Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem nevetségesnek nevezet...

A férjem nevetségesnek nevezett, ami nagyon rosszul esett. Jogosan haragszom rá emiatt?

Figyelt kérdés
A sztori a következő: A férjemnek Szabó a vezeték neve,ami valljuk be,elég gyakori. Gyerekkorom óta van egy név,ami nekem nagyon tetszik,itthon is anyakönyveztethető és ritka. Tudom jól,hogy egy névtől nem lesz különlegesebb a gyerekem,mint a többi, és hogy semmi hátránya nem származott volna abból,ha hétköznapi nevet kap. Én viszont elhatároztam,hogy így fogom hívni a kislányom,mert nagyon szép név. (nem ilyen Dzsesszika vagy Lüszi) Valahogy soha nem tetszett az,ha bejön egy divat és akkor minden gyerek Hanna,Cintia,Zsombor és Milán. A lányom most 2 éves és megkapta a nevet ami nagyon illik rá. A kisvárosban,ahol élek most született meg az ötödik kislány ezzel a névvel. Előtte soha nem hallottam,hogy bárkit is így neveztek volna. Tudom jól,hogy mindenki olyan nevet ad a gyermekének,amilyet akar,de én úgy érzem,hogy ezzel elvették a név "varázsát". Ebből is egy tucat név lett,pedig az én szememben jelent is valamit,története van. A férjem erre azt mondta,hogy nevetséges és szánalmas vagyok hogy ezen kiakadtam, és ez az,ami borzasztóan szíven ütött. Azóta nem igazán szólok hozzá,valahogy nem tudom elfogadni,hogy ez a véleménye rólam és ezt így kerek perec ki is mondta. Mit gondoltok erről?
2012. aug. 20. 19:16
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
74%

" én úgy érzem,hogy ezzel elvették a név "varázsát"

Mit vettek el?

2012. aug. 20. 19:38
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

" Engem is érdekelne a név (2 fiam van, nem tervezünk több babát, nem fogom felhasználni :-) )"

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

2012. aug. 20. 19:39
 13/32 anonim ***** válasza:
86%
Anyakönyvezhető nevet nem lehet levédetni mert az nem tulajdona senkinek.Nem anyakönyvezhető meg?
2012. aug. 20. 19:43
 14/32 A kérdező kommentje:

Na jó,leírom most már úgyis mindegy :)

Azt még hozzá teszem,hogy lehet hogy nem olyan ritka,mint amilyennek hiszem és az is előfordulhat,hogy nektek nem tetszik,de a kérdés most nem erről szól. Médának hívják.

2012. aug. 20. 19:50
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Azért nevetséges, mert ez elég piti dolog ahhoz, amit csinálsz belőle. Erre akkor kellett volna gondolnod, amikor anyakönyveztetted a lányod Médának, hogy ezt más is adhatja, mert ugyan ritka, de anyakönyvezhető név. És egyébként szép is. Tehát ebből következően valóban nevetséges dolog ezen kiakadnod.
2012. aug. 20. 20:00
 16/32 anonim ***** válasza:
47%
Egyetértek a férjeddel.
2012. aug. 20. 20:06
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám 65 éves.

Városban élt (megyeszékhelyen, szóval nem kisváros), és ő volt az egyetlen Andrea annak idején.

mára már tucatnév.

előbb-utóbb minden ritka névből divatnév lesz.

Pl. 40 éve mindenki, hogy ki volt akadva, amikor abban a filmben Krisztián volt a gyerek neve. "Milyen név ez???"

aztán azóta milyen gyalori lett.

2012. aug. 20. 20:15
 18/32 anonim válasza:
70%
Szerintem akkor is durva dolog szánalmasnak és nevetségesnek nevezni valakit emiatt. Mi ebben olyan nevetséges? A Ti életetekben nincsenek olyan dolgok,amik fontosak? A kérdező választott a lányának egy nagyon szép nevet,erre "zsinórban" így nevezik a gyerekeket. Szerintem nem azért adta ezt a nevet,hogy az oviban minden harmadik gyereket így hívjanak. A kérdezőnek nem is az elsődleges baja,hogy mást is így hívnak amint azt le is írta. A férje reakciója itt a baj. Mondhatta volna,hogy : "Drágám,ez van,ellene tenni nem tudsz,akkor is a mi lányunk a legszebb Méda." Nem letámadni és ilyen szavakkal illetni azt a nőt,aki gyereket szült neki és akivel egy fedél alatt él.
2012. aug. 20. 20:17
 19/32 anonim ***** válasza:
77%

ma 20:17

Nem tudhatjuk, hogy a kérdező hogy adta elő a férjének.

Nem mindegy, hogy csak megjegyzi,hogy milyen gyakori lett ez a név, vagy kiakadva mesélte a férjének.

A kérdező tudja ezt, hogy hogy zajlott az egész szituáció.

2012. aug. 20. 20:28
 20/32 anonim ***** válasza:
50%
2012. aug. 20. 20:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!