Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen a fiam? Mit...

Miért ilyen a fiam? Mit rontottam el?

Figyelt kérdés

Nagyon zárkózott, alig jár emberek közé. A fiam csak saját magának köszönheti, ő hibája, hogy nincsenek barátai, mert elég zárkózott. Összesen 1 barátja van. Gondoltam rá, hogy el viszem pszichológushoz, de ő nem akarta. Nincs semmi értelmes hobbija, elfoglaltsága. Egész nap csak olvas, gépezik, rajzol, fest, valamit folyamatosan ír, nem hajlandó elárulni, hogy mit. Alig szól hozzám, semmit nem hajlandó elárulni, csak egy vagy két szavas válaszokat ad.

Úgy csinál, mintha antiszociális lenne, bár lehet, hogy az. Nyáron még munkát se nézett, semmit nem csinált.

Barátnője se volt még, pedig már itt lenne az ideje, nem tudom mire vár, 17 éves. Ennyi idősen már valaki elveszti a szüzességét, a minimum egy csók lenne, talán még nem késte le.

Az egész család furcsán néz rá. Elkezdhetne élni, járhatna sportolni, boxolni az apja is profi boxoló, de őt ez sem érdekli. Motorozni se szeret, pedig az is van. Nem tudom, miért nem tud úgy viselkedni, mint egy normális 17 éves ember, úgy viselkedik mintha 65 éves lenne.

Szeretném, ha talpraesettebb lenne és egy kicsit nyitottabb lenne, nem ilyen szerencsétlen.

Hogy fog így boldogulni az életben? Egy perc alatt eltapossák.

Ez mind a nevelésem következménye? Elrontottam?

2012. aug. 14. 22:35
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Én is ilyesmi voltam, mint a fiad (bár kicsit azért szociálisabb, de nem sokkal), most 23 vagyok és normális ember. Képzeld, én is csak 17 évesen csókolóztam először, mert nem ez volt az életemben a legfontosabb, nem úgy, mint a mai kis hülyéknek 12 évesen.

Örülj, hogy a fiad egy rendes, kreatív, olvasott ember lesz.

2012. aug. 15. 13:51
 32/34 anonim ***** válasza:

"Nincs semmi értelmes hobbija, elfoglaltsága. Egész nap csak olvas, gépezik, rajzol, fest, valamit folyamatosan ír, nem hajlandó elárulni, hogy mit. "

akkor ezek szerint van hobbija, és jól elvan. csak művészlélek. igyatok meg együtt egy sört és próbálj úgy beszélgetni vele, mint egy fiatal felnőttel.

2012. aug. 15. 20:32
 33/34 anonim ***** válasza:
Én egy normális, életvidám gyerek voltam, de anyám szerint ez nem elég, ha valaki nem olyan típus, hogy lyukat beszél a másik hasába, akkor az már egy szerencsétlen nyomorék akibe mindenki bele fog rúgni és ki fogja használni. Egy időben tényleg olyan lettem, mert se életkedvem, se önbizalmam nem volt. Ördögi kör volt, az önbizalomhiány miatt tényleg sokat szívattak a többiek, egyre kevesebb barátom lett, anyám meg még rá is tett azzal, hogy direkt beégetett előttük, meg folyamatosan mondogatta, hogy milyen béna vagyok. Arra fogta, hogy szerinte ettől nekem erősödnöm kellett volna, szerintem meg csak örült neki hogy van valaki aki kiszolgáltatott és lehet bántani, és még meg se védhettem magam vele szemben, mert neki "joga van" úgy beszélni és azt csinálni velem, amit akar. Amikor már nagyon rosszul éreztem magam elkezdem gondolkodni ezeken és rájöttem, hogy nem vagyok szerencsétlen, akármennyire is el akarta velem ezt hitetni anyám. Gondolhatod, milyen véleménnyel vagyok róla most már, hogy átlátom, miket csinált. Remélem, te azt akarod, hogy a gyerekednek normális élete legyen és szeressen, tiszteljen téged. Kezdetnek érdeklődhetnél a hobbijai után.
2012. aug. 15. 21:29
 34/34 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el a többi választ, úgyhogy lehet hogy olyat írok amit már írtak egyszer.

Szóval, utálom az ilyet, mikor a szülő erőlteti a gyerekre azt az életet ami szerinte helyes lenne az ő korában. Mindenki azt csinál, amit szeretne, erőltetéssel általában csak ellenkezést érsz el. Másrészt pedig valószínűleg jó oka van eltávolodni az emberektől. Mert a korabeliek sokan felszínesek, és elítélnek mindenkit, aki egy kicsit is másképp él mint ők, és általában elég gonoszak is velük. Ezért van annyi önbizalomhiányos és szégyellős tizenéves.

Hagyd egy kicsit békén, ha úgy érzi, majd biztos megnyílik neked, vagy valakinek. De nehéz bízni az emberekben és nem várhatod hogy rögtön bízzon benned, ha eddig nem foglalkoztál azzal hogy más, és most rögtön letámadod (mert gondolom nem csak most lett ilyen, hanem már jó ideje).

Csak éreztesd vele, hogy szereted és ne használj rá ilyen jelzőket hogy katasztrófa meg hogy szerencsétlen. Fogadd el úgy ahogy van. És amúgy meg változnak az emberek. Lassan megunja a folytonos gépezést meg ilyeneket(különben ne legyél benne biztos hogy a neten nem kommunikál senkivel, csak mert nem köti az orrodra), és elkezd máshogy élni.

Szóval ennyi. Egy, szintén zárkózott 14/L

2012. aug. 16. 19:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!