Tippek? Születni fog egy kishúgom novemberben és szeretném ha máshogy hívna.
Mi az eredeti neved?
Ugye,az is kéne,hogy a szüleid is úgy nevezzenek.
OFF:Én a 2 éves unokatesómnak a Petra helyett Pepi vagyok.Most már remélem az is maradok,és nem tanulja meg kimondani a nevemet :)
(Amikor ott vagyok,a család MINDEN tagja Pepinek hív,de amúgy nem.)
a tánti a székelyeknél (NEM románoknál) a nagynénit jelenti.
amúgy tényleg azt fogja ő is mondani, amit hall, hogy mások hogy szólítanak. ha Erzsikének, ő is Erzsikét fog mondani.
Vagy, amit írtak is, ő alakít ki neked egy becenevet, engem az öcsém pl. edének hívott, pedig lány vagyok (evelin) :)
Tante német szó, jelentése nagynéni :) gondolom ennek a magyarosított becéző alakja a tánti. Úgy tudom a románok tusinak hívják. Nem egyszer hallottam az anyai ágon félig román barátnőm szájából, hogy megyek tusimhoz.
Viszont szerintem a székelyeknél az ángy szó van. Ángyom :)
A Tánti szerintem nem becenév, sok helyről hallottam már, hogy így hívják a nagynéniket. Ez kb. olyan, mint a Keri a keresztszülőre, vagy Báttya a nagybácsira, vagy a Tesa tesóra.
Én az unokaöcsémnek Keri vagy, anyukám Kerianyu, apukám Keriapu. (Igen, mi vagyunk a Keri család :D ) A szüleim a keresztszülők nem én, csak így szerintem logikus volt a gyereknek.
Szerintem a becenév választást hagyd rá. Ha nem tudja majd kiejteni a nevedet, úgyis kitalál magának valamit. Az viszont ciki lenne, ha te kitalálod, hogy a gyerek hívjon Zsuskának, miközben a család többi tagja meg Katiz.
eredeti nevem Bernadett, de kiskorom óta mindenki Dettinek hív, mégis szeretnék majd egy olyan nevet ahogy csak ő hív.
amugy köszönöm a válaszokat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!