A férjem nevetségesnek nevezett, ami nagyon rosszul esett. Jogosan haragszom rá emiatt?
Szép név:-)
Anniyban igaza van a férjednek hogy ezen nem kell igy kiakadni,valtozattni ugysem tudsz rajta ugyhogy tök mindegy. Mondjuk azert megbantania sme kellett volna,de ebbol szerintem ne csinalj ügyet,örülj hogy ez a legcsunyab amit neked mondott..... És amugy szerintem igen,nem véletlen az 5 Méda a városotokan,de ezzel nem tudsz mit csinalni,hidd el attol még ritka és különleges név marad. Ugyanez volt a baratnőm Sofiajaval és és szerintem az én Dáriuszommal is ez lesz,rákapnak az emberek...
a legjobb barátnőmnek is elég ritka is különleges neve van. a főiskolán az összes csoporttársnőjének annyira megtetszett, h most mindegyik elhatározta, ha lánya lesz, így fogja elnevezni.
na most akkor a barátnőm is rohanjon haza sírva, hogy úristen "ellopják" a nevemet? :P
őszinte leszek, nekem tuti nem Méda lesz a lányom, mert marhára nem tetszik ez a név. Androméda :P
"Beyoncé levédette az ő gyerekének a nevét! :D igaz, az is szánalmas szerintem :)"
Utána néztem, 2 perc volt, míg kiderült, hogy ez nem egészen így van.
Nem azért "trademark"-olta a nevet, hogy más ne nevezhesse el a gyerekét Blue Ivy Carter-nak. Bárki elnevezheti így a gyerekét, hisz valószínűleg ezelőtt is született már pár ember Blue Ivy Carter névvel. Azért védették le, mert forgalmaznak a nevével ellátott babaruhákat és kellékeket.
A cikk felhozza példának, hogy a Versace, McDonald's, Hilton nevek is védjegyezve vannak, mégis elnevezheted a gyerekedet Versace-nak. Sőt, Versace néven nyithatsz könyvesboltot, éttermet, bármit, CSAK ruhaüzletet nem.
21.52
tuti nem Méda lesz a lányom, mert marhára nem tetszik ez a név. Androméda :P
Gratula,ez aztán nagy poén volt. Remélem nem vagy több 6 évesnél. Ennyi erővel a világon minden nevet ki lehet gúnyolni,nézd csak meg az elmúlt 1 órában feltett neveket.
Hát ebből biztos nem csinálnék ekkora drámát a férjemmel.
Amúgy a jelenség nem egyedi. Barátnőm egy kis faluban született, ő volt az első Szabina, és utána sorra születtek a Szabinák. Később született egy húga, vele ugyanez lett. Én megértem, hogy zavar, de azért ilyenért összeveszni...
Itt nem az a lényeg, hogy egyetértünk-e a férjjel, hanem hogy egyetértünk-e abban, hogy a véleménye kizárólag abban a tapló formában fogalmazható meg, hogy "szánalmas vagy".
Különben megértelek, kérdező, nekem tucatkeresztnevem van, és megfogadtam, hogy az én gyerekemnek különleges lesz, de ami megtetszik, az 4-5 éven belül hirtelen hatalmas divat lesz, én meg még a közelében se vagyok, hogy gyerekem legyen :D Így jártam a Cintiával, a Jázminnal meg még néhánnyal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!