Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Igaza van anyámnak? Tényleg...

Igaza van anyámnak? Tényleg minden az én hibám lesz?

Figyelt kérdés

3 hónapja dolgozom. Nagyon nehezen találtam munkát, olyat ami megfelel.

Szüleim jelzálog hitelt vettek fel a házunkra amit nem tudnak fizetni.

Jelenleg anyám + az én fizetésemből élünk, apám munkanélküli.

Mivel tudtam, hogy anyám fizetéséből nem tudják fizetni a hitelt így az egész fizetésemet oda adtam nekik. Semmit sem tudtam venni magamnak, sehova se tudtam elmenni, pedig szerettem volna. Ma jött egy levél vagy felszólítás, hogy 3 hónapja nincs törlesztve a hitel, megkérdeztem anyámat, hogy ez, hogy lehetséges, mivel én adtam rá pénzt, hogy befizessék. Elkezdett velem ordítozni, hogy én, milyen szemétláda vagyok, hogy ilyennel vádolom. Kiderült, nem a jelzálog hitelt fizették, hanem cigit, benzint, meg minden mást vettek a pénzemből. Nagyon felháborodtam, mert nem azért adtam, hogy ilyenekre költsék. A szerződésem szerint augusztus 20-án lesz az utolsó napom a munkahelyen. Ugye szeptembertől meg kezdődik a suli.

Anyám szerint, ha el fogják elvenni a házunkat az csak is az én hibám lesz. Miért lenne az én hibám? Amit tudtam, abban segítettem, többet nem tudok.

Utóbbi napokban próbáltam több helyre is jelentkezni, de reménytelen, mert nem tudok ukránul és nem vagyok még 18, ráadásul suliba járok, tehát csak 3 után tudnék munkát vállalni. Ilyen feltételekkel meg senki sem alkalmaz.

Igaza van anyámnak? Minden az én hibám lesz?

Két választásom van: vagy otthagyom a sulit és dolgozni fogom vagy továbbra is suliba járok, de akkor meg elfogják vinni a házunkat, mert már fenyeget a végrehajtó. Ráadásul van még egy 3 éves kishúgom, az egészben őt sajnálom a legjobban.

Nem szeretném otthagyni a sulit, ha ezt elvégzem tovább szeretnék menni főiskolára. Mit csináljak?

17 éves vagyok

2012. aug. 13. 22:21
1 2 3
 11/27 anonim válasza:
96%
ilyenkor rájövök, hogy az én "gondjaim" eltörpülnek, sok erőt és kitartást, remélem jóra fordul a sorsotok
2012. aug. 13. 22:51
 12/27 anonim ***** válasza:
90%
én tanácsot nem tudok adni,de le kell írjam,hogy engem is meghatott az önfeláldozásod,és,hogy 17 évesen szinte családfőként kell,hogy viselkedj...sok korunkbeli fiú nem tenné ezt meg,én nagyon felnézek rád. :) sok sikert.
2012. aug. 13. 22:51
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Te mindent megtettél, sőt többet is, mint kéne.

Az iskolát eszedbe ne jusson otthagyni. A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz.

18 éves korodig kell valahogy kibírnod.

Én is a kishúgod sajnálom nagyon, de az a helyzet, ha most vagy 18 éves korod után otthon maradsz, dolgozol, és nekik adod a pénzt, akkor sem lesz jobb a helyzet, hiszen most is elköltötték.

Arra meg inkább nem írok semmit, hogy egy felnőtt férfi a kiskorú lánya nyakán akar élősködni.

Azt esznek, amit főznek maguknak. A hugicát nagyon sajnálom. Később őt támogathatnád, de nem pénzzel, hanem veszel neki olyan dolgokat, amire szüksége van.

2012. aug. 13. 22:52
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Az egyetlen hiba, amit elkövettél, hogy pénzt adtál a kezükbe.
2012. aug. 13. 23:00
 15/27 anonim ***** válasza:
94%
hááát ne haragudj tényleg, de csak gratulálni tudok a szüleidnek komolyan 17 éves vagy és azt mondják mind a te hibád amikor te még a fizetésedet is odaadtad?! nem a csekket fizették hanem cigi meg hasonlók tényleg csak gratulálni tudok nekik , ne haragudj de szerintem az nem mentség apud számára h 54 éves és van két gyereke akit normális esetben illik eltartani és ne haragudj de édesanyád hozzáállása förtelmes... tényleg szerintem is próbáld menteni a menthetőt a saját illetve a húgod jövőjét....
2012. aug. 13. 23:01
 16/27 anonim ***** válasza:
92%

A saját véleményem a kérdésedről:

Most számodra az iskola védettséget ad, tanuló gyermekként vagy nyilvántartva, az állam véd. Ha otthagyod az iskolát számíts arra, hogy teljesen magadra leszel utalva.

Ami a hitellel kapcsolatos az nem a te gondod, hanem a szüleidé. Igaz, hogy te is iszod a levét, de ne te akard megoldani, nem a te feladatod.

