Használhatom így a nevemet?
Figyelt kérdés
Nem tudom, ide illik-e a kérdés. Névjegykártyát kellene csináltatnom. Nos, nem szeretem a keresztnevem, ráadásul elég gyakori a vezeték- és keresztnevem is, a városban legalább 3 ilyen nevű embert ismerek, akik valamilyen módon hirdetik magukat (esküvőszervező, fodrász stb.).
A médiában van egy olyan íratlan törvény, hogy a kavarodás megelőzése végett aki később robban be a piacra, az változtat valamit a nevén. Ilyet megtehetek én is olyan módon, hogy pl. a nevem Kovács Annamária, és mivel sok a Kovács Annamária, Kovács Annaként vagy Kovács Máriaként terjesztem a névjegykártyákat, és ezt a nevet használom a továbbiakban? Vagy pl. szerződéskötéskor ez okirathamisításnak minősül?
2010. júl. 24. 16:19
1/3 anonim válasza:
Kolompár Zseraldina is lehet a névjegykártyádon, de szerződésen, más hivatalos iraton a rendes nevedet kell használnod.
2/3 anonim válasza:
Úgy tudom a helyi anyakönyvezetői hivatalban megváltoztahatod a nevedet. Szerződésnél mindenképp az igazi nevedet kell használnod, ami a személyi igazolványodban van, de egyébként úgy hívathatod magad, ahogy akarod, ehhez senkinek semmi köze.
3/3 anonim válasza:
Vagy lehet Kolompár Gazsi .Üdw gyula bácsi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!