Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg rossz jel, ha ilyen...

Tényleg rossz jel, ha ilyen közömbös a gyerek nevével kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Úgy néz ki, kislányt várok. A férjemmel beszéltem a névválasztásról, de csak odáig jutottunk, hogy közölte, neki mindegy, mi lesz a neve, amíg nem Leokádiának vagy hasonlónak akarom keresztelni. Utána amiket mondtam neki névötleteket, mindre rámondta, hogy neki ez jó. Én ezen nem akadtam fenn először, gondoltam, a férfiak ebben is olyanok, mint a ruhánál, hogy mindegy, melyiket veszem meg, mind jól áll, csak menjünk már haza :D Egyik barátnőm viszont azt mondta, hogy ez a közömbösség nem normális, azt is jelentheti, hogy nem is akarja igazán azt a gyereket. Tényleg lehet rossz jel?
2012. aug. 20. 23:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

első gyereknél a férjem választott, elolvasta az utónévkönyvet. Másodiknál rámhagyta, mert egy név volt a listán, amit össze tudtunk hozni, pedig anyós is próbálkozott, felolvasta a naptárat :)

Viszont apám mikor megtudta, hogy lány lettem, közölte, adjon akkor neki nevet az anyja...nem nagyon foglalkozott velem, pedig egyedüli gyerek vagyok. Ő nagyon fiút akart.

2012. aug. 21. 06:49
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Mi kb 5perc alatt kiválasztotuk a neveket.A férjem felvetett egy lánynevet én egy fiút,rámondtuk az áment és kész.(mondjuk nem tudom mi lett volna ha nem tetszenek egymásnak a neveink)

sosem puszilta meg a hasam,max rátette a kezét és érezte hogy mozog a baba ez volt a legtöbbb amit tett amig a hasamban volt a lányom.

Most imádja,azóta mióta megszületett.

2012. aug. 21. 07:58
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Én apuka vagyok, de engem annyira nem foglalkoztatott ez a téma sohasem, feleségem normális neveket választott, de rengeteget gondolkodott rajta. Illetve ő volt az is, aki ragaszkodott a habos-babos rózsaszín hercegnős felszerelésekhez is a kislánynak.
2012. aug. 21. 08:22
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

22 éves lány vagyok, Anyum mesélte, anno az én apukám se törődött azzal, mi lesz a nevem. Amit Anyu ajánlott, az ezért vagy azért nem tetszett neki, úgy is mentek a kórházba, hogy majd az utolsú pillanatban kapok nevet. (amúgy nem is tudták mi leszek, tehát fiú és lány nevek is voltak a listán, végül az esélyes nevet egy előttem született kislány megkapta *Laura* és ezért Anyu már nem akarta nekem is azt adni, ezért egy légből kapott nevet kaptam, ami nem is volt a lehetőségek között :) *Csilla*) De miután megszülettem, én lettem Apa szeme fénye, de sosem volt az a puszilgatós, babusgatós fajta, mégis szeret.

Egyik ismerősöm most szült, náluk is az Anyuka döntött, ő nagyon is határozottan tudta mi lesz a név, Apukának nem igazán tetszett az elején, de megszokta és így is imádja a lányát, de amíg a pocakban volt, nem tudott vele mit kezdeni.

Szerintem hülyeség az, hogy fiút akart a férjed és ezért olyan semleges.

Inkább a barátnőd kombinálja túl, nem minden apuka puszilgatja a pocakot, sokan akkor fogják fel igazán, hogy apák lettek mikor már fogják a gyereküket. Gondolj csak bele, neked ott van a hasadban, érzed, a tested része, de a férjed nem érezheti csak ha hozzád ér és az is olyan, mintha te más terhes nő hasát fognád meg, hiába tudja hogy az övé, még kell idő neki. Nem kell erőltetni.

Amúgy meg ha ő hozta fel a baba témát biztos lehetsz benne hogy szeret és akarja is a gyereket.

2012. aug. 21. 10:58
 15/18 anonim ***** válasza:
dehogy az elsö fiunknál én választotam nevet ,másodiknál a nagypapa kivánsága tejesült ,3.kislányunknál apa kivánságára az én nevemet kapta .
2012. aug. 21. 13:38
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon "kedves" barátnőid vannak, hogy terhesen idegesítenek hülyeségekkel.

Szerintem az speciel nem jelent semmit, ha egy férfi nem dédelgeti a pocakot. Az én férjem mindkét terhességemnél inkább ijedten figyelte a baba rendezkedését, neki megkockáztatom, félelmetes volt, ahogy az utolsó hónapban a baba odabent tangózott.

Nevet közösen választottunk mindkétszer, de az elsőnél pl én mondtam a nevet, ő mondta, hogy jó és készen voltunk. A másodikat nehezebb volt, mert ott ő mondta, nekem meg nem tetszett egyik sem:)

Inkább élvezd a terhességet, és örülj, hogy semmi hülye névötlete nincs.

2012. aug. 21. 19:16
 17/18 anonim ***** válasza:
Miért, szerinted jó jel?
2012. aug. 21. 20:15
 18/18 anonim ***** válasza:

Nekem anyukám azt mondta, hogy apukám teljesen rábízta a névválasztást (jó, nyilván ha valami nagyon szar nevet választ, ilyen Lukrécia meg Kunigunda szerűt, akkor megvétózza), de ez nem azt jelenti, hogy ne szeretné a gyerekeit, legalábbis az elmúlt több mint 30 évben nem vettem észre ilyet :)

És nem mindenki a becézgetős-puszilkodós fajta, én pl. azt vágnám szájon, aki a gyerekemet pocaklakónak hívná. Nem vagyunk egyformák.

Különben apai nagyszüleimnél nagymamámat nem foglalkoztatta, mi lesz a gyerekei neve, pedig ez ritkább. Rábízta nagyapámra. Anyai nagyszüleimnél meg nagyapám határozottan eldöntött egy nevet, nagymamám ráhagyta, aztán a kórházban bediktált egy másikat, ott úgyis őt kérdezték :D

2012. aug. 22. 03:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!