Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek igaza van anyámnak...

Szerintetek igaza van anyámnak? Szólnom kellett volna neki?

Figyelt kérdés

Az a helyzet,hogy a múlt hónapban történt egy kis baleset.Szeretkeztünk a barátommal és kiszakadt az óvszer,de ezt nem vettük észre időben,így amikor a barátom elélvezett,a sperma bekerült a hüvelyembe.Eléggé megijedtünk,de másnap vettem be esemény utáni tablettát és azóta már dokinál is voltam,tehát kizárt,hogy terhes lettem.

A probléma az,hogy a tabletta dobozát a fiókomban felejtettem és anyám megtalálta.Nagyon kiakadt és kérdőre vont,hogy milyen gyógyszert vettem be és miért nem szóltam neki erről.Elmondtam neki az esetet és hozzátettem,hogy azért nem szóltam neki rögtön,mert nem akartam feleslegesen idegesíteni.Tudtam,hogy ha elmondanám,akkor nagyon kiakadna és ideges lenne,ezért inkább elintéztem a dolgot egyedül.A másik,amin meg én aakadtam ki,hogy turkált a fiókomban.Meg is mondtam neki,hogy nem volt szép tőle,de ezen mégjobban felháborodott és csak azt hajtogatja,hogy nem lett volna szabad eltitkolnom előle a történteket és,nehogy még nekem álljon feljebb,hogy ő turkált a cuccaim között!

Hiába mondom neki,hogy azért nem szóltam a dologról,mert meg akartam kímélni a felesleges idegeskedéstől,nem érti meg és azt vágta a fejemhez,hogy eljátszottam a bizalmát.

Nem akarom,hogy mérges legyen rám,főleg mert egyébként jó viszonyt ápolunk,de egy kicsit én is haragszom,amiért kutakodott nálam.Mit tegyek,hogy megbékéljen és megértse,hogy miért titkoltam el a dolgot?

17/L

2012. febr. 13. 14:23
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
43%
12-es: Becsúszott? Nem. Akkor mi a kérdés?? Nyilván ha az derül ki, hogy terhes, akkor nem árt szólni, mert kiskorú, és pl az abortuszhoz, örökbeadáshoz kell a gondviselők engedélye. De ezért nem kell szólni, őszintén, semmi köze hozzá. Látom jól esik lepontozgatni, de hát csak nyugodtan, ettől még nem lesz kevésbé igaz, amit írok.
2012. febr. 13. 15:41
 22/26 anonim ***** válasza:
79%

Azért valóban mennek itt a lepontozások, és elég rossz irányba.

Szinte már felnőtt nő vagy, a hozzáállásodból és a stílusodból pedig világosan látszik, hogy elég érett vagy.

Ha te úgy érezted/érzed hogy ezt nem akarod megosztani édesanyáddal, akkor nem kell.

Magánügy.

Ha becsúszik a gyerek, természetesen el kell mondani, de nem mindenki szereti kifecsegni a szexuális életét a szüleivel.

Anyukád tán elmondja, mit szokott csinálni a hálószobában?

A kotorászás pedig tényleg elég randa dolog volt, igazából neked lenne nagyobb jogod felháborodni.

2012. febr. 13. 15:54
 23/26 anonim ***** válasza:
71%

Nem értek egyet azokkal akik azt irják hogy szólni kellett volna mindenképp. Volt elég érett a kérdező hogy elintézze önállóan a dolgot.

A "ma 14:50"-est ,eg végképp nem értem... Nem lett terhes a lány,megoldották a problémát a párjával akkor meg mi a gond amiért így hurrog?

Anyukádnak inkább örülni kéne h volt ennyi eszetek hogy elmenjetek orvoshoz.

Akkor kellett volna szólnod neki ha pl nektek nem lett volna pénzetek kiváltania gyógyszert.

Neked tényleg több jogod lenne háborogni amiért kutatott a cuccaid között. Pár nap múlva mond el még egyszer hogy miért nem szóltál akkor,és esetleg közölheted azt is h esélyt se adott h egy alkalmas időben ezt elmond neki mert ő kutakodik utánnad.

2012. febr. 13. 16:04
 24/26 anonim ***** válasza:
58%

szerintem se kellett volna szólni, mégis minek? megoldották a problémát segítség nélkül is. igenis vannak olyan helyzetek, amik csak egy (kettő) emberre tartoznak, többre nem és kész, még ha az illető anyjáról legyen is szó.

most ez komoly? az az érvetek, hogy ő nevelte föl? huhh.. szerintem minden embert felnevelt valaki, mégis magunk hozzuk az életünk döntéseit, és magunk intézzük az ügyeinket, nem az anyáink... semmi joga nem volt ezt számonkérni. és gáz, hogy kutakodik a cuccaid közt.

2012. febr. 13. 16:58
 25/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

Sikerült megbeszélnem anyuval is a dolgot.

Végül belátta,hogy kicsit túldramatizálta a történteket és azt is hozzátette,hogy azért akadt ki annyira,mert hirtelen megijedt,nem tudta mire vélni a dolgot,megijedt,hogy valami baj van velem amiről ő nem tud és ez volt az első reagciója.Azóta ő is lehiggadt,átgondolta a dolgot és megértette,hogy miért nem mondtam el neki rögtön.

Mondtam neki azt is,hogy nem kéne turkálnia a cuccaim között.Erre azt válaszolta,hogy nem turkálni akart,csak keresett egy füzetet és véletlenül bukkant rá a dobozra.Én hiszek neki,mert ezelőtt soha nem volt rá példa,hogy kutakodott volna nálam,tehát kétlem,hogy nyomozni akart utánam.

Megegyeztünk abban,hogy ő soha többé nem nyúl a cuccaimhoz engedély nélkül,én pedig nem csinálok többé ilyet,hogy titkolózom előtte(egyébként nem is szoktam).

Örülök,hogy végül sikerült pontot tenni a dolog végére és mindketten megnyugodhatunk!:)

2012. febr. 13. 20:51
 26/26 anonim ***** válasza:
Nagyon jól tettétek, hogy megbeszéltétek :) Így kell, higgadtan, felnőttesen.
2012. febr. 14. 09:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!