Mit lehet kezdeni egy olyan nagymamával, akinek már ennyire elment az esze?
Nagymamád Alzheimer-kórban szenved. Bizony ezért van az hogy naponta ezerszer telefonál,és elfelejti mit kérdezett 2 perccel ezelőtt.
Az idő múlásával egyre több dolgot fog elfelejteni,sőt később már szobatiszta sem lesz.
Ilyen esetben nem árt a mamádnak 24 órán figyelem. Vagy felfogadtok egy ápolónőt vagy a anyud otthagyja a munkahelyét és ápolja a nap 24 órájában. Sajnos ez a betegség ezzel jár.
Vagy van még egy lehetőség. Kerestek egy olyan szanatóriumot ahová állandó bentlakókként felvennék. De ezt nehéz megtalálni,és drága is.
A telefon elvétele nem megoldás, mert ha bármi van, akkor b.szhatja. Bár kb már így is elérte ezt, mivel nem vesszük fel minden hívását...
Kezdődő demencia, igen, már évek óta. De ez nem Alzheimer, az teljesen más.
Nem lehet sehová sem vinni, írtam, hogy ha hozzánk áthozzuk is fél óra múlva már menni akar. Mindenkinél ezt csinálja...
A kézimunkával az a probléma, hogy a szeme már nem jó, nem lát. Ő régen festett, nagyon szép képei vannak, de már ezt sem tudja csinálni a szeme miatt.
Értem én, hogy unatkozik, de egyrészt volna mivel lefoglalnia magát, csak ő kijelentette, hogy nem fog takarítani mert világ életében volt bejárónője (anyád p.csáját kb ezt gondolom erről), másrészt attól mert még unatkozik, nem kellene olyan gyökérnek lennie, hogy zaklatja telefonon a hozzátartozóit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!