Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » 15 évesen még gyereknek számítok?

15 évesen még gyereknek számítok?

Figyelt kérdés
Mindig ezen stresszelem mostanában magam. Annyira hamar elment a gyerekkorom, 15 és fél éves vagyok, rendkívül hihetetlennek tartom, hogy nemrég még játszottam, 2,5 év múlva meg már nagykorú leszek. Nem járok bulizni, nem szeretnék még senkivel sem lefeküdni, egyszerűen nem akarok kiégni. Gyereknek érzem magam, de 15 évesen már csomóan felnőttként meg h*lye kamaszként kezelnek. Annyira rossz, hogy már senki sem tart gyereknek. 15 éves vagyok még csak..és el sem tudom képzelni, hogy valaki mondjuk hogy vállalhat gyereket 16 évesen. Nagyon nem akarok még felnőni, de annyira gyorsan telik az idő. A velem egykorúak már mind buliznak, pasiznak/csajoznak, sokan cigiznek, isznak, szexelnek. Én meg még egy kislánynak érzem magam, aki szeretne önfeledtül a kutyáival játszani, szeretné, ha még gyereknek tekintenék stb. Viszont mióta elkezdődött a gimnázium, egyre jobban elmúlnak ezek az örömök és jönnek a kihívások, a feladatok. Nem vagyok gyerekes, nem is öltözködöm úgy, mint egy kislány, de néha lenéznek, amiért még nem élek úgy, mint egy felnőtt. A tanulás számomra fontos, meg mellette azért mással is foglalkozom, de szeretnék még gyerek is lenni. Néha irigykedem a 8 éves unokatesómra, hogy neki mennyire jó, még kisgyerek, játszhat meg minden. Normális ez? Úgy érzem, amint betöltöm a 16-ot már senki sem fog "aranyos kislánynak" tartani, már csomó feladatom lesz, ami nem is baj, mert nem az egyre nehezedő kihívásokat viselem rosszul, hanem a gyerekkor elmúlását. Volt már valaki így? 15 évesen még gyereknek számítok?
2009. szept. 1. 18:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
38%

Igen.

Akkortól számítasz felnőttnek, amikortól a saját lakásodban a saját jövedelmedből élsz.

2009. szept. 3. 08:55
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
én az ellenkezője vagyok.... 13 vagyok és úgy kezelnek mint egy 5 évest...
2009. szept. 4. 18:40
 13/18 anonim ***** válasza:

van aki szerint még egy 15 éves emeber gyerek, van aki szerint nem...

én szerintem már nem.. énis 15 vagyok.. szeretnék ennyi idős lenni.. mert még nincs túl sok kötelességem.. csak a tanulás.. mehetek már bulizni stb..

de.. gondolj bele... 15 évesen már miért lennél gyerek? még nem vagy felnőtt, de már gyerek sem..

hamar megy az idő.. már 15 vagy.. huh de nehéz jól fogalmazni xD

de miért szeretnéd ha kislánynak gondolnának? egy kislány azt csinál amit a szülei mondanak.. babázik és kb ennyi..

nekem a 7 éves unokahugom már nő ki ebből.. unja a babázást.. ő már zenét szeret hallgatni tv-zni.. pedig ő még tényleg nagyon gyerek..

15 évesen ideje felnőni.. nem vagy már gyerek.. iskolába kell járni.. vmien szinten tudnod kell boldogulni egyedül.. amit egy kislány nem tud..

de miért nem szeretnél felnőni? egy bizonyos ideig.. én sem szeretnék 16nál többnek lenni.. mert utána nemsokára 18 vok.. és lassan mehetek dolgozni, és egyre kevesebb időm van..

de 15 évesen attól hogy szeretsz önfeledten a kutyával játszani az miért kislányos?! egy 20on éves ember is játszhat önfeledten kutyákkal.. ha szereti őket..

