Nem akarom elszúrni az életemet, de azt sem tudom, hogy mit kellene tennem. (? )
20 éves vagyok, most érettségiztem(nem buktam csak nulladikra mentem meg oviba visszamaradtam egy évet)Nem vettek fel egyetemre, most beiratkoztam egy nyelvtanfolyamra , leszeretném tenni németből a felsőfokú nyelvvizsgát. Viszont nem tudom, hogy jelentkezzek-e OKJ-s tanfolyamra, apukám nem támogat benne, mert azt mondja, hogy teljesen felesleges és nem is fogok majd munkát találni OKJ-s papírral. Ő azt szeretné, hogy jövőre megpróbáljam ismét az egyetemet, de én most úgy érzem, hogy nem szeretném megpróbálni. Féllek, hogy rossz döntést fogok hozni.
Szívem szerint sporttal kapcsolatos dolgot tanulnék, mondjuk aerobik edző vagy ehhez hasonló. Ezt még nem is mertem mondani, mert előre tudom, hogy úgyse tetszene neki.
Szerintetek mit kellene tennem? Nem azt várom, hogy mondjátok meg helyettem, hogy mit csináljak. Csak szeretném, hogy kicsit segítenétek nekem átlátni kívülállóként a helyzetemet. Mert én már teljesen elbizonytalanodtam...
Ja, a másik , hogy mondtam, keresek valami melót, hogy legalább azt meg tudjam magamnak venni ennyi idősen, amire szükségem van. Akármit mondtam, hogy hol szeretnék dolgozni egyik sem felelt meg neki. Azt mondta, hogy egy évig tanuljak, érettségizzem két tárgyból újra és menjek egyetemre... Nem tudom, hogy lehetne vele megbeszélni a problémáimat és hogy mit szeretnék??
Köszönöm előre is a válaszokat és a segítséget!
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, sokat segítettetek! :)
Utolsó válaszadó! Megkérdezhetem, hogy hol tanultál fitness edzőnek?(ha nem akarsz itt válaszolni, privátba is megírhatod)
OKJ=szakmunka
Elég sok szakmunkást keresnek manapság is azért.
Esetleg lerakod az OKJ-t, utána fősuli/egyetem és köztük munka. Bírnád?
Apádra ne nagyon hallgass, lehet jót akar, de a te életed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!