Rossz "gyereknek" számítok?
25 éves vagyok, még itthon élek az anyámmal. Ma a szememre vetette hogy nem tudja mi van velem, de semmit nem úgy csinálok mint régen.
reggel 7től 10ig dolgozom, nem minden nap egy héten 3-4 napot. ebből az egyik nap 7-24-ig. Másnap mindig sokáig alszom mert a szervezetem már nem bírja ezt a szélsőséget (2éve dolgozom) A fizetésemet mondhatni hazaadom neki, alig költök belőle.
De a házimunkát nem csinálom rendszeresen pont ezért is mert fáradt vagyok, és a barátaimra páromra is kell időt szakítanom.
Egy héten egyszer porszívózom, de mindig rendet hagyok a szobámban, lakásban, nem hagyok szétdobálva semmit. Néha rám jön a takarítási láz, akkor képes vagyok a lakást kivikszolni....
Anya szerint ez kevés...... nem vagyok elég házias.....
De ha egyszer nincs energiám......
Tényleg olyan rossz vagyok a leírtak alapján????
25 évesen azért lakom anyámmal mert így mindkettőnknek könnyebb. Egyedül minek menjek albérletbe? Így legalább őt segítem amíg lehet. Majd ha a párommal eljön az ideje hogy összeköltözzünk majd lépek, de addig az albi, egyedül kidobott pénz......
Már mondtam neki hogy fáradt vagyok, de neki ez nem kifogás. Akkor is csillogni villogni kellene a lakásnak, hisz ő is fáradt de mégis csinálja.
Tény hogy régebben többet takarítottam, de már lett egy kapcsolatom is, és amúgy sem szeretnék 25 évesen begyepesedve élni, hogy a munkának és a háztartásnak éljek...
Rendrakás és porszívózás? Ez minden?
Hát a mosogatás, mosás... főzni szoktál?
Ennyi idősen mindent magadnak kellene magad után!
Akkor is ha otthon laksz.
A leírásod szerint ő is dolgozik, és munka után csinálja a házimunkát ugyanúgy.
Gondoltam nem sorolom végig, de rendet hagyok, azt jelenti el is mosogatok.....
Szoktam mosogatni, porszívózni, törölgetni, felmosni.....stb
Nagytakarításnál (havonta kéthavonta jön rám) ablakot pucolni, fertőtleníteni.....stb
Egyedül a főzés marad ki az életemből, sokáig nem voltam rá kényszerülve, volt más aki csinálja még anyán kívül, de mióta ketten vagyunk szégyen nem szégyen, nem főzök, nem is tudok igazán.
Akkor mire írod, hogy "nem csinálom rendszeresen"?
A kampányszerű mosogatás, takarítás nem ér semmit.
Az én szememben is "rossz gyerek" lennél, ha nem végeznéd el a rád eső házimunkát rendszeresen.
Persze nem akkor várnám el, amikor 7-24-ig dolgozol és kimerülve alszol,
de ennyi idősen úgy kellene otthon élned, mint egy egyenrangú társ, aki a feladatokból is egyenrangúan kiveszi a részét.
És nem számít, hogy fiú vagy vagy lány ebből a szempontból.
Jézusom! Mennyi együtt érző ember!!!
Szerintem a szüleivel / anyukájával lakni nem ciki...majd külön megy, ha eljön az ideje...
Jó-jó...mosás, főzés is van még, ez igaz, de az az igazság, hogy a véleményem az, hogy, ha majd külön költözik, akkor senki nem fogja megcsinálni helyetted, kell kis idő, míg belerázódik az ember az úgymond felnőtté válásba. Én is így voltam. Otthon én sem sok mindent csináltam. Mikor elkezdtem dolgozni, párommal összeköltöztünk, és most, hihetetlen, de megcsinálom, mert meg kell!!! 12 órában dolgozom, úgyhogy hasonló a helyzet. Szerintem nem kell máshogy tenned. A pihenésre is szükség van, és ezt mindenki maga érzi, hogy mennyire! Nagyon hálásnak kell lenned, ha anyukád megcsinál dolgokat helyetted, és ezt add is a tudtára, de magyarázd el neki, hogy ennyire vagy képes, még meg kell szokni, hogy te is a dolgozó emberek életét éled...( 2 év nem sok, ha azt vesszük még hátra van 60) Anyukád is megértem, hisz az ő szemszögéből nézve neki is igaza van, de ezt beszéld meg vele. Eljön majd az idő, mikor majd meg kell csinálni, és akkor majd biztos meg is fogod. Kompromisszumot kell kötni.
Nem ártana munkahelyet váltanod, mert ez tönkre fog tenni.
Azért kedves válaszolók nézzétek már meg mennyit dolgozik, reggel 7-től este 10-ig (15 óra, nem hiszem, hogy délelőtt tízre gondolt)) vagy éjfélig (17 óra), mellé pihenje ki magát és otthon is csinálja a munkát, mintha napi 8 órában dolgozna? A pénzét leadja, de költözzön el?
"A pénzét leadja, de költözzön el?"
Ez nonszensz!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!