Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kérjek gyerektartást? Vagy mi...

Kérjek gyerektartást? Vagy mi a fenét csináljak?

Figyelt kérdés
Születése óta nevelem egyedül a 3 és fél évesemet. Az apjával nem voltunk házasok, mert még papíron nős volt, de együtt éltünk, és volt apasági nyilatkozat. (Amúgy nincs másik gyereke, és már rég különélt a feleségétől, mikor megismertem, úgyhogy nem egy csábító gonosztevő vagyok.) A gyermek elhelyezését tekintve viszont sosem volt tárgyalás, így sem a láthatás, sem a gyerektartás nincs lepapírozva. A gyermek születése után az apa anyagilag sokat segített. Nagyon jól keres. Bár még terhesen elköltöztem tőle a szüleimhez, azért még meg akartuk próbálni együtt a dolgot, ha elválik. Vettem hát a nagyszülői örökségemből egy lakást, ő meg felújította. Ezen felül kaptam egy nagyobb összeget is, gyerektartás helyett, az első időkre. Szóval bőkezű volt. Aztán a lakásba már egyedül költöztem be, mert végleg szétmentünk. Csak nem vált el, és 2 év után besokalltam ettől. Azóta semmiben nem segít. Gyerektartást nem kapok, így a bevételem csp-vel együtt 96 ezer. Ebből ovi 10 000, villany 4000, víz 4000, közös költség 15000 (horror, tudom, de ez van budapesten...), gáz átalány 30000 (elképesztő... bár a szigetelés is ramaty, az kimaradt a felújításból), telefon 5000, diákhitel törlesztése 5000, kocsi fenntartása 10000 (bringával járunk amúgy a legtöbb helyre, úgyhogy ebből 6 ezer a biztosítás és csak 4 ezer a benzin), és így marad 13 ezer kajára, ruhára, gyógyszerre, egyébre... nem tudnám fenntartani magunkat, ha szüleim nem segítenének. Sokszor gondolok rá, hogy gyerektartást kérek. De akkor azzal jönne, hogy ő meg kéri vissza a lakásra költött pénzét. Közben meg alig bírok megélni, nemhogy még neki fizetni. Ő meg most vett új kocsit, nyaralót... Nem mintha lett volna róla bármilyen papír, hogy ő fizette a felújítást, úgyhogy bíróságon esélye se lenne igazolni a követelését(mindig készpénzt adott a kezembe). De etikátlannak tartanám letagadni. Ám azt is annak tartom, hogy ő nem segít, holott óriási a jövedelmi szakadék köztünk. Igaz, még nem hoztam szóba neki, hogy mennyire szarul élünk, talán nem is tudja. Szinte, sosem beszélünk és félek is a gúnyos megjegyzéseitől, hogy bezzeg akkor jó volt, amikor szórta rám a pénzt. Gyűlöl, amiért nem maradtam vele, pedig mennyit áldozott rám. Semmi jóindulatra nem számíthatok tőle. Indítsam el bíróság útján a gyerektartás iránti igényemet kockáztatva hogy ő is követelésekkel lép fel felém? Vagy hagyjam a fenébe, valahogy csak megoldom a dolgokat a segítsége nélkül is? Eddig ezt tettem. De egyre nehezebb megélni...
2012. aug. 14. 15:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Kimoderálták. Mindenesetre eltűnt.
2012. aug. 14. 20:14
 12/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ülj le és beszéld meg vele. Valamiben meg tudtok egyezni akkor hamar le is zavarható a bíróság. Jobb ha van róla papírod.
2012. aug. 14. 21:14
 13/13 anonim ***** válasza:
off: a közös képviselőt is meg kellene kérdezni pár dologról, mert 15000 Ft közös költség piszok sok, ha nincs benne a vízfogyasztás és nincs folyamatban felújítás (márpedig ha lenne, nem lenne szar a szigetelés...)
2012. aug. 15. 00:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!