Mit lehetne tenni a húgommal?
A húgom idén lett 16 éves. Nem csinál egésznap semmit, csak gépezik. Reggel amint felkel bekapcsolja, felviszi a szobájába a reggelit és a kedvenc hírességeiről olvasgat, facebookozik, twitterezik, esetleg filmet néz. A szüleink korán reggel elmennek dolgozni, ezért általában én végzem el a házimunkát. (takarítok, főzök) Ha megkérem, hogy segítsen valamiben legalább 10 percig, akkor felvan háborodva, hogy ő most nem ér rá hagyjam békén. Anyával is folyton vitázik, mert megmeri kérni, hogy porszívozza ki a szobáját. Nem mozdul ki a házból csak ha nagyon muszáj. Ezen kivűl jó tanuló. Kitünő lett a bizonyitványa.
Nektek mi a véleményetek erről? Mit lehetne tenni?:/
A válaszokat előre is köszönöm!
először is kicsit fura nem fér össze a kettő, hogy csinálja közbe, hogy jó tanuló??!!
hát szerintem ide drasztikus lépés kell...
vagy a netet kéne elvenni tőle, vagy a laptopot...vagy meg kell mondani, hogy egy nap ennyit gépezhet, vagy csak akkor ha elvégezte a feladatát...
vagy pedig el kéne küldeni egy hétre valamilyen táborba, vagy a nagyszüleitekhez, vagy valahova vidékre, ahol nincs internet... és megtanulja hogy igenis lehet élni net nélkül...esetleg valami munkát keresni neki...viszont már mindjárt kezdődik a suli, úgyhogy az nehéz lesz...:(
Sok kamasz él így, és kell is nekik valamennyi lustálkodás, meg álmodozás, de azért egyszer állíts be a szobájába egy gyümölcssalátával, vagy limonádéval és nyugisan beszélgess el vele a kedvenceiről, utána meg térj rá, hogy a felnőtt élet nem a még nagyobb szabadságról szól igazából, hanem arról, hogy felelősséget vállalunk a tetteinkért.
Nekem a három kamasz gyerekemmel az vált be, hogy szépen kilistáztam a házimunkákat, mindent ami előttünk áll, és választhattak egyet-kettőt, amit ők fognak megcsinálni aznap. Onnantól, hogy választott, már nem noszogattam, csak akkor figyelmeztettem, hogy valamit hátráltat, ha tényleg úgy volt. pl ha nem intézi el a bevásárlást én nem fogok tudni főzni és nem is főztem addig amíg meg nem jött a hozzávalókkal.
köszönöm a lepontozást, de fel kéne a nyitni a szemét.
ha ilyen enyhe dolgokat mondtok... hogy pl: mosogasson el.. egy mosogatás max 20 perc, vagy még annyi se... most az a 20 perc sokat segít mit ne mondjak...
ugyanezt fogja csinálni annyival hogy egy 20 perc alatt elmosogat és visszaül a géphez...ha ez nektek jó pontozzatok csak.
ide komoly közbelépés kell, nem csak az hogy tessék itt egy házimunka azt csináld!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!