Igaza van-e édesanyádnak? Ugyan milyen kérdés ez?!? Ha őszinte lenne hozzád édesanyád csak akkor lehetne igaza. Ha őszinte lett volna, akkor feltette volna neked a kérdést, hogy "kisfiam/lányom sajnálom, de a keresetedet nem tudjuk a hitelre fordítani mert sok minden másra kell. így is ideadod nekünk?" De nem tette. Hazudott arról, hogy a pénzedet mire költik. Ezek után anyám egy szavát sem hinném el, és neked is ezt tanácsolom.

Amit ő akar elérni ezzel a kijelentésével, hogy a "te hibád lesz" az annyi csak, hogy beléd táplálja a bűntudatot. Ezt ne hagyd!!! Csak akkor lenne a te hibád, ha a hitelt te vetted volna fel. Így te csak az elszenvedője vagy.

S ha mégis rád szállnának amiatt, hogy nem mész dolgozni, akkor indulás a családsegítőhöz (anyu és apu tudta nélkül) segítséget kérni!!!!

Minden tanács amit írtam és amit mások is írtak csak tanács. Te úgyis érzed mit kell tenned.

Minden jót kívánok neked és a családodnak.

2012. aug. 13. 23:12
 17/27 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy tényleg hiba volt pénzt adni a kezükbe, lehet, hogy hülyeség, de én bíztam bennük. Ráadásul minden hónapban megkérdeztem, hogy sikerült e befizetni és mindig rávágta anyám, hogy Ja! Többször meg is kérdeztem, hogy ne fizessem én be, de azt mondta, hogy nem kell majd ő megoldja. Hát tényleg megoldotta, de valahogy nem jutott el odáig.

Számomra is rejtély, hogy apám miért nem dolgozik. Nem igazán beszélek vele erről, mert mindig ugyan oda lyukadunk ki.

Anyám azzal magyarázza az egészet, hogy szenvedély beteg és nem tudott uralkodni magán, mert annyira kívánta a cigit, apám szintén ezt mondta, csak ő még piákat is vett belőle.

Amúgy hülye vagyok, feltűnhetett volna nekem, hogy az utóbbi időben mitől olyan jókedvűek. Nem értettem, nem is foglalkoztam vele.

Van autónk, már én is jöttem nekik azzal az ötlettel, hogy adjuk el, de nem akarják mert, hogy ez az egyetlen vagyonuk vagy mit mondanak mindig. Bár szerintem is luxus. Amúgy nem ér sokat, régi 20 éves autóról van szó. Apám évek óta nem dolgozik, ilyenben én nem reménykedek már.

Mindig azt vágják a fejemhez, hogy csak várok csodára és magától nem fogja magát befizetni a számla, a nővéremmel annak idején, ugyan ezt eljátszották mint velem, csak ő egyből elköltözött, szerencséjére, hogy volt kihez. Azóta sajnos nem beszélek vele, vagy legalábbis nem kíváncsi rám vagy a szüleinkre, nem tudom. Pedig régen volt, mégis még mindig ugyan ez a téma, hogy a nővérem egy önző dög és én is csak úgy ott fogom hagyni őket a szarban. De mint látjátok nem tettem így. Remélem azért nem fognak azzal az ötlettel jönni, hogy tulajdonképp k.rválkodjak egy kicsit, hogy legyen pénzünk. Anyám múltkor ezzel viccelődött, szerintem nem volt vicces.

2012. aug. 13. 23:56
 18/27 anonim ***** válasza:
94%

Atyaég....ez a sztori kísértetiesen hasonlít az enyémre. Ugyanaz: a hitel, a bűntudatkeltés, az idősebb testvér elköltözése, minden!

Leírom, amit én tettem:

-az otthonomtól a legközelebbi koleszt jelöltem meg egyetemen, és nem járok haza

- egyetem mellett dolgozok, és gyűjtöm a pénzt, hátha kell majd.

Velem azt csinálták meg, hogy első félévben fel akarták vetetni a diákhitelt, és hogy adjam nekik, persze emellett semmivel sem támogattak. Nemet mondtam.

Azóta megszakadt a kapcsolat, persze volt sárdobálás, hogy hogy képzelem, nekem is adnom kell a költségekbe, önző dög vagyok stbstb. De megelégeltem, hogy fejős tehénnek néznek, és dobbantottam otthonról. Az ő hibáikat én nem fogom kijavítani.

Ajánlom, hogy te se próbáld meg ezentúl, mert bele fogsz őrülni.

2012. aug. 14. 01:56
 19/27 anonim válasza:
100%

Én örülnék annak, ha egyszer, majd olyan lányom lenne, aki ennyire önfeláldozó, érett módon tud viselkedni, már gyerekként.

amennyire felelősségteljesen viselkedtél te, ők annyival voltak felelőtlenek.

Sztem, te jobb vagy a szüleidnél.

És tanulj.

2012. aug. 14. 03:41
 20/27 anonim ***** válasza:
78%

Ha ez mind igaz, mait leírtál, akkor neked grat, jó ember vagy, a szüleid sajnos sz*rok.

Most egy kis szerelét láttuk az életedből, de ezek alapján oylan képet kaptam (aztán vagy igaz vagy sem), amivel bármelyik férfi tökéeltesen elégedett lenne. Szóval keress egy hozzád haonló normális palit, az érettségit szerezd meg és irány a kolesz. Ha diákhitelt is vesel fel, az a koli miatt legyen és csak magadnak.

2012. aug. 14. 08:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!