Mit csináljak anyával? (többi lent)
Nehéz, de nem hiszem, hogy sokat lehetne tenni.
Valószínű, hogy a munkahelyén maximálisan meg akar felelni, ezért nagyon elfárad, mire hazaér. Másrészt, ha ott neki nap mint nap a 100 %-ot kell teljesítenie, ahhoz hogy a munkahelyét meg tudja tartani, szerintem észre sem veszi, hogy a családtól is ugyanezt várja el.
Valahogy lehetőséget kellene teremteni neki egy alapos lazításra. Nem tudom, hogy te és az öcséd milyen idősek vagytok, hogy egy hosszú hétvégére (pl. most aug. 20.-án) elmennétek kirándulni, vagy rábeszélnétek, hogy apuddal kettesben menjenek el, valahova egy kicsit.
Ki kellene szakítani a monoton napi ritmusból, akkor talán "észre-venné", hogy egy kicsit lazítani is, és az otthoni követelményekből is engedni kellene.
hát igazából a múlt héten 6 napot voltunk a Balatonon, és ott is folyamatosan panaszkodott, hogy nem lehet pihenni.
ez öcsém 7, én 15.
Ha a papád nem tudja vele elrendezni, nem tudja vele megértetni, hogy ez így sokáig nem mehet, akkor sajnos ti, gyerekek még annyit sem tudtok tenni.
Ilylen szitukban egyébként is egyik felnőtt a másikkal szokta ezt elintézni, nagyon meglehet, hogy a kettejük kapcsolatában van most valami "zökkenő", a mamád esetleg alapból az miatt ideges, feszült.
Próbáljatok meg az öcsiddel most nyáron olyan programokat szervezni magatoknak, hogy egy kicsit legalább ti kikerüljetek abból a feszült légkörből. Az is meglehet, hogy a szülőknek kellene hagyni több időt, hogy kettesben legyenek. Nem tudom, de talán ez is segítene.
persze, hogy nem zökkenőmentes a kapcsolatuk, mert anya mostanában emlegette, hogy válni akar, de apa nem.
de húsvétkor mindketten el akartak. :(
Le kell vele ülni, és valami ilyesmit mondani:
"Anya, amióta az új munkahelyen dolgozol, nagyon megváltoztál, és ez nekünk nem tetszik. Vedd észre kérlek, hogy ez egy család otthona, nem pedig egy iroda, ahol pörögni kell. Nem mi agyunk lelassula, hanem te agy az, aki túl van pörögve, és ezt hazahozod, és ezért elég kellemetlen a légkör otthon. Apu, és öcsi is észre vette. Kérlek, változtassunk ezen, együtt!"
Jó az, amit írsz, kedves 5-ös, csak szerintem ezt két kiskorú gyermeknek kellene, hogy elmondja az anyujának, hanem az apunak, a férjnek kellene lerendeznie a feleséggel. Őneki kellene felhívni az anyu figyelmét, hogy a családot teszi tönkre, ha ezt továbbra is így csinálja.
Persze az is meglehet, hogy már ez is megtörtént, és azért vannak komoly nézeteltérések közöttük, ami még tovább fokozza a feszültséget.
Szerintem a gyerekek itt hathatósan nem tudnak mit tenni.
De azért van remény, hogy sikerül nekem?
Mert anya nagyon lekezeli apát is :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!