Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apukám nem lesz jó nagyszülő?

Apukám nem lesz jó nagyszülő?

Figyelt kérdés

Édesapámat nagyon szeretem és tisztelem, úgy gondolom nagyon jó apa, jó nevelést kaptam tőle.

Most a nyáron voltunk nyaralni együtt, és magunkkal vittünk egy ismerős kisfiút, 6 éves. 1 hetet voltunk így együtt és ez idő alatt megfigyeltem, hogy mennyire türelmetlen és már-már agresszív a kisgyerekkel. Ha rosszat csinált, vagy csak olyat, ami neki éppen nem tetszett, egyből mérgesen, félig üvöltve szólt rá. Ez napi szinten többször. De hát egy gyerek attól gyerek, hogy mindenfélét csinál, néha idegesítő dolgokat is. Ezt megtapasztalva felmerült bennem a kérdés, hogy vajon majd az én gyerekemmel is így fog-e viselkedni, vagy azért ne hasonlítsam egy "idegen" gyerekhez való hozzáállását a saját unokájáéhoz? Nektek volt már hasonló élményetek, hogy egy hozzátartozótok látványosan türelmetlen volt más kisgyerekkel? Hogyan viszonyult a tiétekhez?

2012. aug. 6. 14:46
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Az én apukám hasonló mentalitású. Idegen gyerekekkel nem foglalkozik, nincs hozzájuk türelme, meg nem is érdekli őket. Míg terhes voltam, nem láttam jelét, hogy annyira várná az első unokáját. Ahogy megszületett a fiam, minden megváltozott. Pici babaként csak nézegette órák hosszat akár, ahogy kicsit nagyobb lett, folyton játszott/játszik vele, le sem lehet róla a fiamat vakarni. Végtelen türelme van hozzá, pedig már lassan négy éves és igazi eleven ördögfióka a picur.
2012. aug. 6. 14:50
 2/5 anonim ***** válasza:
Javítás: meg nem is érdeklik őt.
2012. aug. 6. 14:51
 3/5 anonim ***** válasza:

enyém ugyanúgy nem foglalkozik az unokákkal, ahogy velem.

Egyébként egy hat éves már tudhatna viselkedni.

Lehet, apád elszokott a gyerekektől, 0-24-ben más gyereke lehet bosszantó, de az unokáját ettől még szeretheti majd, sőt elnézőbb is lehet vele. Szerintem ne aggódj előre.

2012. aug. 6. 14:53
 4/5 anonim ***** válasza:

sztem nyugi. :) azért az más, ha egy idegen gyerek, nem is ismeri annyira. viszont a ti babátokkal a kezdetektől tud foglalkozni, megismeri hogyan kell majd őt kezelni ha valami nyűgje van, netán rosszalkodik. a sajátját mindig másként szereti az ember mint másét.

engem is néha felbosszantanak idegen gyerekek, vagy épp azt sem tudom mit kezdjek velük, mit mondjak nekik.

viszont azt már most tudom, hogy ha lesz majd saját gyerekem, akkor hogyan fogom nevelni, mit fogok neki megtanítani.

a párom sem nagyon tud mit kezdeni a kicsikkel, de már most érzem, hogy a közös babánkról le se veszi majd a szemét, és minden percet vele akar majd tölteni :)

2012. aug. 6. 19:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Nézd,az ő szemszögéből...

Nyaralni azért megy az ember általában,hogy kikapcsolódjon és ne is igazán foglalkozzon a napi baromságokkal.

Aztán ebbe bele rondít más gyerekének idegesítő viselkedése.

Megértem,hogy nem tudott türelmes lenni,én sem lettem volna az,mert annak az időnek pont a pihenésről kellett volna szólni,és még akkor is más gyerekének a hülyeségeit kell elviselni...na ne már.

2012. aug. 7. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!