Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azok a szülők, akik a gyerekei...

Azok a szülők, akik a gyerekeiknek különleges neveket adnak, nem gondolnak arra, hogy mi lesz velük iskolás korukban? Gondolok a Benettre, Illangóra és társaira

Figyelt kérdés
2012. aug. 21. 09:56
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

Nekem Ottó a nevem,ami hagyományos,de mikor volt a Tóth Ottós paródia,utána állandóan azt kellett hallgatnom.. Köszönöm néked kicsi huszár:)

Szóval igen,akit akarnak úgyis csúfolnak,de azért van pár név,ami provokációnak minősül .. Pl. Kurt..

2012. aug. 21. 10:27
 12/33 anonim ***** válasza:
20%
nekem egy ideig volt Jason(dzsézön) nevü, echte amerikai osztálytársam,ő nem igazán beszélt magyarul(csak ilyen erősen amerikanizált magyart beszélt),és emellett -mai szóval,így utólag(értsétek:akkor szerintem még nem nevezték ezt így)- szerintem hiperaktív volt... na őt utálták...emlékszem, mivel akkoriban a sulinak még nem volt angoltanára, mindent egy bizonyos Edit néninek(aki hellyel-közzel tudott angolul,és akit csak ezért "tartott" az iskola,hogy legyen Dzsézön-nek tolmács) kellett neki(20-adjára is) elmondani,mert senki nem tudott rajta kívül angolul a suliban...
2012. aug. 21. 10:29
 13/33 anonim ***** válasza:
84%
Engem inkább az zavar, amikor egy "cuki" nevet adnak a gyereknek és nem gondolnak bele, hogy fel is fog nőni. Egy kicsinek biztos tökéletes a Málna meg a Kisherceg meg az Eperke, de felnőve lehet, hogy nehezebb lesz érvényesülnie.
2012. aug. 21. 10:30
 14/33 anonim ***** válasza:
77%

Nekem még a 90-es években Lea nevű osztálytársam volt. Nem tudom, hogy ez most mennyire ritka, akkor az volt, és azóta sem találkoztam senkivel, akit így hívnak. Soha senki nem csúfolta a neve miatt. Első napon, amikor mindenki bemutatkozott, mondtuk többen, hogy milyen különös neve van, és kábé pont eddig volt ez téma.

Ha valakit csúfolni akarnak, mindegy mi a neve, megtalálják a módját.

Az én fiamnak hétköznapi neve van, de nem azért, mert a ritkábbat kitolásnak érezném. Egyszerűen van kb. két fiúnév, ami tetszik, ebből a kettőből ezt választottam. Ha lányom lesz legközelebb, neki ritka neve lesz, mert lánynevekből sokkal több van, ami tetszik, és azok között is sok a ritka. Ha legközelebb is fiam lesz, neki sem szokványos neve lesz, mert a másik, ami tetszik manapság nem tartozik a népszerű nevek közé, de se nem röhejes, se nem olyan, amiről még senki ne hallott volna. És mint már mondtam, nem hiszem, hogy ezzel kitolnék vele, mivel csúfolni mindenkit lehet. Engem pl. csúfoltak, na ná, pedig faék egyszerű nevem van :D

2012. aug. 21. 10:37
 15/33 anonim válasza:
82%
Nekem a vezetéknevem Biró, és ezzel is mindig megtaláltak általánosban. Szóval tökmindegy, a közönséges névbe is bele tudnak kötni, a gyerekek néha gonoszok.
2012. aug. 21. 10:42
 16/33 anonim ***** válasza:
69%
Nyilván a kisgyerekeknek a többség által rémesnek tartott nevekről nincsenek furcsa asszociációi, nincsen arról sem kiakakult képük, ők hogy neveznék el a gyerekeiket, hogy hangzik a vezetéknévhez a keresztnév, ezen nem hiszem, hogy gondolkoznak. Ez inkább a szülők és a felnőttek, esetenként tinik gondolatköre. Bár attól még borzalmasnak tartom a Dzsesszikát meg a Rikárdót, de ez egyéni vélemény :D. Sztem 1) úgyis, ha vkit fikázni akarnak, találnaj rajta vmit, 2) a furcsa neveket nem fogják cikizni, kivéve, ha nagyon magas a labda... Leokádia, Felhőcske stb.
2012. aug. 21. 11:53
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, én az eleve kicsinyítő képzővel végződő nevek adását büntetném... (-ka, -ke) t. szülők még véletlenül sem gondolnak bele, hogy ideális esetben az a babuci-mabuci-cukorfalat-tündimókuci lesz még 40-es úr vagy hölgy is...
2012. aug. 21. 12:24
 18/33 anonim ***** válasza:
55%

én az ilyen mondvacsinált nevektől szoktam falnak menni, pl málna,alma,csillag,lányka,ajándék,angyalka,galamb,napocska és társaik..először is kezdjük a becézéssel..ajándék-ajcsi? napocska-napcsi,napka?

a mostnanában népszerű magyar nevek semm kivételek: zselyke- zselykécske? de akkor ott a fiú hunor-hunci? hunka?

felnőtt korukban nem tudom,hogy pl az agyonbecézett nevekből hogy lesz érvényesülni tudó ember..pl egy napocska..napocskanéni? lánykanéni? Nem biztos,hogy egy cégvezetőt komolyan vesznek Kovács Napocska névvel..

és akkor mégegy eset: amikor a gyerek keresztneve a vezetékneve miatt röhejes: Kék Virág, Sütő Napocska, Fényes Napsugár, Réti Boglárka, és még a Végh Béla fémjelezte gonosz névválasztásról nem volt szó...

2012. aug. 21. 12:40
 19/33 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem a "név kötelez"! Ha egy különleges nevet adsz a babádnak, azt ő úgy fogja viselni majd! Az én nevem is különleges (ritka), mai napig elámulnak ha bemutatkozom, mennek a poénok, a trójai háborúról, a Szépségről ; illik hozzám úgy érzem. Soha jobb nevet nem kaphattam volna! Üdvözlettel: Heléna
2012. aug. 21. 12:44
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

Miért, mi lesz velük? Semmi nem lesz velük.

Csak nem azt gondolod, hogy a hétköznapi nevű gyerekeket nem tudják cikizni a nevük miatt?? Ne már!

2012. aug. 21. 13:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!