nőj fel.. nem vagy gyerek ;) de felnőtt sem.. gondolj erre

2009. szept. 5. 21:26
 14/18 anonim ***** válasza:

btw..

azt tanácsolom ha szeretnél bulizni járni .. 1-2 éven belül kezdj eljárni..

mert tegyük fel vagy 19 éves.. már le érettségiztél.. és lassan el kell költözni otthonról, és dolgozni is kell.. vagy már 21.. már ciki otthon lakni, így muszáj vagy dolgozni, esetleg ha mellete tanulsz már nem lesz annyi időd bulizni járni, mint 16-18 évesen..

szerintem 15 az pont a "közép kor".. én már 14 évesen se éreztem magam gyereknek.. sőt 13on sem..

lehetsz belül gyerek.. de kezdj el felnőni.. 16 évesen is játszhatsz.. de menj el 1-2 házibuliba.. ahol meglátod.. jól fogod érezni magad, ha jó a társaság.. és egyre többet akarsz majd menni.. és emellet lehetsz gyerek is..

(előző)

2009. szept. 5. 21:35
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

18 és fél éves fiú vagyok, és még mindig bennem van ugyanez az érzés :D

Nyugi, nem vagy még felnőtt. Akik meg 16 évesen gyereket vállalnak, annak megvan az oka. Hogy szépen fejezzem ki magam, viszket ott lent. De az nem is baj, ha nem érdekelnek ezek a dolgok. Addig jó míg gyerek vagy.

Én úgy gondolom, hogy egy 15 éves gyerek még nem felnőtt. 17 éves korodban fogod magadon leginkább érezni, hogy te tényleg hamarosan felnőttkorba lépsz.

2009. szept. 5. 22:41
 16/18 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm. Viszont én tudom a kötelességeimet. Nem azért akarok még gyerek maradni, mert nincs kedvem tanulni, nincs kedvem célokat kitűzni, a kihívásokat elviselni. Ezzel semmi probléma nincs. 15 éves vagyok, de már vannak céljaim,jól tanulok, egyetemre megyek majd, most modellkedem, versenytáncolok, tehát megvannak a feladataim. Az egyre nehezedő kihívásokkal meg tudok birkózni. Nem akarok 30 évesen még anyám nyakán élni, nem fogom elvárni, hogy a szüleim tartsanak el, én magam akarok mindent véghezvinni. Nem ezzel van a gond. Csupán azzal, hogy még nagyon kislánynak érzem magam és szerintem ebből igazán még ki sem tudok nőni. Egyébként nem zavar, ha anyukám megmondja, mit tegyek. Mármint persze elenged koncertekre, elengedne bulizni is, de én nem akarok még. Egyik barátnőm is 18 évesen kezdett el járni bulikba és egyáltalán nem maradt le semmiről. A szüleim nem tiltanak meg semmit, de legalább nevelnek és ez jó. Ha nem tennék, valószínűleg már nem érezném magam gyereknek.
2009. szept. 5. 23:20
 17/18 anonim ***** válasza:
Szia! Barátnőm későn érő típus volt. 19 évesen kezdett el bulizni,pasizni és nem maradt le semmiről. Én 16 évesen kezdtem mindent és hamarabb vége szakadt. Most 24 vagyok és még mindig hihetetlen felfogni, hogy egyik napról a másikra ennyi lettem. 15 évesen már megbámulnak a pasik, aztán egyre rosszabb lesz a helyzet. :) Egyébként, nagyon intelligens lány vagy, gyönyörűen fogalmazol! Maradj ilyen és maradj még gyerek!
2009. szept. 5. 23:59
 18/18 anonim válasza:
Hivatalosan igen. A viselkedésed mindent elárul. Ha már képes vagy úgy gondolkodni mind pl. valameik szülőd akkor már nem vagy annyira gyerek. Még a 41 éves felnőttnek nyilvánított emberben is van egy kis gyerek.:)
2009. szept. 29. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!