Tönkre mehet teljesen a kapcsolatom a kamasz fiammal e sajátos életszakaszban átélt konfliktusok miatt?
Nem hiszem, hogy tönkremenne a kapcsolatotok a konfliktus miatt.
Nekem is a fiam kamaszkora óta nem engedte, sõt kikérte, hogy ne avatkozzak bele a dolgaiba!
Igazából nem avatkoztam bele, inkább csak akkor, ha nem tetszettek néhány barátai. De viszont rájött magától is, mert tényleg ráhagytam.
Szóval az én fiam sem egy irányitható valaki, de nagyon jó a kapcsolatunk, attól függetlenül, hogy nem egy forma a gondolkodásunk!
Nekem ráment. Egyéb dolgok is közre játszottak - kamaszkortól függetlenül -, illetve alapból nem passzolunk személyiségileg édesanyámmal.
Azt szerintem tartsd szem előtt, hogy manapság vagy te befolyásolod a gyereked, vagy a környezet. Én megértem a mai szülők dilemmáját, mert tényleg nehéz dolguk van, hogy nem tudják, hogy kezeljék dolgokat.
Nagyon sok türelem kell, és mindig előbb kérdezz, mint utasíts. És gondolj bele, hogy bizonyos dolgokat csak akkor tanul meg, ha magától rájön. Ilyenbe ne is próbáld utasítani. A lényeg, hogy akkor nem fog rámenni a kapcsolatotok, ha hagyod egy egészséges tartományon belül hibázni, így utólag nem érzi majd azt, hogy elvetted tőle ezeket a lehetőségeket, mert túlféltetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!