Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek igaza van anyámnak...

Szerintetek igaza van anyámnak? Szólnom kellett volna neki?

Figyelt kérdés

Az a helyzet,hogy a múlt hónapban történt egy kis baleset.Szeretkeztünk a barátommal és kiszakadt az óvszer,de ezt nem vettük észre időben,így amikor a barátom elélvezett,a sperma bekerült a hüvelyembe.Eléggé megijedtünk,de másnap vettem be esemény utáni tablettát és azóta már dokinál is voltam,tehát kizárt,hogy terhes lettem.

A probléma az,hogy a tabletta dobozát a fiókomban felejtettem és anyám megtalálta.Nagyon kiakadt és kérdőre vont,hogy milyen gyógyszert vettem be és miért nem szóltam neki erről.Elmondtam neki az esetet és hozzátettem,hogy azért nem szóltam neki rögtön,mert nem akartam feleslegesen idegesíteni.Tudtam,hogy ha elmondanám,akkor nagyon kiakadna és ideges lenne,ezért inkább elintéztem a dolgot egyedül.A másik,amin meg én aakadtam ki,hogy turkált a fiókomban.Meg is mondtam neki,hogy nem volt szép tőle,de ezen mégjobban felháborodott és csak azt hajtogatja,hogy nem lett volna szabad eltitkolnom előle a történteket és,nehogy még nekem álljon feljebb,hogy ő turkált a cuccaim között!

Hiába mondom neki,hogy azért nem szóltam a dologról,mert meg akartam kímélni a felesleges idegeskedéstől,nem érti meg és azt vágta a fejemhez,hogy eljátszottam a bizalmát.

Nem akarom,hogy mérges legyen rám,főleg mert egyébként jó viszonyt ápolunk,de egy kicsit én is haragszom,amiért kutakodott nálam.Mit tegyek,hogy megbékéljen és megértse,hogy miért titkoltam el a dolgot?

17/L

2012. febr. 13. 14:23
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
81%

1. gáz, hogy turkál a fiókodban!!!!!! ne tegye!!

2. igaza van, hogy kiakadt, 18 éves korodig ő a felelős érted, jó lett volna, ha tud róla, végülis az anyád

3. most már mindegy, szerintem csak megijedt, le fog nyugodni, de később beszéljétek meg a dolgot és minden ok lesz

2012. febr. 13. 14:32
 2/26 anonim ***** válasza:
59%

Az egy dolog, hogy anyukád dühös rád, viszont ez borzasztó ócska kifogás, hogy nem akarod idegesíteni feleslegesen. Mikor megtörtént a baj, szólnod kellett volna neki, hogy anya, mi vigyáztunk, de baleset történt, menjünk iratni gyógyszert. Itt kezdődik a felelősségteljesség és nem ott, hogy suttyomban mész gyógyszert iratni, hogy te nagylány vagy már és megoldod.

A fiókodban meg lehet keresett valamit vagy rendetett szeretett volna tenni. Gáz, ahogy ezt az egészet lereagáltad... =/ Tipikusan gyerekes.

2012. febr. 13. 14:32
 3/26 anonim ***** válasza:
58%

Én azt hittem a lányok őszintébbek az édesanyjukkal, de ezek szerint családtól függ. Amúgy legközelebb ügyesebben tüntesd el a bizonyítékokat. :) Az pedig nagyon gáz, ha a cuccaid között turkál, de hát úgyse lehet leszoktatni róla. Ha elköltözöl majd, nem fog zavarni! :)

29/F

2012. febr. 13. 14:33
 4/26 anonim ***** válasza:
89%

Anyaként azt gondolom, hogy igen, megbeszélhetted volna vele. Ő az édesanyád, bármi problémád van, gondolom számíthatsz rá. Ne csak akkor mondd el mi történt veled, ha baj van.

A Te szemszögedből pedig, igen hibát követett el anyukád, nem illett volna engedélyed nélkül kotorászni a fiókodban.

Szerintem üljetek le, beszéld meg vele ezt a dolgot, biztosítsd arról, hogy ha máskor valami történik beavatod. Az anyák már csak ilyenek, ilyen aggódósak :) De mindig mindent megbocsátanak! Őszinteség mindennek az alapja.

