Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? TÖBBI LENT

Mit tegyek? TÖBBI LENT

Figyelt kérdés

KICSIT HOSSZÚ DE OLVASSÁTOK EL!

Na szóval az a problémám hogy én vagyok a ház csicskája,dadusa,és kertésze. És már nem bírom! Mindent nekem kell elvégeznem... Na jó azért nem mindent de Mióta 13 éves lettem egy csomó dolgot rám bíznak és elvárják hogy meg is csináljam hibátlanul. Én most csoportokra osztom a helyzetem hogy beleélhessétek magatokat.

1. Napi teendőim:

- Reggel rendbe rakni az én és a szüleim szobáját.

- Utána öcsémmel foglalkozni (4 éves hiperaktív ÖCSÉMMEL) játszani, megetetni... ez pl azért az én feladatom mert anyumnak otthon, tehát a saját házunkba van a fodrász üzlete.

- Utána elaltatni az öcsémet

- Mikor elaludt megyek a kajáért 40 fokos hőségbe gyalog!

- Aztán mikor ebédeltem elvinni apumnak a kaját szintén 40 fokos hőségbe...

- Utána összeszedni az almákat a földről.

- Mosogatás.

- Kiterigetni a vizes ruhákat.

- Felébrett öcsémmel foglalkozni...

Kb. ennyi de ha akarnék találnék még munkát.

2. Heti teendőim:

- fűnyírás kis csipa elektromos fűnyíróval ami a halál 1 órája...

- Kiszedegetni a gyomokat a kocsi feljáróból és a járdáról ami a hálál 2 órája...

- Kocsit ki porszívózni.

- Szobámat is.

Ez is kb. ennyi...

3. Most jönnek az olyan rohadtul idegesítő kérései (azért idegesítő mert este már fáradt és semmit nem akar csinálni.) De viszont énis fáradt vagyok de engem ugráltat!

- Xy hozd fől a laptopot!!!

- Xy kapcsold be a riasztót!!!

- Xy ja még ne! menj le és nézd meg hogy be vannak zárva az ajtók!!!!!

- Xy menj és zárd me a kinti kaput is!!!

És ezeket olyan fél 10 kor mikor már bazira fáj a fejem.

Szóval ezek a halálba kergetnek. Mit tegyek? Tippeket kérek. Hogy állítsam le a szüleimet mert már teljesen kivagyok. 13/f

2012. aug. 6. 15:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
72%

ez tényleg sok egy 13 évesnek. A szüleid nem neked csinálták a kistesót, hanem maguknak...miért nem tartják ahhoz magukat?!

Mondd meg nekik, hogy fáradt vagy és kicsit kevesebb feladatot bízzanak Rád.

2012. aug. 6. 15:06
 2/12 anonim ***** válasza:
20%
Nem leszek népszerű, de ezek normális kérések, főleg, hogy mindkét szülőd dolgozik. Majd felnősz és megérted. :)
2012. aug. 6. 15:06
 3/12 anonim ***** válasza:
13%

Szerintem azon már túl van amit az első mondott.

Nézd! Én elmennék a családsegítőhöz. Vagy nagyon-nagyon durván beolvasnék a szüleimnek! Aztán elszaladnék és megmondanám, hogy most boldoguljatok nélkülem! Elmész barátodhoz vagy bárhova. Ha jönnek a rendőrök megmondod, h oda vissza nem mész, mert. És ezeket elmondod, h így állnak a dolgok.

DE CSAK? HA A SZÉP SZÓ NEM HASZNÁL!

2012. aug. 6. 15:08
 4/12 anonim ***** válasza:
47%
egyetértek a második válaszolóval.. a szüleid dolgoznak, te meg ennyit megtehetsz.
2012. aug. 6. 15:09
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszaitokat! várom továbbra is!
2012. aug. 6. 15:09
 6/12 anonim ***** válasza:
16%

egy kicsit valóban sok, de vannak országok ahol a gyerekek 7-8 évesen megeröltető fizikai munkát végeznek a semmiért, és ők még éheznek is stb...

szóval szerintem annyira nem vészes, hogy megtanulod a kétkezi munkát tisztelni.

2012. aug. 6. 15:13
 7/12 anonim ***** válasza:

14 voltam amikor öcsém született,anyának bolt van a házhoz épitve,öcsém rengeteget rám volt hagyva,plussz minden más,mert mindkettejüknek elvette a meló az idejét.

Jó,tény,hogy maguknak csinálták a gyereket ha nem is tervezetten,de nézz már rá: lenne szived azt mondani,hogy bárcsak ne született volna meg?

(igen,engem is idegesitett,hogy cipelhetem magammal mindenhova,széttép mindenemet,nem hagy nyugton,stb stb)

2012. aug. 6. 15:19
 8/12 anonim ***** válasza:
77%

Ezt én is soknak tartom egy 13 évesnek.

Nem azt mondom, hogy a gyerek ne segítsen a szüleinek, de ez igenis sok - szerintem.

Mindenképpen próbálj meg beszélni erről a szüleiddel, mondd el nekik, hogy neked ez fárasztó, szeretnél a nyári szünetben pihenni is kicsit, és nem megy így tovább.

Ha nem értik meg, és továbbra is így dolgoztatnak, próbálj meg segítséget kérni egy másik családtagodtól: nagyszülő, nagybácsi, akárki. Hátha megértik. Remélem, komolyan vesznek!

2012. aug. 6. 15:19
 9/12 anonim ***** válasza:
77%

Az rendben is van, ha adnak egy-két feladatot egy 13 éves gyereknek, de ez szerintem már túlzás, más szülő is dolgozik, de mellette a háztartást is rendben tartja, és a kisebb gyermeket/gyerekeket sem a nagyobbnak szülik.

Ezeket állandóan kell, vagy csak a nyári szünetben?

2012. aug. 6. 15:20
 10/12 anonim ***** válasza:

Én nem bíznék egy gyereket egy másikra.Nem biztos,hogy minden szituációban úgy döntene,ahogy a szülei (azt elvárnák).Amúgy is nyár van,élni kell :)

Beszélj a szüleiddel,érvelj,kérj segítséget a nagyszülőktől.

2012. aug. 6. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!