A szivem vagy eszem gyözzön a lenti esetben?
27 éves leszek szeptemberben. 2.5éves lesz a kislányunk októberben.Bölcsis,nagyon jó kislány szerencsére:)
Róla le akart beszélni a család(édesanyám és párom anyukája) De mi erősek voltunk apukával és nem hagytuk magunkat,hogy abortusz legyen. Most úgy néz ki megint babánk lesz.Előre félünk hogy most is le akarnak beszélni róla. Párom 110ezer körül kap bruttóban,tehát 90-100 körül kap kézhez.Mindent megtesz értünk,rengeteget segit. Én csak gyest kaptam,mert nem volt munkahelyem(de spóroltunk,diákmunkáztam az elöző terhesség alatt).
Szivem azt mondja maradjon,hisz jó lenne a kistesó. Sajnos volt a rokonságban,baráti körben ab tudom milyen. Azóta se lehet egyiknek se gyereke.
Az eszem meg azt mondja hogy korai és hogy menjek el dolgozni elötte mielött jön a kistesó.De akkor lehet hogy nem jön össze mert az elözőnél is görcsoldót kellett szednem ne szülessen meg idejekorán.
A lányunk még pelusos,nem beszél csak szavakat mond..Párom mindent megtenne értünk,rengeteg kicsi ruhánk megmaradt még. Még a babakocsi is és a kiságy is megvan,de azt nem is használtuk sokat..
Mit tennétek? Köszönöm h elolvastatok:)
"Az apukaazt mondja maradjon. Nem engedi az abortuszt."
HA a párod igy áll hozzá, akkor hoyg gondolod: titokban elveteted és hazudsz neki? Vagy felválladod, hogy akarata ELLENÉRE elvetetted? Akkor ugyanis gatantált, hogy tönkremegy a kapcsolatotok.
Akik ennyire az abortusz ellen vannak, segítsenek már a családnak, ha ekkora a szájuk...
Vagy vállaljanak be egy fizetéssel két gyereket, és ha utólag sem bánják meg picit sem, akkor írogassanak ide...
Nem vagyok abortusz párti, de szemellenzőt sem viselek, szerencsére.
Oké, hogy most nagy a boldogság, de majd ha nagy sokára se lesz munkád, vagy a gyerekeknek választaniuk kell, hogy aznap ebédelni szeretnének, vagy egy kis gyümölcsöt ennének inkább (mert a kettő nem fog menni), akkor majd más lesz a helyzet.
Ha a párod "nem engedi" az abortuszt, akkor szerinte miböl fogtok megélni?
Viszont ha elveteted, akkor meg a kapcsolatotoknak lesz vége, mert akkor egész biztos nem fog kitartani melletted.
De az nem világos, hogy hogy lehet olyan, hogy kétszer is "becsúszik" egy baba. Sokkal okosabb lenne tájékozódni, hogy milyen NORMÁLIS védekezési módok vannak, mert ezek szerint ilyet nem simertek. (NAgyon valószinünek tartom, hogy megszakitással "védekeztek", ugyanis akkor van ennyire nagy esélye a nemkivánt terhességnek).
Az, hogy ezt a babát elveteted vagy sem - ez kettötök ügye, de mindenképpen el kell kezdeni RENDESEN védekezni, neked meg minél elöbb munkát keresni, mert egy keresetre épiteni könnyelmüség, föként ha az az egy is ennyire kevés. Ha megtartjátok, akkor viszont a barátodnak SÜRGÖSEN keresnie kell egy mellékállást, ahol kap legalább mégegyszer ennyit, ha már ragaszkodik a gyerekhez. Ugyanis a gyerek azzal nincs elintézve, hogy megszületik (mert nem engedi elvetetni), hanem azt etetni, ruházni, tanitattni is kell, és a költések egyre magasabbak lesznek, ahogy nö a gyerek. A jelenlegi jövedelmetek még EGY gyerekre sem elég, nemhogy kettöre.
Mivel saját lakásban vagyunk,igy csak a rezsit kell fizetni. S a párom kap patikakártyára 5ezret,meg ERzsit,meg Szécenyi kártyára 10et.Szerintem hülyeség,hogy keressen másik állást,mert akkor kevesebbet lenne itthon,több stresz mert kimerültebb,meg hasonlók...
Egyébként a férjem,nem csak a barátom. Egyébként bárhogy döntük mellettem van. Nagyon szeret,s dolgozna akár másodállásban is de a szakmájával egy állást is nehéz találni... A bölcsiben egyébként csak az ebédet,étkezést kell fizetni.
Egyébként úgy néz ki hogy 1 éven belül meglesz a diplomája és akkor ca.30al többet kap. Mint diplomás. S az már azért számit a kasszába..Miért gondoljátok hogy becsuszott 2szer a gyerek?
Szerintem itt leginkább az a kérdés, hogy melyik döntésedet fogod jobban megbánni.
Itt egy kismama, aki hezitált és végül megtette. Belebetegedett a döntésébe, nagyon megbánta:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Nyilván nem lesz könnyű, ha megtartjátok, de inkább szegénységben 4-en boldogan, mint jómódban 3-an és lelkileg megnyomorodva.
Én nem állok egyik oldalra sem. Ha úgy érzed, meg tudod tenni és nem lesz bűntudatod sem, akkor tedd meg. Ha pedig akarjátok, vágytok a kisbabára aki már megfogant és készülődik hozzátok jönni, akkor ne tegyétek. Ezt Ti dönthetitek el és senki se tántorítson el a döntésetektől.
Az én férjem olyan szegénységben nőtt fel, hogy egy rendes ruhája nem volt. Mégis nála remekebb embert nem láttam a földön és most nagyon jól élünk. Tehát szegénység ellenére is lehet mindent megadni a gyerekeknek, a szülőkön múlik minden. De ennek közös döntésnek kell lennie, a lehetséges következmények tudatában. És együtt végig tudjátok csinálni, bármit is döntötök majd.
Sok sikert, akármi is lesz a döntésetek!
felelőtlennek tartalak titeket, hogy nem védekeztek rendesen. gondolom most sem éltek túl fényűző életet, ha ott lesz még egy baba, akkor meg pláne.
te tudod a legjobban, h milyen sokba kerül a pelenka, a popsitörlő, krémek, egyebek, amire mindenképpen szüksége van egy babának.
az sem volt egy túl okos döntés, hogy az első gyerekvállalás előtt nem dolgoztál rendes, bejelentett munkahelyen, ahonnan most kapnál gyedet.
az abortuszt én sem pártolom, de sok nélkülözés áll előttetek, ezzel remélem tisztában vagy.
én azt teszem most 25 évesen, hogy dolgozok még legalább 3-4 évig, spórolunk amennyit lehet, h a gyerek olyan környezetbe érkezzen, ahol megkap minden szükségeset. és védekezünk. és amikor kiszakadt a gumi (mert bizony ilyen is volt már sajnos) akkor másnap reggel rohantunk a kórházba tablettáért. inkább egyszer az a 6000ft, mint később a megbánásnak akárcsak egy kicsi szikrája...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!