... csak hivatalosan kell mind a három, még nekem is, így hogy az elsőt használom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!