Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem lehet elfogadni,...

Miért nem lehet elfogadni, hogy nem eszek húst?

Figyelt kérdés

Kiskorom óta húst hússal ettem, és mostanra besokalltam. Hányingerem van, ha csak ránézek egy húsos kajára.

Főznék én magamra, de anya nem engedi, mert hogy van már főtt kaja, egyem azt. Nem érdekli, hogy minden nap húsos kaja van, és már kb 2 hónapja szendvicseken élek.

Szóval nem engedi, hogy főzzek magamnak, de nem is főz nem húsosat... És egyszerűen nem érti, hogy mi a bajom a hússal. Én se nagyon, de hányingerem van már tőle.

2012. aug. 8. 15:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Szerintem csak úgy gondolják, hogy ez csak egy hóbort nálad, esetleg valakit utánozni szeretnél vele, és majd kinövöd. Én is meglepődnék, ha a nem létező gyerekem kijelentené egyik napról a másikra, hogy többé nem eszik húst.

Egyébként én sem igazán eszem, csak a csirkemellet, meg a szalámikat, s engem is mindig táposnak neveznek. :D

24/n

2012. aug. 8. 16:21
 12/17 anonim ***** válasza:

A szervezeted jelzi, hogy mire van szüksége, van amikor az ember nem kíván egyes ételeket, viszont olyanokat enne, amit addig nem, ha undorodsz tőle akkor ne is edd, edd a köreteket, főzeléket, gyümölcsöt, salátákat, szezámmagot.

Azért egy kivizsgálás sem ártana, mert a húsundor betegség tünete is lehet.

2012. aug. 8. 16:24
 13/17 anonim ***** válasza:
Ha hirtelen hánynod kell a hústól, fordulj orvoshoz, mert nem normális. Belgyógyászaton a helyed, kivizsgálás stb. Ha semmit nem találnak, akkor pszichiológus.
2012. aug. 8. 16:35
 14/17 A kérdező kommentje:

Egyik reggel felkeltem, anya épp csirkemellet vágott, és egyszerűen megundorodtam tőle. Egész életemben minden nap húst KELLETT ennem, nagymamám is mindig tömött kiskoromban a húsos, zsíros kajákkal (kb 7 éve utálom a zsíros kajákat, azoktól is rosszul leszek).

Mondtam nekik, hogy egyszerűen nem kell, undorodom tőle, hányingerem van tőle, de nem értik meg. Mintha a falnak beszélnék.

2012. aug. 8. 16:42
 15/17 A kérdező kommentje:

Azért kell hánynom tőle, mert undorodom tőle. Az íze.. fúj.

Ha csak megérzem a natúr csirkemell szagát, émelygek.. Mintha terhes lennék, de komolyan.. De nem vagyok az :P

2012. aug. 8. 16:43
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Én például megvetem a vegetarianizmust mint elvet de húst csak rántott karajt eszek egy héten egyszer.
2012. aug. 8. 17:17
 17/17 anonim ***** válasza:

Nálam se bírják felfogni, hogy nem eszek húst, de viszont nekem külön csinál anyum kaját, hiába mondom neki, hogy megcsinálom én magamnak... Pl. amikor ők rántott húst esznek krumplipürével, nekem rántott sajtot csinál hozzá, és ennyi. Talán tényleg csak hirtelen jött nekik, bár ennyire nem törődni a családtagok közt a másik érzésével, felfogásával... Hááát... Fura. Nálam amikor 5 évvel ezelőtt elkezdtem kevésbé enni húst, akkor megvádoltak azzal, hogy biztos más rám erőlteti a vegaságot. Te tarts ki amelett, hogy nem szereted a húst, majd megszokják, és aztán anyud is elkezd megbékélni vele. Mást nem nagyon tudsz tenni, esetleg elmondod neki miért nem eszel húst.

Amúgy igenis van olyan, hogy a hústól undorodik az ember. Ez kb olyan mint amikor valaki a spenóttól undorodik. Nem szabad erőltetni az ilyen dolgok evését. Én ha a húspult mellett elmegyek, akkor is rámtör az enyhe hányinger, mert mégiscsak olyan a hús, mint amiből mi vagyunk. Persze most lehet jönni azzal, hogy dehogyis, az állat, stb... De mi miért, nem vagyunk állatok? Mi egy különálló fajok vagyunk, akik sokkkkkal fontosabbak az állatoknál? Na az ilyen felfogású barmoknak gratulálok! A húsevőkkel nincs bajom egyáltalán, hisz nekik ez olyan, mint nekem a spenót(imádom, mások meg talán utálják, undorodnak tőle). Sajnálom a sok offot, és a netalán bunkó részeket, csak a véleményemet mondtam el, mint ahogy előttem sokan mások. További jót!

2012. aug. 8. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!