Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni egy folyton...

Mit lehet tenni egy folyton "farkast kiáltó" nagymamával?

Figyelt kérdés

A férjem nagymamájáról van szó. Egy nagyon jószívű, kedves nénike, a gyermekünk dédnagymamája.

Egy hónapban 1-2-szer szokott meglátogatni minket egy napra. És körülbelül 2-szer hív fel minket.

A baj akkor van, ha én nem hallom a telefonom. Ritka, de van ilyen. Ilyenkor már az árok szélén is elképzel minket, falra festi az ördögöt.

A mai eset után nagyon aggódom érte. Kisfiammal jöttünk haza a vásárlásból egy forgalmas főút mellett. Olyan nadrágban voltam aminek a zsebébe nem fért bele a telefonom így a táskámba raktam, amit amúgy hallanék csak nem ilyen forgalom mellett. Mikor felértünk megnéztem a telefonom és 10 perccel korábbról volt 5 nem fogadott hívásom, de ilyen 15 mp-es szünetekkel. Visszahívtam a nénit, hogy megkérdezzem miért keresett, erre sírva vette fel a telefont, leszúrt, hogy nem vettem fel neki, ő azt hitte valami bajunk van és már a buszon ül, hogy megnézze mi van velünk.

És mindezt azért, mert 10 percen keresztül elérhetetlen voltam. Ráadásul ilyenkor a vérnyomása is az egekben van ami amúgy is magas neki.

Mit lehet vele tenni? Hiába magyarázom el, hogy ha nem veszem fel egyből az nem azt jelenti, hogy meghaltunk. De nem fogja fel. Mindig szép szóval mondom neki, de nem talál be.

Másnak is van ilyen rokona? Mit lehet tenni velük? Már nagyon idegesít.

2012. aug. 2. 11:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
88%

Mondd azt, hogy többé nem használsz mobiltelefont, mert környzetkárosító!

Írjon levelet, mint lánykorában!

:)

2012. aug. 2. 11:20
 2/15 anonim ***** válasza:
28%
Nagyon aggódik értetek szegény.Aranyos lehet.Próbálj megegyezni vele abban, hogy ha esetleg valami baj történne, akkor mindenképp fel fogja őt hívni valaki, addig ne aggódjon.
2012. aug. 2. 11:20
 3/15 anonim ***** válasza:
26%
Semmit nem lehet tenni. Az én nagymamám elől kiskoromban eltitkolták, ha csak megfáztam, vagy belázasodtam, mert rögtön sírva fakadt. Az idős embereknek vannak szokásai amiket tolerálni kell, mert megváltoztatni nem lehet, gondolom ez a nénike is elég idős már. És nem rosszból teszi, hogy idegesítsen, hanem mert nagyon szeret titeket! Esetleg magyarázd el, hogy ha nem veszed fel rögtön a telefont az azért lehet, mert sürgős dolgod van, épp nem tudsz telefonálni, de maint tudod visszahívod, ne gondoljon mindig a legrosszabbra.
2012. aug. 2. 11:23
 4/15 A kérdező kommentje:

Első, ez tetszik (:

Második: már milliószor elmondtam neki, megígértem, hogy ő lesz az első akit értesítek ha van valami...de semmi...(:

Nagyon aranyos néni, tényleg, ezért nem is tudok rá haragudni sosem, de néha tényleg fel tud idegesíteni.

2012. aug. 2. 11:24
 5/15 anonim ***** válasza:
Szerintem hagyd! Öreg már. Nem fog változni. Minden egyes fel nem vett telefon után nyugtasd meg, hogy nem történt semmi.
2012. aug. 2. 11:24
 6/15 anonim ***** válasza:
Ilyenek az öregek, el kell neki milliomodszorra is magyarázni, hogy vezetés közben te nem fogod felvenni a telefont, ha nagy a zaj, nem fogod meghallani, ha csörög és neked se kellemes az állandó magyarázkodás, nem ülhetsz mindig a mobilodon azt várva, hogy mikor csörög. Ez már nem egy egészséges szintű aggódás.
2012. aug. 2. 11:25
 7/15 anonim ***** válasza:
88%

Lehet, az is megoldás lenne, ha 5 percenként felhívnád, hogy "Nincs baj mama, jól vagyunk!"...

Lehet, hogy 2 nap múlva kihajítaná a telefont...

2012. aug. 2. 11:28
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Az én nagymamám is ilyen, nem lehet vele csinálni semmit, ő már csak ilyen. Amióta mobiltelefont kapott meg aztán depláne. Nem tudja kezelni, csak a gyors hívást tudja a mi számunkra. :)

Ha már nem vesszük fel, akkor biztos baj van és kétségbe van esve és (otthonban él) szól az ápolóknak, hogy keressék meg a papírjainkat és hívják a másik számunkat is, mert valami nagyon nagy baj történt. Aztán ahogy leteremti aput, apu is leteremti őt, hogy nincs semmi bajunk! :D

Ehhez hozzá kell szokni, sajnos jobb már úgysem lesz. Esetleg megbeszélhetitek, hogy este 6-7 között keressen titeket és akkor igyekezzetek elérhetőek lenni. :) Jobbat nem tudok kitalálni.

2012. aug. 2. 11:30
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semmit. És szerintem a legtöbb néni ilyen. Egyszer tönkrement a telefonunk. Mama nem tudott utolérni minket. Most kapaszkodj! Felhívta a rendőrséget, hogy biztos valami bajunk van. Ők szépen ki is jöttek meggyőződni, hogy jól vagyunk. Kb annyira égtem csak mint a tábortűz. :)

Beszéljetek meg egy fix időpontot amikor hívhat. Akkor figyelsz te is a telefonra, ő is megnyugodhat.

2012. aug. 2. 11:56
 10/15 anonim ***** válasza:
Áááá, én ezt nem bírnám ki idegekkel..
2012. aug. 2. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!