Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szivem vagy eszem gyözzön a...

A szivem vagy eszem gyözzön a lenti esetben?

Figyelt kérdés

27 éves leszek szeptemberben. 2.5éves lesz a kislányunk októberben.Bölcsis,nagyon jó kislány szerencsére:)

Róla le akart beszélni a család(édesanyám és párom anyukája) De mi erősek voltunk apukával és nem hagytuk magunkat,hogy abortusz legyen. Most úgy néz ki megint babánk lesz.Előre félünk hogy most is le akarnak beszélni róla. Párom 110ezer körül kap bruttóban,tehát 90-100 körül kap kézhez.Mindent megtesz értünk,rengeteget segit. Én csak gyest kaptam,mert nem volt munkahelyem(de spóroltunk,diákmunkáztam az elöző terhesség alatt).

Szivem azt mondja maradjon,hisz jó lenne a kistesó. Sajnos volt a rokonságban,baráti körben ab tudom milyen. Azóta se lehet egyiknek se gyereke.

Az eszem meg azt mondja hogy korai és hogy menjek el dolgozni elötte mielött jön a kistesó.De akkor lehet hogy nem jön össze mert az elözőnél is görcsoldót kellett szednem ne szülessen meg idejekorán.

A lányunk még pelusos,nem beszél csak szavakat mond..Párom mindent megtenne értünk,rengeteg kicsi ruhánk megmaradt még. Még a babakocsi is és a kiságy is megvan,de azt nem is használtuk sokat..

Mit tennétek? Köszönöm h elolvastatok:)

2012. aug. 13. 10:06
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
59%

Szia!

Ha a második baba megszületik, akkor a családi már 26.600 Ft lesz havonta a két gyerek után. Ha a férjed megcsinálja a diplomáját és jobb fizut kap, akkor 2x10.000 Ft szja kedvezményt kap majd a fizujából.

Amíg pici, a tesó ruhái jók lesznek. Aztán ha nagyobb lesz,, akkor beadhatod bölcsibe, te pedig elmehetsz dolgozni. Inkább add korábban bölcsibe, minthogy azért ne szülessen meg, mert nem tudsz vele 3 évig otthon lenni.

Végtelenül hülye indoknak tartom a többiektől, hogy azért ne szülj meg egy babát, mert mennyi pénzbe kerül még 18 éves koráig, és addig tuti nyomorogni fogtok. Semmi sem biztos, aki most jólétben van, nem biztos, hogy 5 év múlva is ilyen szuper anyagi körülmények között lesz. És nyilván fordítva is igaz, aki most kevésbé tehetős, lehet rövid időn belül megindul a szekere.

Én mindenképp arra bíztatlak, hogy tartsd meg a babát, jó ha a tesók között nincs nagy korkülönbség, mert igazán jól játszanak majd egymással (a mi gyerekeink 4,5; 2,5 évesek és 4 hónaposak)

A mi 3. babánk után most megmaradt egy csomó újszülött pelus, nagyon szivesen odaadom azokat. És fiú baba cuccokat is ha kell, mert van fiunk és lányunk is, és már nem tervezünk több gyereket. Ha kell, írj privit.

2012. aug. 13. 23:06
 32/38 anonim ***** válasza:

Hát nagyon érdekes, hogy a válaszokból és a százalékokból egyértelműen az abortuszt sugalljátok.

De nehogy már az itteni válaszok alapján döntsetek! Aztán utólag majd azt mondod magadnak, hogy azért döntöttem az abortusz/megtartás mellett, mert egy halom idegen a neten ezt javasolta.

Ennek saját döntésnek kell lennie.

Ahogy egy korábbi válaszoló nagyon jól írta (és lepontoztátok), az a kérdés, hogy melyik döntéseteket fogjátok kevésbé megbánni. Nyilván akármi lesz, kompromisszumokra kell hajlanotok, mert nem tervezett babáról van szó. Tehát össze kell vetni a jó és rossz pontokat és mérlegelni.

