Szerintetek nem durva, hogy zárni kell az ajtómat? Mi lesz ebből a pénzéhességből?
Az a helyzet, hogy a 18 éves fiú tesóm lop. Volt kisebb korában, hogy a boltból lopott többször is, elkapták, de nem tettek feljelentést.
Azóta eléggé eldurvult a helyzet, mindig pénz kell neki. Először mindig visszavitte az itthoni sörösüvegeket, hogy legyen egy kis zsebpénze, most meg már anyától MINDEN NAP kér pénzt. Sosincs itthon, de mikorra jön haza anya, ő is hazajön és pénzt kér. Van mikor 500-1000 forintot kap, de ezt minden nap, hétvégén mikor bulizni megy (minden szombat péntek) 3000-5000 forinttal megy el. Bmx-ezik, és ha nincs pénze azzal veri át anyát h vesz valamit a biciklire és ő rögtön ad is neki pénzt. Egyáltalán nincs tisztában a pénz értékével, van h 30 000 ért vesz bicikliagyat stb. Szüleim meg ahogy kiejti a száján, adják neki a pénzt.
Egyébként az én tulajdonomat se tiszteli, ha veszek magamnak a boltból vmit és beteszem a hűtőbe, állandóan megeszi, anyának hiába mondom, hogy nem azért haragszom h megette, hanem h nem tiszteli más tulajdonát, illetve nem kérdez rá h megeheti-e. Anya viszont soha nem mer neki szólni, csak rám mondja h irigy vagyok.
Régen volt h nadrágzsebemből tűnt el a pénzem és nem is lett meg, de nem gyanúsítottam. Aztán egyszer anyával beleolvastunk a chatelésébe, és írta a barátainak h itthonról miket lopott, szüleimtől ékszert, meg a munkahelyéről is az öltözőből vkinek a fülbevalóját, és bevitték a zaciba. A beszélgetéseit azért olvastuk el, mert állandóan csavarog, van h reggel 6kor, vagy délben ért haza, és féltünk h drogozik. Én amiket írt egyből levágtam h drogozik, sokszor füvet, kevesebbszer meg ilyen szintetikus most menő vmit (nem jut eszembe a neve), ott volt feketén fehéren, de anya úgy csinál mintha nem történt volna semmi, nem hiszi el h drogozik.
A legdurvább viszont az volt h mamának aki nálunk lakik, eltűnt 30 000 forintja azok után h egyszer látta tesóm, hogy honnan veszi elő a pénzét.
Na én ezóta zárom a szobaajtómat kulccsal még akkor is ha csak a kertbe megyek ki, ő pedig itthon van, mert ha tényleg drogozik, akkor egyre több pénz fog neki kelleni, sőt lehet el is fog adni dolgokat. Szüleim még ezek a dolgok után is hülyének néznek, amiért zárom az ajtómat.
Igen, terve van már :)
Csak azért nem szeretném ha elkallódna a testvérem. De a szüleim is ha így állnak hozzá...
A tudta nélkül beleolvasol a privát beszélgetésébe, és még te panaszkodsz!!! Az ő indítéka a drog. Elég erős indíték, nagyon kevesen tudnak neki ellenállni.
Mi a te mentséged?!
Egy kiadós kezelés kéne a tesódnak is meg anyukának is.
Talán elmondhatnád anyukádnak ha annak ellenére sem tesz semmit, hogy bizonyítottak a szemétségei akkor ne óbégasson később sem amikor a fiúka komolyan bajba kerül és a sitten végzi. Pénzzel semmit sem lehet megoldani, ha homokba dugja a fejét azzal még a dolog létezik és nincs megoldva a probléma. A nevelése az ő felelőssége.
És ha el akarja maga mellől marni az egyetlen normális gyerekét /téged/ akkor csak tegye, de egyszer csak egyedül találja magát egy rettenetesen nagyra nőtt probléma halmazzal.
Vannak menthetetlen emberek egy idő után már átlépik azt a határt ahol már nem számít ki kinek a rokona. Szerintem ha így állnak hozzá inkább csak saját magaddal törődj, éld az életed építgesd a jövőd és ne engedd közel a tesódat nehogy lerántson és kihasználjon. Amint teheted függetlenítsd magad tőlük. Ez már az ő problémájuk. Te megtetted, amit lehetett. A többi rajtuk áll, felnőtt emberek elméletileg.
Nagyszülőkhöz nem tudsz menni?
ma 21:51-es bocs de egy kicsit bunkó vagy.az a mentsége hogy fél a tesója miatt nehogy egyszer a dorgtol elborultan a családjára támad, és aggód miatta...Most őszintén ha a te tesódról kiderül hogy napi szinten lop meg drogozik, te mást csinálnál?Vagy hagynád hogy megőrüljön a drogba?
Amúgy igen durva a szitu szerintem is költözz el ahogy csak tudsz.A tesódat meg szerintem kerüld el.
" Az ő indítéka a drog. Elég erős indíték, nagyon kevesen tudnak neki ellenállni. "
Ha a fiam lenne 1x figyelmeztetném. Másodjára eltakarítanám.
Most honnan jött ez h romák vagyunk? Egyébként én az albínóhoz közelebb állok mint a romához :D
Tényleg nem akarom elkiabálni, úgy néz ki, hogy szeptembertől el tudok költözni, jobb lesz mindenkinek, mert én hiába mondom h figyeljenek rá, ott vágja át őket ahol akarja, és inkább mindig csak én kapok h minek szólok bele.
Azt leszögezném, hogy nem azért lop mert nincs pénze, hiszen állandóan adnak neki.
Pszichológusnál is voltunk, azt mondta h nagyon valószínű h drogos, már így elbeszélgetés alapján is, de mivel tesóm nem akar járni, nem kényszerítik.
Apám régen mindig azt hangoztatta ha neki lenne drogos a gyereke, akkor kikötözné és nem adna neki csak vizet és száraz kenyeret. Aztán mikor kiderült h mi a helyzet, nem hiszi el ő se. És egyáltalán nem foglalkozik vele. Vettek szüleim drogtesztet, de nem csinálja meg, mindig mikor mondják neki, azt mondja h nem kell pisilnie, szüleim meg nem erőltetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!