Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek igaza van anyámnak...

Szerintetek igaza van anyámnak? Szólnom kellett volna neki?

Figyelt kérdés

Az a helyzet,hogy a múlt hónapban történt egy kis baleset.Szeretkeztünk a barátommal és kiszakadt az óvszer,de ezt nem vettük észre időben,így amikor a barátom elélvezett,a sperma bekerült a hüvelyembe.Eléggé megijedtünk,de másnap vettem be esemény utáni tablettát és azóta már dokinál is voltam,tehát kizárt,hogy terhes lettem.

A probléma az,hogy a tabletta dobozát a fiókomban felejtettem és anyám megtalálta.Nagyon kiakadt és kérdőre vont,hogy milyen gyógyszert vettem be és miért nem szóltam neki erről.Elmondtam neki az esetet és hozzátettem,hogy azért nem szóltam neki rögtön,mert nem akartam feleslegesen idegesíteni.Tudtam,hogy ha elmondanám,akkor nagyon kiakadna és ideges lenne,ezért inkább elintéztem a dolgot egyedül.A másik,amin meg én aakadtam ki,hogy turkált a fiókomban.Meg is mondtam neki,hogy nem volt szép tőle,de ezen mégjobban felháborodott és csak azt hajtogatja,hogy nem lett volna szabad eltitkolnom előle a történteket és,nehogy még nekem álljon feljebb,hogy ő turkált a cuccaim között!

Hiába mondom neki,hogy azért nem szóltam a dologról,mert meg akartam kímélni a felesleges idegeskedéstől,nem érti meg és azt vágta a fejemhez,hogy eljátszottam a bizalmát.

Nem akarom,hogy mérges legyen rám,főleg mert egyébként jó viszonyt ápolunk,de egy kicsit én is haragszom,amiért kutakodott nálam.Mit tegyek,hogy megbékéljen és megértse,hogy miért titkoltam el a dolgot?

17/L

2012. febr. 13. 14:23
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem egyáltalán nincs igaza, nem értem miért kellett volna szólnod neki? Ennyi erővel jelents be minden alkalmat, amikor lefekszel a barátoddal.. Egy 17 éves lány már lehet annyira önálló, hogy nem kell az ilyesmit bejelentenie, főleg ha már szexuális életet él. Hagyjunk már ennyi teret szerencsétlennek.. Ha akarja, akkor elmondja, ha nem akkor nem, ennyi. Ha ezen problémázik a kedves édesanya akkor azzal csak annyit ér el, hogy ezek után pláne nem fog semmit sem elmondani.
2012. febr. 13. 14:46
 12/26 anonim ***** válasza:
64%
te 13-as. Ha becsúszott volna a gyerek, akkor is ezt mondtad volna, hogy 17 évesen van ennyire önálló?? Gondolom, eltartják, hadd legyen már valami joga is az anyjának. Vagy téged kidobtak 18 évesen, hogy önálló vagy, húzzál innen?
2012. febr. 13. 14:50
 13/26 anonim ***** válasza:
48%

Már nem azért, de miért baj, hogy ha valaki egy ilyenről nem szól?

Fel lett világosítva, tudta mi a teendő, mégis miért kellett volna erről beszámolnia az anyukájának?

Velem is fordult elő ilyesmi és nem szóltam neki,szépen elmentem az orvoshoz, felirattam a gyógyszert, kiváltottam és kész. Ha ő ott van, akkor is ugyanez történt volna. Nem kell mindig mindenről beszámolni, azért nem tragédia történt, csak egy helyzet, amit ebben a korban már nagyon is meg lehet oldani önállóan.

Inkább az az elítélendő, ha kutakodik a cuccaid között.

2012. febr. 13. 14:52
 14/26 anonim ***** válasza:
62%

Kedves 12-es!

Az azért neked is feltűnt, hogy nem egy felelőtlen, éretlen leányzóról van szó? Védekeztek, hiba csúszott be, de korrigálták, sőt annak is utánajártak, hogy minden rendben van-e. Anyuka mennyivel tudott volna többet tenni?

Én is azt gondolom, hogy egy olyan lánynak, mint a kérdező, megy ez már önállóan is.

2012. febr. 13. 14:52
 15/26 A kérdező kommentje:

Nem azért titkoltam el a dolgot,mert nem bízom anyukámban,kizárólag azért,mert úgy éreztem,hogy egyedül is meg tudom oldani a problémát és nincs szükség rá,hogy őt feleslegesen felzaklassam ezzel.

Mostmár így utólag belátom,hogy szólnom kellett volna,de abban a helyzetben nem így láttam jónak.

2012. febr. 13. 14:53
 16/26 anonim ***** válasza:
73%
mindent jól csináltál, csak jó lett volna ha tud róla. Ennyi, a puszta tény, hogy szeretné tudni, mi történt a lányával, mert érdekli, mi van veled.
2012. febr. 13. 14:54
 17/26 anonim ***** válasza:
44%

Nem, egyáltalán nem kellett volna szólnod.

Akkor kell szólnod, ha egy helyzetet nem tudsz megoldani, vagy bajba kerülsz. Volt rá pénzed, nem féltél elmenni az orvoshoz, ki is váltottátok. Miért kellene szólni? Természetesen az egy más eset lenne, ha nem szóltál volna és nem is váltottátok volna ki a gyógyszert, mert mondjuk azt hittétek veletek úgysem történhet semmi.

Én inkább büszke lennék a lányomra nemhogy még patáliát csapjak. A többiek nézete is elfogadhatatlan számomra. A ti gyereketek gyakorlatilag óráról órára beszámol nektek mindenről?

2012. febr. 13. 14:56
 18/26 anonim ***** válasza:
68%

Nem teljesen értek egyet azokkal, akik azt írják, hogy mindenképp szólni kellett volna az anyukájának, s hogy ők is megbántódtak volna.

1. Nagyon éretten gondolkozik a kérdező, mindent megtettek, hogy elkerüljék a terhességet. Az, hogy kiszakadt a gumi, bárkivel előfordulhat.

2. Értem én, hogy az anyja, s félti, de nekem ez már túl van dramatizálva az anyuka részéről. Ilyen alapon azért is megsértődhetne, hogy nem szólnak mindig előre, hogy mikor fekszenek le egymással, s ő pedig ott áll az ajtóba egy esemény utánival.

2012. febr. 13. 15:05
 19/26 anonim ***** válasza:
56%

Könyörgöm miről kellett volna szólni az anyjának?

Bekopog az anyja szobájába azzal a szöveggel: anyu szeretkeztünk a barátommal, de kiszakadt a gumi, s elmegyünk esemény utánit felíratni?Csak gondoltam szólok.

Egy kicsit kínos lett volna a szitu szerintem.

2012. febr. 13. 15:08
 20/26 anonim ***** válasza:
44%
Minden gyerek a saját szüleinek felel. Ha édesanyád azt várja tőled, hogy őszintén mondd el, ha ilyesmi történik, a legjobban azzal jársz, ha elmondod. Félreértheti a helyzetet, ha a nyomokból kell következtetnie. Nyilván aggódik érted, talán felelőtlennek tartja a barátod, holott csak egy baleset volt. Meg fog nyugodni magától, ha nem titkolózol előtte. Az ember még a biztos rosszat is könnyebben viseli, mint a bizonytalanságot, ez így van az aggódó anyák esetében is.
2012. febr. 13. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!