Miért ilyen a fiam? Mit rontottam el?
Nagyon zárkózott, alig jár emberek közé. A fiam csak saját magának köszönheti, ő hibája, hogy nincsenek barátai, mert elég zárkózott. Összesen 1 barátja van. Gondoltam rá, hogy el viszem pszichológushoz, de ő nem akarta. Nincs semmi értelmes hobbija, elfoglaltsága. Egész nap csak olvas, gépezik, rajzol, fest, valamit folyamatosan ír, nem hajlandó elárulni, hogy mit. Alig szól hozzám, semmit nem hajlandó elárulni, csak egy vagy két szavas válaszokat ad.
Úgy csinál, mintha antiszociális lenne, bár lehet, hogy az. Nyáron még munkát se nézett, semmit nem csinált.
Barátnője se volt még, pedig már itt lenne az ideje, nem tudom mire vár, 17 éves. Ennyi idősen már valaki elveszti a szüzességét, a minimum egy csók lenne, talán még nem késte le.
Az egész család furcsán néz rá. Elkezdhetne élni, járhatna sportolni, boxolni az apja is profi boxoló, de őt ez sem érdekli. Motorozni se szeret, pedig az is van. Nem tudom, miért nem tud úgy viselkedni, mint egy normális 17 éves ember, úgy viselkedik mintha 65 éves lenne.
Szeretném, ha talpraesettebb lenne és egy kicsit nyitottabb lenne, nem ilyen szerencsétlen.
Hogy fog így boldogulni az életben? Egy perc alatt eltapossák.
Ez mind a nevelésem következménye? Elrontottam?
Én is ilyesmi voltam, mint a fiad (bár kicsit azért szociálisabb, de nem sokkal), most 23 vagyok és normális ember. Képzeld, én is csak 17 évesen csókolóztam először, mert nem ez volt az életemben a legfontosabb, nem úgy, mint a mai kis hülyéknek 12 évesen.
Örülj, hogy a fiad egy rendes, kreatív, olvasott ember lesz.
"Nincs semmi értelmes hobbija, elfoglaltsága. Egész nap csak olvas, gépezik, rajzol, fest, valamit folyamatosan ír, nem hajlandó elárulni, hogy mit. "
akkor ezek szerint van hobbija, és jól elvan. csak művészlélek. igyatok meg együtt egy sört és próbálj úgy beszélgetni vele, mint egy fiatal felnőttel.
Nem olvastam el a többi választ, úgyhogy lehet hogy olyat írok amit már írtak egyszer.
Szóval, utálom az ilyet, mikor a szülő erőlteti a gyerekre azt az életet ami szerinte helyes lenne az ő korában. Mindenki azt csinál, amit szeretne, erőltetéssel általában csak ellenkezést érsz el. Másrészt pedig valószínűleg jó oka van eltávolodni az emberektől. Mert a korabeliek sokan felszínesek, és elítélnek mindenkit, aki egy kicsit is másképp él mint ők, és általában elég gonoszak is velük. Ezért van annyi önbizalomhiányos és szégyellős tizenéves.
Hagyd egy kicsit békén, ha úgy érzi, majd biztos megnyílik neked, vagy valakinek. De nehéz bízni az emberekben és nem várhatod hogy rögtön bízzon benned, ha eddig nem foglalkoztál azzal hogy más, és most rögtön letámadod (mert gondolom nem csak most lett ilyen, hanem már jó ideje).
Csak éreztesd vele, hogy szereted és ne használj rá ilyen jelzőket hogy katasztrófa meg hogy szerencsétlen. Fogadd el úgy ahogy van. És amúgy meg változnak az emberek. Lassan megunja a folytonos gépezést meg ilyeneket(különben ne legyél benne biztos hogy a neten nem kommunikál senkivel, csak mert nem köti az orrodra), és elkezd máshogy élni.
Szóval ennyi. Egy, szintén zárkózott 14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!