Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » 15 évesen még gyereknek számítok?

15 évesen még gyereknek számítok?

Figyelt kérdés
Mindig ezen stresszelem mostanában magam. Annyira hamar elment a gyerekkorom, 15 és fél éves vagyok, rendkívül hihetetlennek tartom, hogy nemrég még játszottam, 2,5 év múlva meg már nagykorú leszek. Nem járok bulizni, nem szeretnék még senkivel sem lefeküdni, egyszerűen nem akarok kiégni. Gyereknek érzem magam, de 15 évesen már csomóan felnőttként meg h*lye kamaszként kezelnek. Annyira rossz, hogy már senki sem tart gyereknek. 15 éves vagyok még csak..és el sem tudom képzelni, hogy valaki mondjuk hogy vállalhat gyereket 16 évesen. Nagyon nem akarok még felnőni, de annyira gyorsan telik az idő. A velem egykorúak már mind buliznak, pasiznak/csajoznak, sokan cigiznek, isznak, szexelnek. Én meg még egy kislánynak érzem magam, aki szeretne önfeledtül a kutyáival játszani, szeretné, ha még gyereknek tekintenék stb. Viszont mióta elkezdődött a gimnázium, egyre jobban elmúlnak ezek az örömök és jönnek a kihívások, a feladatok. Nem vagyok gyerekes, nem is öltözködöm úgy, mint egy kislány, de néha lenéznek, amiért még nem élek úgy, mint egy felnőtt. A tanulás számomra fontos, meg mellette azért mással is foglalkozom, de szeretnék még gyerek is lenni. Néha irigykedem a 8 éves unokatesómra, hogy neki mennyire jó, még kisgyerek, játszhat meg minden. Normális ez? Úgy érzem, amint betöltöm a 16-ot már senki sem fog "aranyos kislánynak" tartani, már csomó feladatom lesz, ami nem is baj, mert nem az egyre nehezedő kihívásokat viselem rosszul, hanem a gyerekkor elmúlását. Volt már valaki így? 15 évesen még gyereknek számítok?
2009. szept. 1. 18:06
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel én is így vagyok, és ahogy középsuliba kerültem még jobban foglalkoztatott ez a dolog és az ottani osztálytársaim is felnőttnek érzik magukat és a beilleszkedés se ment úgy. Amúgy most vagyok 10.es.
2009. szept. 1. 18:10
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Ne hogy azt hidd, hogy a felnőttéválás csak a piából és a cigiből áll. Majd ha odaérsz, akkor te is meg fogod találni a szépet, a jót a felnőttéválásban.
2009. szept. 1. 18:12
 3/18 A kérdező kommentje:
Igen, én is 10.-es lettem most, de már ha ebbe is belegondolok..olyan, mintha tegnap lettem volna 8.-os és 2 éve 6.-os. Fel sem fogom, hogy mennyire hamar eltelik az idő.
2009. szept. 1. 18:13
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

ugyan ebben a cipőben jártam mint te (csak fiú vagyok :D)

láttam, hogy mindenki bulizik, cigizik, szexel stb..... én meg úgy éreztem, hogy nekem ezek a dolgok nem nagyon jönnek be. aztán 9.közepe felé, az egyik haverom elhívott házibuliba. mondtam, hogy nem megyek, mert én nem vagyok az a típus, meg én nem iszok stb..... de mégis meggyőzőtt, hogy menjek el. jól sikerült a buli. a következőre már szívesen mentem. azóta eltelt 2év, és azalatt a 2év alatt, annyit buliztam, mint más 20év alatt. (persze ez nem ment a tanulás rovására, arra mindíg odafigyeltem) nyugi, van még időd. játtsz nyugodtan a kutyáiddal, eljön majd az az idő is amikor, bulizni....szexelni fogsz :D :P

2009. szept. 1. 18:18
 5/18 A kérdező kommentje:
Persze, de nem csak a kutyákkal való játékról meg a bulizásról van szó. (egyébként nincs is kutyám:D ) de ha lenne. na mindegy. a lényeg, hogy a 15 éves kor olyan semmilyen kor. és ezt nehéz elviselni. a 14 éveseket még "kisfiúnak" meg "kislánynak" nevezik, de a 15 évesekre már senki sem mond ilyet. Mintha max 14 éves korig tartana a gyerekkor:/
2009. szept. 1. 18:33
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Tudod mi az ijesztő? 30évesen is olyan lesz az eddig eltöltött idő, mintha 1 pillanat lett volna.
2009. szept. 1. 19:09
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes kérdés elgondolkodtatott :D. Véleményem szerint addig gyerek valaki amíg gyereknek érzi magát. Be kell valljam én is gyerek vagyok még, vagyis mélyen úgy érzem. Nem érdekelnek a nők a bulik, sem a szex (na jó ez utóbbi egy kicsit :D). De a lényeg nem érzem, hogy felnőttem volna. A döntések nehezebbek ez egyértelmű de amikor kicsi voltam akkor is szabad utat kaptam minden téren. Szeretek álmodozni, plüss gorillával aludni :D, gépen yu-gi-oh-zni. Szerintem ez így van rendjén. Bár kezdek változni így 18 éves fejjel. Most már egyre többször vagyok komoly és több célt tűztem ki magam elé, de ha úgy tartja kedvem még mindig leülök és megnézek egy-egy pokémon részt. Szóval azt, hogy mennyire vagy gyerek azt te tudod eldönteni.

18/f

2009. szept. 1. 19:46
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Néha én is így éreztem ennyi idős koromban. Ez teljesen normális. És jó látni hogy vannak még normális emberek a fiatalok között is nem csak olyan aki 14-15 évesen már cigizik, iszik, stb ...
2009. szept. 1. 20:58
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez lenne a normális viselkedés, hiszen ilyenkor még tényleg gyerek vagy, persze mostmár te is érezni fogod, hogy valami megállíthatatlanul elindul benned és megváltozol, persze ez nem 180°-os fordulatot jelent. De lassan egyre komolyabb leszel.
2009. szept. 1. 23:29
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Semmi baj veled.

Tedd ami jólesik.

Az élet persze megy tovább és fel "kell" egyszer nőni de én 40 évesen is játszom meg vidámkodok stb

Az ember valahol mindig gyerek marad

Légy gyerek amig jólesik....

2009. szept. 1. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!