Azt még hozzáteszem, hogy büszke lehet rád, hogy gondoltál arra, hogy ha baj lehet legyen mihez nyúlnod. Felelősségteljes gondolkodásra vall, hogy ott volt az a gyógyszer a fiókodban.

5/26 anonim ***** válasza:
70%

Ahogy így, abból gondolom, hogy értelmes/okos lány vagy! Barátod mit szólt hozzá? Esetleg segített Ő is? Mert azt nem írtad bele, csak hogy te mentél el!

anyukádról: Teljesen normális, hogy megijedt! Lefog nyugodni, és befogja látni hogy Ő is volt fiatal, és 17 évesen nem vagy annyira gyerek, főleg hogy nagyon okosan cselekedtél! Hirtelen mondta, mert nagyon megijedt, lefog nyugodni tényleg, majd meglátod! 14L

6/26 anonim ***** válasza:
53%
14L ahogy írsz* bocsi
2012. febr. 13. 14:34
 7/26 anonim ***** válasza:
76%

Valószínűleg anyukád eléggé megijedt attól, ami történhetett volna.

Hagyd ülepedni a dolgot néhány napig, aztán üljetek le megbeszéli. Mondd el neki, hogy a tablettából is látszik, hogy felelősen gondolkodsz a védekezésről, és ne aggódjon, ha mégis bármilyen problémád van, azonnal szólni fogsz neki.

Egyben kérd meg, hogy tartsa tiszteletben a magánterületedet, és inkább kérdezzen meg téged, ha tudni akar valamit, mert neked elég rosszul esik a bizalmatlansága.

2012. febr. 13. 14:35
 8/26 anonim ***** válasza:
85%
ha már lenyugodott akkor mond neki: Anyu, bocsánat, hogy ezt nem mondtam el, de mivel te is tudod hogy ilyen esetben gyorsan kell cselekedni, ezért nem volt időm szólni, utána meg nem akartam hogy idegeskedj. De ha megnyugtatna téged, és segítenél (ha megtehetik az anyagiak) akkor elmegyek nőgyógyászhoz, és kérek fogamzásgátlót, hogy ne kelljen legközelebb ilyen dolgot eltitkolnom előled. Cserébe annyit kérek, hogy bár szülői jogköröd miatt megteheted hogy a dolgaim között kutakodj, ezt a későbbiekben ne tedd, mert akkor te játszod el az én bizalmamat. Legyen mindkettőnknek tiszta lapja.
2012. febr. 13. 14:37
 9/26 A kérdező kommentje:

A barátom ment el megvenni nekem a tablettát és még a dokihoz is elkisért,mert eléggé be voltunk tojva mindketten!Az biztos,hogy ezentúl még sokkal jobban odafigyelünk a védekezésre és megpróbáljuk elkerülni az ilyen baleseteket!

Sajnos anyukám még mindig nagyon haragszik rám(reggel találta meg a dobozt).Remélem 1-2 nap múlva tényleg lehiggad egy kicsit és meg tudjuk ezt beszélni rendesen,mert általában jóban vagyunk és elég rossz így,hogy haragszik rám.

A turkálással kapcsolatban meg nem is tudom,hogy mit mondjak neki,mert egyenlőre örülök ha nekem megbocsájt,nem hogy még én is elkezdjem felhozni a saját sérelmeimet...

Egyébként,lehet,hogy hiba volt eltitkolni ezt anyu elől,de engem valóban csak a jószándék vezérelt és nem akartam,hogy feleslegesen aggódjon!Sajnos ez most visszafelé sült el,de remélem,hogy néhány nap mólva tényleg eloszlanak a viharfelhők!

2012. febr. 13. 14:45
 10/26 anonim ***** válasza:
59%

Én anyuka vagyok, és nagyon megbántódnék, ha egy ilyen fontos ügyben nem szólna a lányom (ez még messze van, másfél éves). szerintem édesanyád úgy érzi nem bízol benne!

Kérj bocsánatot, és mondd el neki miért titkoltad.

Utána kitérhetsz arra hogy ő sem bízik benned, hiszen turkál a cuccaid között.

Hogyan bízz benne, ha ő sem bízik benned?

2012. febr. 13. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!