Rossz "gyereknek" számítok?
25 éves vagyok, még itthon élek az anyámmal. Ma a szememre vetette hogy nem tudja mi van velem, de semmit nem úgy csinálok mint régen.
reggel 7től 10ig dolgozom, nem minden nap egy héten 3-4 napot. ebből az egyik nap 7-24-ig. Másnap mindig sokáig alszom mert a szervezetem már nem bírja ezt a szélsőséget (2éve dolgozom) A fizetésemet mondhatni hazaadom neki, alig költök belőle.
De a házimunkát nem csinálom rendszeresen pont ezért is mert fáradt vagyok, és a barátaimra páromra is kell időt szakítanom.
Egy héten egyszer porszívózom, de mindig rendet hagyok a szobámban, lakásban, nem hagyok szétdobálva semmit. Néha rám jön a takarítási láz, akkor képes vagyok a lakást kivikszolni....
Anya szerint ez kevés...... nem vagyok elég házias.....
De ha egyszer nincs energiám......
Tényleg olyan rossz vagyok a leírtak alapján????
Anyád egy hárpia.
Mint a nők nagyrésze 45 éves kor fölött.
Megnézem ennyi munka után 7-24 ig melyik válaszadó állna neki kinyalni a lakást,mert a szája mindig nagy itt az embereknek:D
Az csinálja a több házimunkát aki kevesebbet dolgozik,szerintem ez igy korrekt.
A nem rendszeresen nálam azt jelenti, hogy nem minden áldott szabadnapomon. Ha szabad vagyok anya első reakciója hogyha haza jön, hogy nem porszívóztál, semmit nem csináltál?
Szerintem nem kell 2 naponta vikszolni a lakást elég ha rend van. És ha itthon vagyok az van. Én szinte nem vagyok itthon ő is dolgozik, csak a hétvégéje szabad, nem is koszolunk, csak az alap porosodás ami megvan. De néha úgy érzem naponta el kellene tüntetni a port.
9-es jól írja nem délelőtt 10re gondoltam. Tudom, hogy váltanom kellene keresgélek is folyamatosan, de sajnos eddig semmi, max más vendéglátóhelyen lett volna eddig esélyem, de köztudott hogy a vendéglátósok nem 8 órába dolgoznak, így ugyanez lenne a helyzet. Dolgozni meg muszáj, ingyen nem fogok anyám nyakán élni.
hmm
az öccsém még anyámmal lakik
26 éves dolgozik és jól keress!
annyi amit megcsinál h a szobáját rendbe tartja de semmi többet hazaadd 20 000.-
és ennyi
ehhez képes te egy Angyal vagy !!!
szal szerintem ne törődj anyukáddal ezen a fronton
viszont ülj le vele beszélgetni szerintem inkább azt szeretné
mesélj neki a munkádról párodról közbe főzz neki egy teát és szánj rá pár órát az életedből :-)
meg fogja hálálni azzal h nem cikiz folyton a házimunkával :-)
A különköltözés se jelenti azt, hogy akkor naponta végignyalja az ember a lakást. Főleg, ha egyedül él. 2-3 napig átlépeget a kupin, halogatja a mosogatást, aztán felszívja magát és egyszerre megcsinálja.
Legalábbis amíg egyedül éltem és nem vártam épp vendéget, néha hagytam szaladni a lakást.
Mióta a férjemmel élek, azóta ketten csináljuk, aki épp ráér. Néha így is előfordul, hogy ketten lépkedülnk át a kupin, mert épp egyikünknek sincs ereje/kedve összepakolni.
Ma is összeporszívóztam mind a 3 szobát, letörölgettem, kiteregettem, besegítettem a főzésbe, majd gondoltam elég lesz mára, holnap is van nap, netezek kicsit.
Erre egy óra netezés után megkérdezi "mit tudsz egész délután a gép előtt csinálni"
Még ha egész délután itt ültem volna és semmit nem csináltam volna.
Én nem várom el hogy dicsérjen ha megcsinálok valamit, hiszt tudom az én dolgom is, nem is akarom hogy ő csinálja egyedül......
Szerintem anyukád a piszkálással azt akarja a tudtodra adni, hogy ideje lenne elköltöznöd.
Lehet, hogy idegesíti már, hogy otthon laksz, azért ilyen undok.
Ha az elköltözésemre kerül a szó, rögtön azzal jön hogy nem tudja elképzelni hogy én egy háztartást vezessek. Mindezt arra alapozva, hogy nem vagyok konyhatündér. Mikor az előző párommal szóba jött az összeköltözés a nővéremtől azt hallgattam, hogy anyám bele van betegedve hogy elmegyek.
Így nem túl esélyes hogy el akar üldözni.
Ja és persze tesóm mindig azzal nyugtat, hogy vele is ugyanezt csinálta csak mivel ő már külön él családdal, átvettem a helyét........
Volt hogy segítettem neki garázst takarítani, és mikor este mesélte tesómnak mi történt aznap akkor már úgy mondta hogy ő takarította. Persze én meg is szólaltam hangosan hogy és én hol voltam közben????
Ilyenkor úgy érzem lenézi a munkám.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!