Nagymamával együtt élés. Ti hogy bírtátok?
Én együtt lakom a nagyimmal.
Nagyon szeretem őt, és rengeteg mindent megtesz nekem, de néha nagyon nehéz vele...Sokszor értetlen, könnyen megsértődik olyan dolgokon amiket nem is úgy értettem. Pl múltkor váaároltam egy drágább fajta csokit és mondtam hogy kóstolja meg. Vett belőle, de hozzátettem hogy azért ilyen finom mert drága volt. Hát erre felkapta a vizet hogy ő nem eszik belőle többet, meg én irigy vagyok stb. Meg az enyém sokszor azt csinálja, hogy ha valamiért mérges vagyok és úgy válaszolok, akkor napokig nem szól hozzám...Tényleg ez a nem szólok a másikhoz dologgal iszonyúan fel tud húzni...
szóval a lényeg: nehéz, de össze kell csiszolódni.
Végső soron, ha eddig kedves, aranyos, nem kötekedő néni volt, ezután biztos nem derül ki, hogy egy sárkány.
Úgy veszem ki a soraidból, hogy a néni is szívesen megy hozzátok, nem hiszem, hogy gond lesz vele.
Ha pedig mégis rossz természetű, akkor valahogy kibírjátok azt a pár hónapot, és többször ne tegyetek ilyen ajánlatot.
Engem anno nagyon zavart, amikor váratlanul hozzánk költözött a férjem nagymamája. Mi akkor már 15 éve önállóan éltünk a saját házunkban a gyerekeinkkel, csak magunkban, ezért nekem nagyon furcsa volt, hogy egyszer csak átalakult az otthonunk egy Big Brother házzá...
Folyton a nyomomban volt a mama pusztán jó szándékból, mert mindig mindenben segíteni szeretett volna, de ez sokszor nem öröm, inkább zavaró egy felnőtt, önálló ember számára. Nem igazán élveztem, hogy állandóan ott van mellettünk valaki, amikor esetleg magunkban szerettünk volna lenni. Gyerekként valószínűleg élvezetes együtt lakni egy nagyival, de önálló felnőttként már nem annyira jó.
Szerintem csak jó lehet, az ember általában jobban kijön a nagyszüleivel, mint a szüleivel. És a segítség is jól jön, amit egy nagyszülő általában nagyon szívesen ad. És sokat lehet tőlük tanulni.
Annyi, hogy türelmesnek kell lenni, nem rászólni mindenért (mit hol vesz, mit hova rak, stb.) - el kell fogadni, hogy neki megvannak a maga szokásai, és ha mindenért cseszegeted, rosszul fog neki esni! A nyomodban van - csak jót akar! (Ha kettesben akartok este maradni, ezt szépen el lehet mondani, meg fogja érteni!) Sokat kérdez, sokat beszél - válaszolj türelmesen!
Olyan szomorú vagyok, amikor olyan embereket látok,akik lekezelően bánnak/beszélnek a nagyszülőjükkel. :(
29/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!