De még egyszer mondom, az itteni írogatásokból max az érveket fontold meg, mert mindenki saját tapasztalatból ír.

Az én véleményem nem mondom el, mert az itt lényegtelen. Az számít, hogy Ti mit akartok!

2012. aug. 14. 09:17
 33/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm a felajánlást,meg hogy ilyen sokan irtatok!:) Akár abortuszra rá,akár le róla akartok beszélni. Én is igy gondolkodok hgy ez a törpe jönni akart,nem váletlen van odabent. Mi van akkor ha nem lehet több gyerekem az ab után?(mint a barátnőmnek?)
2012. aug. 14. 09:48
 34/38 anonim ***** válasza:

Az alapján amiket írsz, szerintem tartsd meg. Tudom hogy nem szabad a semmire gyereket vállalni, de ami nektek van az nem semmi. Nem sok, de nem semmi. Tiétek a lakás, a párod később többet is fog keresni és most is van fix keresete. Nagyszülők tudnak segíteni? Vigyázni a gyerekekre vagy ilyesmik? Hogyha étel mindig jut az asztalra és a minimális dolgaitok megvannak, de kockáztass, lehet hogy később tényleg nem lehet majd gyereked, és az is lehet hogy nem fognak változni a körülményeitek. Ráadásul a második gyerek már sokkal olcsóbb mint az első, minden cucca megvan gondolom amiket kinőtt. 2 gyerek után több családi pótlékot is kaptok mint 1 után, nem? A párod is meg szeretné tartani, lehet hogy ha elvetetnéd titokban, soha nem bocsátana meg. Vagy erről mit mond?

L22

2012. aug. 14. 12:28
 35/38 anonim ***** válasza:
-de +ne
2012. aug. 14. 12:28
 36/38 A kérdező kommentje:

Anyukáink dolgoznak:( A lányunk már most bölcsis,még 1 év és utána megy oviba.Nem teljesen a mienk,de el nem adják a fejünk felül.Párom szülei vették meg,mert kellett a rokon volt barátjának a pénz. Igy megvették,mi meg beköltözhettünk.Anyum rengeteget segit,ha olyan a kaja a melóhelyén hoz belőle(pl ha borsó van azt nem hoz mertutáljuk:D) a 3ezres telszámlámat fizeti,általában megveszi a bérletet nekem.Titokban elvetetni nem is tudnám,mert ami van pénzem azt a jogsira tettem félre. S a kicsi csak szeptemberben folytatja a bölcsit,s egész napot nincs el a nagyival.

Több lenne a családi igen.12200 helyett 26600.

2012. aug. 14. 12:36
 37/38 anonim ***** válasza:
100%

Anyagi oldalról nézve:

Szerintem ti teljesen jó helyzetben vagytok. Nyilván nem a Budai II. kerülteből nézve, de az átlag magyar emberek zömének kevesebbje van, mint nektek. Saját lakás (hitel nélkül) egy átlagos kereset extrákkal és azzal az ígérettel, hogy diploma után már átlag feletti lesz. Plusz egy fiatal nő, akiből lehet kereső. Extra bónuszként meg ott áll mögöttetek a nagycsalád, akikre számíthattok.

Érzelmi/lelki oldalról:

Boldog párkapcsolatban éltek, mindketten szeretnétek még egy gyermeket.

MI ITT A KÉRDÉS?

2012. aug. 14. 13:11
 38/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm..Be szerettem volna jelentkezni az Istenhegyi útra,erre vagy aznap 30percen belül kellett volna menni vagy szeptember 4én. El akartam menni tegnap dokihoz,lányunk du-i alvása után erre olyan sokan voltAk h nem fogadott. 7igy van rendelés,erre negyed 6kor már nem fogadott. Felhivtuk a magán dokit erre ő meg Balcsin van.. De csütörtökön megyünk hozzá..
2012. aug. 15. 10:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!