Mit lehet ilyenkor tenni, ha csak úgy elviszi a gyereket?
Van egy ismerősöm,barátnőm...akinek van élettársa és egy 3 éves gyereke. Elég rosszul jönnek ki egymással és szeretnének külön költözni,de még csak most kezdett el újra dolgozni..így nincs olyan jövedelme amiből albérletet,kaució fizessen. Szóval legalább még 1 hónapot kéne kibírniuk.
Az élettársa elutazott az édesanyáékhoz és elvitte magával a gyereket is. A barátnőm pedig itthon maradt,mert dolgozik. Nekem azt mondta az élettársa,hogy nem szándékozik vissza hozni a gyereket...szeptember 2-án haza jön felmondani a munkahelyén és megmondani,hogy végleg elmegy és a gyereket haza se hozza már. De erről a barátnőm nem tud. :S
Nem szeretnék beleszólni az egészbe és keverni kavarni...mindkettőjüket meghallgatom szívesen,de a véleményem mindig megtartottam. Nem szeretném elmondani a "barátnőmnek" azt amit az élettársa mondott... csinálják úgy ahogy. Egyik pártját sem fogom.
A következő a kérdés... hogy ilyen helyzetben majd mit tehet az akitől a gyereket elvették? Mert nem jogi úton vitte el magával. Ráadásul nem is tud a dolgokról...azt hiszi csak nyaralnak és jönnek haza. :S Ha tényleg úgy alakul az egész,hogy nem hozza vissza a kisgyereket...mi a teendő?
Rendőrség. Ők meg kiadják a körözést.
Viszont ha te tudod, hogy nem akarja visszavinni a gyereket, akkor elég nagy hülyeség nem szólni erről az anyának.
Főleg, hogy ha tényleg ez lesz, bűnsegédlet miatt mehetsz az élettárs mellé a sittre.
te mégis milyen viszonyban vagy az élettárssal, hogy neked elmondta mire készül, a barátnődnek - a gyerek édesanyjának? - meg nem.
mivel tudsz róla, én mindenképpen szólnék. ha az élettársa még a gyerek apja is, akkor sem lehet így elvinni a gyereket, hogy arról az anya ne is tudjon. még akkor sem, ha nincs bírósági végzés, vagy megállapodás a gyerek elhelyezéséről. És az anya sem vihetné el ugyanígy, itt nincs különbség.
Én nagyon nem várnám meg, amíg megtörténik amit írtál.
Ha mást nem, legalább az apával beszélj, hogy ez nagyon rossz ötlet.
Igazából az édesanya tudja nagyon jól azt,hogy elvitte a gyereket...azt is,hogy hova vitte. Semmiképp nem minősülhet emberrablásnak mivel tud arról,hogy elmentek.
Sokszor volt már,hogy összevesztek... az egyik nem aludt otthon aztán mégis együtt maradtak. Ezért reménykedem abban,hogy meggondolja magát és helyre teszi a dolgokat a fejében a férfi. :\
Nem tudom mi a helyes. Eddig sem szóltam bele és ezután is szeretném magam tartani ehhez. Felnőtt emberek és ha valamit tesz akkor vállalja a felelősséget érte és tisztában van azzal,hogy mit követ el.
Hozzá teszem,hogy a srác szülei nagyon rendesek és mikor arról volt szó,hogy a srác ki akarta tenni a csajt akkor az édesapja megmondta neki,hogy gondolkozzon el azon amit tesz és inkább várjon pár hónapot amíg elintéződik az albérlet stb. Ezért is gondolom azt,hogy nem teszi majd meg azt amit mondott...de a mai világban már kitudja. :S
Jogilag itt az a helyzet, hogy ha bekövetkezik a rablás, te hibás leszel.
Ugyanúgy, mintha én elmondanám neked, hogy holnap le fogom szúrni a szomszédomat. Ha hallgatsz és tényleg leszúrom, a rendőrség ugyanúgy elővesz téged, hogy miért nem szóltál időben.
már bocsi, hogy így nyersen, de a kis kutyafarkát sem érdekli, hogy mi lesz az apával és az anyával.
A GYEREKKEL!!!!! viszont annál inkább. Szerinted egy ilyen herce-hurca, a szülők csúnya elválása használni fog neki? Én nem hiszem.
Szólj bele - a gyerek érdekében. Beszélj az apával. És akkor is a gyerekre hivatkozz.
Fontos, hogy a gyerek jó szülői viszony mellett nőjön fel, mert MIND A KÉT szülőre szüksége van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!