Akiknek annak idején a szülök, nagy szülök gyüjtöttek staférungot segitett a külön élet elindulásában? Jó ötletnek tartjátok?
nagyon jó ötlet szerintem. ha jó a viszony a szülők és a gyerek közt, akkor ez természetes dolog, h segítik az elindulásban.
sajnos nekem pont akkor haltak meg a nagyszüleim, mielőtt összeköltöztem volna a párommal. így egy egész lakásra való dolgot örököltem. a bútoroktól kezdve a konyhai dolgokon át egészen a törölközőkig.
még anno a ballagásromra is olyan dolgokat kaptam a rokonaimtól, amik jók lettek később. tányérok, állólámpa, kompótos készlet, dísztárgyak.
teljesen felesleges új dolgokat venni az összeköltöző párnak, ha a szülők tudnak adni otthonról pár dolgot, ami nekik nélkülözhető.
annak a pénznek jobb helye is van. pl konyhai gépek, mosógép, porszívó úgyis új kell, mert abból nincs minden háztartásban 2.
ez a segg alá tolás duma engem is mérhetetlenül irritál.
hát kinek adjon a szülő, ha nem a gyerekének? vagy üljön rajta halála napjáig míg a fiatalok nyomorognak? pláne ebben a gazdasági helyzetben, amikor szinte lehetetlen önerőből lakáshoz jutni.
szerencsére olyan környezetben nőttem fel, ahol ez természetes volt, és nem néztek irigy undorral az emberre, ha a családja valamiben segítette.
Gyerekként utáltam, hogy tányérkészletet kapok stb.
Mikor összeköltöztünk jól jött a legtöbb darab, van ami csak a szekrényt dísziti. Most,hogy a nagymamám meghalt mindig könnybe lábad a szemem ha ránézek és megköszönöm, hogy a mindennapos dolgok rá emlékeztetnek.
Megakadtam egy kicsit azon, hogy ez a lányos szülők kötelessége volt régen. Viszont abban az időben, a nők ritkán dolgoztak, inkább háztartásbeliként vették ki a részüket a családi életből. Mivel keresetük nem volt, a szülők így "kompenzálták" a fiú családját.
Eredetileg a staférung célja, jelentése ez volt - mára módosulhatott a jelentése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!