Azok a szülők, akik a gyerekeiknek különleges neveket
adnak, nem gondolnak arra, hogy mi lesz velük iskolás
korukban? Gondolok a Benettre, Illangóra és társaira
Mindegy hogy hívják a gyereket ha csúfolni akarják kitalálnak valamit. Nekem ritka nevem van, de soha nem szivattak miatta, sőt ismerek nagyon furcsa nevű embereket és őket sem piszkálták a nevük miatt Sólyom, Szibill, Luló meg ilyenek. Annát, Lászlót annál inkább. Szerintem (ha nem Orália és társai) konkrétan a név miatt nemnagyon piszkálnak senkit. Csak mondjuk idegesít Anna és elkezdem mondani hogy Anna-Panka, Kanna, Kanóc, Kanka amiket utál ugye és ennyi. De volt Mercédesz ismerősöm is, senkit nem érdekelt hogy Mercédesz a neve, de mivel egy idegesítő kis pics@ volt, szivattuk rendesen, és hogy a legkönnyebb?? Kitalálni neki gúnyneveket, ennyi.
2012. aug. 21. 13:32
Szerintem ez a különleges név dolog kicsit túl van dramatizálva. Nekem is volt anno különleges nevű osztálytársam, de soha senki nem csúfolta, ellenben a Dániel volt Spániel, a Levente meg Leves. Egy Benetten pl. mit lehet csúfolni? Illangó is max. pillangó, de az meg szép. Az én kislányomnak is különleges neve lesz, de nem azért mert különcködni akarok, hanem mert egy név sem tetszik annyira mint a választott.
2012. aug. 21. 14:36
ellentmondok a többségnek. nekem ritka nevem van, ami még ma is ritkának, különlegesnek számít, hát akkor a 90'es években, amikor általános iskolás voltam, milyen fuircsa volt... engem csúfoltak miatta, nem is kicsit. gyakorlatilag megkeserítették az általános iskolás időket, pusztán a nevem miatt. és itt nem csak az első osztályról beszélek, amikor még szokták egymást a gyerekek, hanem végig, a 6 év alatt szekáltak a nevem miatt.
2012. aug. 21. 17:30
24/33 anonim válasza:
Szerintem egy ilyen keresztnév magában még nem olyan vészes. Az exemet pl. Mirandolínának hívták és mindenki csak dicsérte, hogy milyen gyönyörű név. Az egyetlen gond az volt vele, hogy mindenkinek le kellett betűznie.
Ami nálam inkább kiveri a biztosítékot, az az amikor a keresztnév a vezetéknévvel alkot valamilyen vicces nevet. Én egyszer találkoztam egy Hát Izsák nevű emberrel. Most az ő szülei mit gondolhattak, amikor nevet választottak neki.
2012. aug. 21. 19:22
Mi lesz velük iskolás korukban?
Iskolába fognak járni.
2012. aug. 22. 03:05
26/33 anonim válasza:
Nekem 2 nevem van a ritka a Kleopátra és büszke vagyok rá.
2012. aug. 23. 17:44
az tök jó! és Kleónak becéznek?
2012. aug. 24. 01:36
Te igen primitív vagy. Mindenkit lehet csúfolni, tök nyolc mi a neve...
Az én nevem Emese. Mesizni szoktak, amit utálok. De ennél durvább volt, amikor bejött a "Köszönjük Emese" reklám. Az elött nem igazán volt mivel piszkálni, legalább is a nevem miatt. Pedig annyira nem volt elterjedt.
A fiam második neve Benett. Nem hiszem, hogy lehet majd ez miatt cikizni. Sőt szerintem tiszta menő. A Bent használjuk becenévnek, ami szerintem szintén jó.
Ha lesz még gyermekem, neki is valami ilyesmi neve lesz. De pl nálunk van egy Száni nevü kiscsávó, nah azt igen durvának tartom. Meg ez a Rikárdó, Rómeó, és társai borzalmasak.
2013. márc. 25. 19:06
Az én pocakomban is van valaki, ha megszületik Benett lesz. A párom talált rá erre a névre és szerintünk gyönyörű! Nem is tudnék 'egyszerű' nevet elképzelni a gyermekemnek.
2013. márc. 28. 10:44
Anett
Zsanett
Ivett
Bernadett
Benett
Gratulálok ehhez a rendkívül férfias névhez :D
2013. márc. 30. 03:04
Kapcsolódó kérdések: