Mégis mit csináljak párom kisfiával? Már teljesen kikészültem. Tovább lent.
semmit...biztosan nem főznék Neki külön.Semmi nasi sincs, és azt eszi amit Mi. Valamikor csak éhes lesz. Jó, kell hozzá idegrendszer, de sajnos csak így lehet. Nekem a kislányom csinálta ezt, jól lakott a nasikkal és semmit nem evett meg. Nekem bevált. :D
A másik kérdés. A párod kisfia, Neki kéne Vele foglalkoznia, ha nagy a zűrzavar venném a sátorfámat és lemennék sétálni/vásárolni, oldják meg Ők, Ők a rokonok. Miért Te neveld, ha ott az Apja? Főleg ha ilyen nehéz eset. Próbáld megbeszélni a Pároddal, hogy szereted a gyereket, de szeretnéd ha Ő foglalkozna Vele többet és Ő szólna Rá a kényes helyzetekben, mert Ő az Apa, akinek tekintélye van. Minden esetre egy kiadós beszélgetésen tisztázni kéne ezt a dolgot, ha meg nem változik semmi, neveld ahogy jónak látod, de akkor a Párodnak nincs beleszólása a dolgokba, a módszereket illetően.
Akkor a barátkozással kellene kezdened, mert valószínű az lehet a háttérben, hogy nem bír, vagy feszélyezve van a jelenlétedben, és ezzel védekezik, hgoy nem eszik, hisztizik...
Legyél a barátja valahogy, aztán egyszerűbb lesz!
Anyja mit szokott neki főzni?
ha hisztizni akar akkor hisztizzen, előbb utóbb szembesülnie kell vele, hogy nem az van mindig amit ő akar, ő is emberből van. különösebb megoldást nem igen tudok rá mondani de tudom ajánlani a figyelmedbe "A világ legszigorúbb szülői" című sorozatot A Spektrum tv én szokott menni elég spártai módszerek is vannak, de néha erre is szükség van. És hidd el a hiszti csak egy zsarolás semmi más. Ő így éri el azt amit akar, meg kell vele értetni hogy hisztivel nem megy semmire sem úgy mint családban mint a való életben. Megbeszélni nem tudod vele mert egy 8 évessel ezt nem igazán lehet, de ha nekiáll hisztizni azért mert pl ezt nem kapom meg akkor hagyd hadd hisztizzen, előbb utóbb ugyis abbahagyja, de te semmiképp ne engedj belőle mert ha megtörsz és ő nyer akkor máskor is meg fogja próbálni,
remélem tudtam segíteni, írj privit ha kérdésed van szívesen segítek a továbbiakban is :)
Leültetném a helyedben a kedves páromat, és elbeszélgetnék vele.
Igenis kellenek a szabályok!
A gyerek ne azt csinálhassa, amit akar, hanem a mi jó neki!
Nem azt eszik, amit akar, hanem ami egészséges!
Ha ordít, hogy ő láncfűrésszel akar játszani, azt se adhatja a kezébe.
Attól nem lesz jó apa (a gyerek szemében sem!!!), ha elkényezteti, neveletlen, kiállhatatlan, követelőzős szörnyeteget csinál belőle.
A gyereknek nem édesség kell, hanem AZ APJA. Ezért van nálatok. Csokit otthon is kaphat, de édesapát nem.
Focizzon vele, tanítsa fiús dolgokra, barkácsoljanak, menjenek pecázni (aludjanak is kint a tóparton, mert az az igazán férfias), süssenek tábortűzön szalonnát, és beszélgessenek.
Egyébként az a rossz hírem van, hogy nem is kell ezt neked tolerálni. Ha nincs változás, tehát rendszeresen ez lesz, valahányszor nálatok a gyerek, akkor ezt évekig, évtizedekig kell elviselned. Vagy csomagolsz, és keresel olyan férfit, aki nem úgy akar szuperapu lenni, hogy félreneveli a gyereket.
Gondolj bele: a közös gyereketekkel is ezt csinálja majd. Való az ilyen apának?!
Biztos nem főznék neki külön.
Lehet, hogy párod ebben a pár hétben akar mindent bepótolni, de ezzel, hogy nincsenek szabályok, csak árt a fiának, nem is keveset.
Amúgy azzal sem értek egyet, hogy a rangsorban a gyerek az első.
Ez baromság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!