Mit tegyek, ha anya el akar tiltani a barátomtól emiatt? (lent)
A barátommal egész általános iskolában osztálytársak voltunk,de ő elég rossz volt(szószerint féltek tőle a tanárok...),viszont a családja befolyásos és gazdag,szóval sosem lett következménye a tetteinek.Nekem is elég sokszor beszólt,de 7.-ben megütött és agyrázkódásom lett(nagyon erős,mert bmxezik és minden nap úszni és futni jár).A szüleim kiakadtak,mert nem lett semmilyen következménye a dolognak.
Viszont még májusban összejöttünk és azóta együtt vagyunk...Anyáék nem tudták,mert így sem kedvelik,annak sem örültek,hogy egy tagozatra vettek fel minket a gimnáziumban(szóval minden óránk közös lesz).
Nekik ő csak egy elkényeztetett rosszfiú,de én igazából ismerem,tudom,hogy milyen valójában.Tény,hogy elég durva dolgokat csinált már a haverjaival és néha nélkülük is,de ezeket előbb-utóbb mindenki elfelejti.
Anya most rájött,hogy együtt vagyunk és egész délelőtt veszekedtünk,közölte,hogyha szakítok vele,akkor nem mondja el apának a dolgot.Erre mondtam,hogy nem fogok vele szakítani,mert már évek óta szeretem és most végre együtt vagyunk.És most el akar tőle tiltani,azt mondta,hogy nem találkozhatok vele,mert megint meg fog verni és nem hozzám való...De hát ez őrültség,már 3 hónapja szinte minden napunkat együtt töltjük,nem tudja megakadályozni,hogy ne találkozzunk.Amikor agyrákódásom lett,utána elmondta a barátom,hogy nem volt szándékos és hogy megbánta ezerszer és én megbocsájtottam neki.Ebbe az anyámnak nincs beleszólása.
Meg csak most kezd el így figyelni rám,az sosem tűnt fel neki,hogy már hányszor ott aludtam a barátoméknál meg hogy egyáltalán van egy barátom...
Mit csináljak,hogy lenyugodjon és felfogja,hogy nem tilthat el tőle?
15L
"Nekik ő csak egy elkényeztetett rosszfiú,de én igazából ismerem,tudom,hogy milyen valójában."
Marhaság. Amiket leírtál tények (tanárok félnek tőle, szülei gazdagságát, befolyását kihasználja, megüt egy lányt úgy, hogy agyrázkódást kap, és még ki tudja mi), magukért beszélnek. Csak egy naiv kislány nem látja, nem akarja látni a valóságot, inkább szemet hunysz a dolgai felett. Pontosabban tudatalatt épp ehhez vonzódsz. Hosszútávon viszont ez nem működik, de nem ám! Kell az értékrendek hasonlósága. Már amennyiben valamiféle értékrend megszilárdul benned kellőképpen, lesz elég önbecsülésed, hogy ne az ilyen taplókból kelljen önbizalmat merítened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!