Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem lehet elfogadni,...

Miért nem lehet elfogadni, hogy nem eszek húst?

Figyelt kérdés

Kiskorom óta húst hússal ettem, és mostanra besokalltam. Hányingerem van, ha csak ránézek egy húsos kajára.

Főznék én magamra, de anya nem engedi, mert hogy van már főtt kaja, egyem azt. Nem érdekli, hogy minden nap húsos kaja van, és már kb 2 hónapja szendvicseken élek.

Szóval nem engedi, hogy főzzek magamnak, de nem is főz nem húsosat... És egyszerűen nem érti, hogy mi a bajom a hússal. Én se nagyon, de hányingerem van már tőle.

2012. aug. 8. 15:52
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Ja és ennek tetejébe folyamatosan szekálnak apával, hogy milyen "tápos gyerek vagyok", hogy nem eszek húst...
2012. aug. 8. 15:53
 2/17 anonim válasza:
77%
Szerintem csak nem tudják elfogadni hogy gyermekük vegetáriánus. Ne magadat hibáztasd, csupán szüleid vannak úgy vele, hogy miért ők nagyon szeretik, neked is enned kell.
2012. aug. 8. 15:57
 3/17 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy vega lennék, mert pl a szalámival semmi bajom, szendvicsbe nem is érzem a húsízt.

De ilyen rántott, grillezett, stb húsok, meg az egytálételes húsok.. Na ezektől undorodom.

Pl anya tegnap megcsinálta a régi-kedvenc kajámat, ami ilyen tésztás-gombás-csirkemelles, és a csirkemell után elhánytam magam. De amikor kiválogattam belőle a húst, simán megettem 2 tányérral is.

2012. aug. 8. 15:59
 4/17 anonim ***** válasza:
45%
Én már szülő vagyok, és nem örülnék neki ha a gyerekem 20-22 éves kora előtt vegetáriánus lenne. Nem elvi okok miatt, hanem mert a szervezete addig növésben, fejlődésben van, szüksége van a húsban található fehérjékre is.
2012. aug. 8. 16:08
 5/17 anonim ***** válasza:
30%
Azért nem,mert ez csak divat ma. A húsra a szervezetednek szüksége van. Beképzeled magadnak,hogy rosszul leszel a hústól.
2012. aug. 8. 16:09
 6/17 anonim ***** válasza:
74%
Biztos új nekik ez a változás,hiszen eddig rengeteg húst ettél,most meg szinte semennyit.Valószínűleg azt hiszik,hogy ez csak múló hóbort nálad,majd abbahagyod.Ha ez megoldható,válogasd ki a húst az ételből,vagy edd csak köretet,sajnos nem tudsz mást csinálni.Esetleg beszélhetnél vele még egyszer,elmondhatnád amit leírtál.Hogy te magad sem érted,mi a gond,de egyszerűen hányingered van tőle,nem esik neked jól a húsétel,és hogy találjatok ki valamit közösen.Hátha megértőbb lesz és komolyabban veszi a dolgot.
2012. aug. 8. 16:09
 7/17 anonim ***** válasza:
36%

Hozzátenném,hogy mivel elég fontos a szervezetednek a húsétel,egyél továbbra is azért,mondjuk felvágottak formájában,azt írtad,azt szívesen megeszed.Remélhetőleg csak kicsit túl sokat ettél belőle az elmúlt években és néhány hónap szünet után megint megkívánod majd a húst.

6. válaszoló

2012. aug. 8. 16:12
 8/17 anonim ***** válasza:
65%
Érdekes, hogy a sima hústól rosszul, de a felvágottakat simán megeszed. Fordítva szokott lenni.
2012. aug. 8. 16:15
 9/17 anonim ***** válasza:
50%
egy lecsót, főzeléket, vagy más egytálételt magad is össze tudsz ütni. Majd megszokják és beletörődnek a szüleid. no para.
2012. aug. 8. 16:16
 10/17 anonim ***** válasza:
55%

Es ezt igy nem mondtad anyukadnak?

"Anya most mar nekem sok volt a husbol. Nem vega akarok lenni, csak egy kicsit megcsömölltem töle. Legyszives csinalj nekem holnap valami fözeleket, ti egyetek mondjuk pörkölttel feltetnek, nekem jo lesz siman magaban."

Megkene ertetned vele valahogyan hogy, nem finnyas vagy meg tapos, csak valtozatosabban szeretnel etkezni.

Amikor azt mondja hogy van fött kaja ne fözz magadra, kerd meg hogy csak kettöjükre fözzön legközelebb. Vagy nagyon sürün mondogasd hogx te mit ennel, mit fözzön.

En is igy voltam amig otthon laktam. Minden hetvegen husi leves tesztaval, aztan pöri tesztaval. Kesz felüdüles volt vegre babot enni vasarnap. :-)

Tesom meg mindig otthon lakik, Ö egy fel tanyer levessel letudja az ebedet mert a többire nem bir ranezni.

2012. aug. 8. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!