Ugye ti sem adnátok fel az életeteket?
26 éves lány vagyok, a párom 27 éves.
Ő kertépítő én római katolikus kántor.
Ma nagyon összevesztünk, mert kitalálta, hogy megyünk Angliába, mert ő itt nem keres jól (200-at keres) és neki elege van.
Én mondtam neki, hogy a helyében nulla nyelvtudással nem indulnék neki, mire ő elkezdte, hogy de őt igenis meg fogják magyarul is.
Ráadásul nekem kialakulóban van egy másik kántori állás 280ezres nettó fizetéssel. (most 50-70 körül keresek).
Erre azt mondta, hogy hagyjak itt mindent, majd ő eltart.
Mondtam, hogy azt már nem!
Kiakadt és mondta, hogy akkor lehet mosogatni Angliában.
Ezek után komolyan a szakításon gondolkodom.
Azt tudni kell róla, hogy sátánista és gyűlöli a kereszténységet.
Szerintem ha kimennék, azt tenne velem, amit akar.
És úgy vagyok vele, hogy a válság ott is utolérne minket, ráadásul az itthoni leendő 280-amnak és az ő 200-ának sokan örülnének.
Én ezt megbecsülném a helyében.
Ja és én ugyan beszélek spanyolul és angolul is, de soha nem hagynám itt a hazai biztosat a kinti bizonytalanért!
Még valami: én diplomás vagyok, ő szakmunkás érettségi nélkül.
Így első olvasatra érdekes pár lehettek :)
Nekem egyébként az ugrott be, hogy mivel ennyire utálja a diplomás "irányítókat", eddig büszke volt rá hogy többet keres mint te.
Erre most hirtelen te fogsz több pénzt keresni.
Egyszerűen tudja hogy kint nem lesz esélyed ilyen munkára.
Ezért is mondja, hogy ő majd eltart.
Sérted a férfi, meg a munkás egóját is.
Maradjatok csak itthon, egyszer majd megbékél.
Sok sikert az új munkához! :)
Ez nagyon érdekes! Hol van olyan kántori állás, ahol nettó 280-at fizetnek? Csak egy helyen van ilyen, a mesében. Nincs az a plébánia Magyarországon, ahol ennyit kapna a kántor! Esetleg hitoktatói státussal egyben, de magában a kántori fizetés nincs ennyi sehol Magyarhonban, bármit is végezz mellette. (Irodai szolgálat, könyvelés, meg mit tudom én mi!)
A másik, hogy ha elválsz, azért nem fognak alkalmazni, mert a kántornak alapkövetelmény, hogy a házassága rendezett legyen. Magyarul, szentségi házasságban kell élned. Persze, van olyan pap, aki ettől eltekint, de ez a minimum követelmény.
Nekem az az elvem, hogy ha nem tudsz adni kalácsot, akkor tanácsot se adj, de ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz. :) Komolyra fordítva, lehet, hogy ez a hozzászólás már rég nem aktuális a kérdésedhez, de nem szabad nektek tovább együtt gondolkodni ebben a felállásban. A kántori hívatást csak úgy tudod gyakorolni, ha a párod teljes mértékben melletted van. És persze, fordítva is igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!