Szerintetek nem durva, hogy zárni kell az ajtómat? Mi lesz ebből a pénzéhességből?
Az a helyzet, hogy a 18 éves fiú tesóm lop. Volt kisebb korában, hogy a boltból lopott többször is, elkapták, de nem tettek feljelentést.
Azóta eléggé eldurvult a helyzet, mindig pénz kell neki. Először mindig visszavitte az itthoni sörösüvegeket, hogy legyen egy kis zsebpénze, most meg már anyától MINDEN NAP kér pénzt. Sosincs itthon, de mikorra jön haza anya, ő is hazajön és pénzt kér. Van mikor 500-1000 forintot kap, de ezt minden nap, hétvégén mikor bulizni megy (minden szombat péntek) 3000-5000 forinttal megy el. Bmx-ezik, és ha nincs pénze azzal veri át anyát h vesz valamit a biciklire és ő rögtön ad is neki pénzt. Egyáltalán nincs tisztában a pénz értékével, van h 30 000 ért vesz bicikliagyat stb. Szüleim meg ahogy kiejti a száján, adják neki a pénzt.
Egyébként az én tulajdonomat se tiszteli, ha veszek magamnak a boltból vmit és beteszem a hűtőbe, állandóan megeszi, anyának hiába mondom, hogy nem azért haragszom h megette, hanem h nem tiszteli más tulajdonát, illetve nem kérdez rá h megeheti-e. Anya viszont soha nem mer neki szólni, csak rám mondja h irigy vagyok.
Régen volt h nadrágzsebemből tűnt el a pénzem és nem is lett meg, de nem gyanúsítottam. Aztán egyszer anyával beleolvastunk a chatelésébe, és írta a barátainak h itthonról miket lopott, szüleimtől ékszert, meg a munkahelyéről is az öltözőből vkinek a fülbevalóját, és bevitték a zaciba. A beszélgetéseit azért olvastuk el, mert állandóan csavarog, van h reggel 6kor, vagy délben ért haza, és féltünk h drogozik. Én amiket írt egyből levágtam h drogozik, sokszor füvet, kevesebbszer meg ilyen szintetikus most menő vmit (nem jut eszembe a neve), ott volt feketén fehéren, de anya úgy csinál mintha nem történt volna semmi, nem hiszi el h drogozik.
A legdurvább viszont az volt h mamának aki nálunk lakik, eltűnt 30 000 forintja azok után h egyszer látta tesóm, hogy honnan veszi elő a pénzét.
Na én ezóta zárom a szobaajtómat kulccsal még akkor is ha csak a kertbe megyek ki, ő pedig itthon van, mert ha tényleg drogozik, akkor egyre több pénz fog neki kelleni, sőt lehet el is fog adni dolgokat. Szüleim még ezek a dolgok után is hülyének néznek, amiért zárom az ajtómat.
"3. bocsika a kíváncsiság is elég erős indíték szerintem, és nehogy már szegény kisöcsit sajnáljuk, aki meglopja az egész családot meg drogozik meg stb...arról nem beszélve hogy elég sokan vannak akik ellen tudnak állni a drognak, és ahogy a kérdező irását olvasom, a családnak nincsenek anyagi gondjai és igyekeznek mindent megadni a gyerekeiknek. sokaknak ez messze nem adatik meg, mégis kibírják a drog okozta kisértést."
Szerinted egyik disznóság semmissé teszi a másikat? Ezek szerint bárki nyugodtan megölhet egy gyilkost, meglophat egy tolvajt estébé. Furán gondolkodsz, bűnözőkém!
Sokan ellen tudnak állni a drogoknak? Kérdezz már meg egy addiktológust, mielőtt beugatsz, hogy ezer drogosból hány hagyja abba önként, segítség nélkül a cuccozást, illetőleg hány százalék körül van a visszaesők száma! Kurvãrą meg fogsz lepődni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!