Mit tehetek és mit nem? Bonyolult de megprobalom leirni segitséget kérek! Tavaly novemberben kijöttem a hugomhoz "nyaralni"ket hetre, mikor haza akartam menni mar ki voltam zarva, az ingosagaim ott vannak es nem engednek be
sajnos felgyült egy kis rezsi tartozas,150,000 ft édesanyam lakasaban(ott éltem) a dolgaim ott vannak,anyam peres utra vitte állitolag a dolgot,ebben semmi gaz nincs max ülök,elveszitettem a melom nem könnyü megelni!de anyam sajat öntörvenyüleg le foglalhatja a berendezeseimet? el akartam adni az autom hogy kifizessem,de meg a papirokat sem adjak oda nekem hogy intezkedhessek!
azt mondta majd targyalas utan megkapom ami marad!!
es mi van akkor a testverem dolgaival,ami az ö értéke-ßö miert nem hozhatja el onnan?
Nehéz kibogozni, de ha jól értem, édesanyád lakásában éltél, b...sztál fizetni a rezsit, és még te vagy felháborodva, amiért anyukád ezt megunta.
Érdekes gondolkodásod van, az biztos...
Ha tárgyalás lesz, akkor anyukád nem "saját öntörvényűleg" foglalta le a holmidat, hanem beperelt - ergo a bíróság foglalt.
Saját véleményem: anyukádnak maximálisan igaza van.
Ha be vagy jelentve bármilyen minőségben arra a lakcímre (állandó lakcím vagy tartózkodási hely, amit régen ideiglenes lakcímnek hívtak) akkor köteles beengedni a lakásba, akár tt is lakni vagy a cuccaid elhozni onnan. Amennyiben nem engednek be, szólj a rendőrségnek, akik ilyen esetben ha igazolod hitelt érdemlően az arra a címre szóló lakcímedet, akkor be fognak engedtetni a tulajdonossal vagyis édesanyáddal. Ugyanis ha nem enged be, akkor magánlaksértést követ el, amire a helyszínen a rendőrök fel is hívják a figyelmét.
Minden esetre csak békés úton rendezd a dolgot főleg a rendőrök ottléte ideje alatt, nehogy önbíráskodás miatt Te kerülj bajba.
Ezzel nem védtelek meg senki előtt mert szerintem is igaza lehet édesanyádnak, én pusztán csak a törvény adta lehetőségeidet írtam le neked.
Ettől függetlenül szállj magadba, vajon miért is történt ez így...
"Feljelenteni az édesanyját magánlaksértésért?? :DDD Aztán azt hogy?"
Nem, hanem ha nem engedi be, akkor a rendőrök jelentik fel, és a magánlaksértés ténye minden oda bejelentett emberre is vonatkozik, ha bárkit aki be van jelentve nem engednek be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!