Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szülők miért nem világosítjá...

A szülők miért nem világosítják fel a gyerekeiket?

Figyelt kérdés

Rossz olvasni azokat a kérdéseket,amikben azt kérdik hogy:nem volt még férfival semmilyen kapcsolatom,lehetek terhes?

szűz vagyok,terhességi tüneteim vannak,mitől?

Ennyi tájékozatlan lenne a tinik egy része?

2012. aug. 7. 13:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

1. Egy jó része a kérdéseknek (szerintem kb. a fele) kamu, kitalált hülyeség, amit csak szórakozásból tesznek fel

2. Sajnos tényleg sok a tudatlan vagy félretájékoztatott tini, aminek több oka van:

- Sok szülő maga is gyerek, vagy nincs ideje a saját csemetéjére, tehát nem beszél vele ilyenekről

- Van, ahol tabu téma a szex (na az ilyeneket kellene észhez téríteni) és ha kérdez a gyerek, azt is elhárítják, emiatt nincs bizalom a szülő felé

Mindezek miatt a gyerek a médiából és a barátoktól szedi össze az infókat. A média tudjuk, milyen "hasznos", a barátok meg többnyire elég hiányos infókkal rendelkeznek. Aztán ebből a tudatlanságból, szülői nemtörődömségből lesznek a tiniterhességek, a bizonytalanságok és a többi...

Érdekes én anno anyámmal mindent meg tudtam beszélni és saját kíváncsiságom kielégítendő még ilyen témájú, tiniknek szóló könyvet is vettem.

Ha gyerekem lesz, mindent el fogok neki mondani, ami érdekli, tabu téma nem lesz. A gyerek nem hülye, csak gyerek. A "gólya hozza" meg az "ilyenekről nem illik beszélni" baromságoknak semmi értelme. El lehet egy 5-6 éves gyereknek is mesélni annyit, amire kíváncsi, egyszerűen, a saját nyelvén, és akkor nem lesz tudatlan.

2012. aug. 28. 21:14
 12/13 anonim ***** válasza:

Egyszer ültünk le anyukámmal beszélgetni, tíz éves korom körül, a menstruációról. Később vett könyvet, amiben különféle dolgok le voltak írva, meg ha felvilágosító műsor volt a tvben (akadt egy-két ilyen, emlékszem rá), akkor leültetett elé.

Most 27 vagyok, és soha nem került szóba a szexualitás, ilyen 16 évesen még azt hittem, hogy talán ilyen 25 körül kezdenek szexelni az emberek. Hogy miért nem beszélgettünk róla, már előttem leírták: tabu. Gyerek előtt szexről nem beszélünk, az a szülők magánügye - még egy szájrapuszit se láttam soha a szüleimnél, még születésnapkor is egymás arcára adtak puszit, nemhogy csókolózás, neadjisten szex szóba került volna.

2012. aug. 28. 22:09
 13/13 anonim ***** válasza:
Valaki azt írta, hogy a tiniknek kellene a szülőket, sajnos részben igaza van, sok esetben a gyerek többet tud és ezért nem is foglalkoznak a szülők ezzel, mert minek, a gyerek úgyis tudja tudni fogja stb. stb. így gondolják, de közzel sem van így, sok fiatalnak szüksége lenne, rá, főleg a védekezés terén. Illetve általános iskolába jár védőnő előadást tartani ilyenekről. De szerintem ez a szülő dolga lenne akkor is ha egyes fiataloknak ez természetes, ők szerencsések. Főleg azok szorulnának rá, lányok akik hamar elkezdenek menstruálni, azért szerintem az lenne a természetes ha ez nem váratlanul érné, vagyis úgy értem, hogy ha meg jön tudja már, hogy mi az és ne ijedjen meg, hogy vér folyik belőle. Meg sok esetben a gyerek hamarabb elkezd szexuális életet élni mint azt a szülő gondolná, végülis nem kell bejelenteni csak, az a baj, lenézik így a gyerekeket.
2012. aug. 28. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!