Más szülei is kutatnak a gyerekeik holmijai között?
Én is egyetértek az utolsó hozzászólókkal. Szerintem sem kellene kutatni. Még régen kaptam egy naplót névnapi ajándékként és el kezdtem írni. Mindenféle dolgokat írtam bele, nem csak azt, hogy milyen óráim lesznek, vagy hogy milyen dolgozatra kell készülni, hanem hogy mi történt a hétvégi bulik alatt (nem kell durva dolgokra gondolni (semmi drog vagy ilyesmi), csak hogy kivel ismerkedtem meg, mikor jöttem haza, mit mondott a pasi, hogy mikor fog hívni:), nagy szerelmeket és csalódásokat, stb.). Átlagos lány napló volt. Nem dugtam nagyon el, de nem is volt szem előtt azért. Mert megbíztam Anyámban. Aztán egyszer kiderült, hogy elolvasta, mondván, hogy tudni akarta, hogy mi történik velem, mert kevesebbet beszélgettünk. Én olyan mérges voltam, hogy fél napig csak sírtam emiatt. Azóta nem is beszéltem meg vele szinte semmit (pedig ennek már lassan 5 éve). Bármikor találkozunk, csakis átlagos dolgokról beszélgetünk, például időjárás, kaja, hétköznapi dolgok. Pedig előtte mindent megbeszéltünk. Még a szexről is dumáltunk.
Ez szerintem elmond mindent, hogy érdemes-e kutatni a gyerekek (inkább a kamaszok) cuccai között. Úgy érzem, hogy amit akar a kamasz, azt úgyis elmondja. De egy ilyen után ...
13:59 vagyok. ELfelejtettem írni:
21/L
Szerintem meg kutasson csak!! Képzeljétek ha a gyerek drogozik,cigizik,piál (most nem konkrétan rólad beszélek kérdező hanem általánosságban) akkor igenis jó ha az anya megtalálja az ilyeneket mert időben közbe tud lépni és egy anyának/szülőnek ez a dolga!!!!! Nekem is csinált ilyet anyum 13 éves koromban mert elég hülye voltam és féltek h tönkre teszem magam ezért mindig átkutatták a szobámat. Persze engem is nagyon zavart, de így utólag tökéletesen egyetértek velük! Jól tették!!!
Kérdező: tényleg jó lenne tudni hány éves vagy, de ha anyukád kutat nálad annak meglehetnek az okai. Beszélgess vele bizalmas dolgokról vagy ha azt nem akarod, akkor csak arról h milyen volt a napod stb. Hidd el le fog szokni róla. Ilyen egy egészséges zsülő. Aggódik a gyerekéért.
Utolsónak
És szerinted, ha valaki cigizik, drogozik, piál annak nincsenek jelei? Mennyire figyel az a szülő aki csak úgy veszi ezeket észre, hogy átkutatja a gyereke szobáját? Szülő vagyok, de szerintem ez gusztustalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!