Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Feleségek! Akiknek szintén...

Feleségek! Akiknek szintén makacs természetű a férjetek hogyan lehet jól együtt élni egy ilyen társsal, hogy lehet jól kezelni az ilyen embereket?

Figyelt kérdés

Hihetetlen makacs a férjem,KOS a csillagjegye ,bár én nem nagyon hiszek az ilyenben,de teljesen megfelel mindannak amilyennek leírják ezt a jegyet.

Mindig mindenben az övé az utolsó szó,utólag sosem ismeri be ,ha tévedett,képes akár napokig nem enni makacsságból .

Próbálgattam így is,úgy is,hogy talán sikerülhet így is szépen együttélnünk ,nem sok sikerrel jártam.

Talán ami még leginkább bevált,hogy ha előre tudom,hogy valami nem fog sikerülni neki amibe jellemzően meggondolatlanul,nagy hirtelen belevágni készül,akkor nem szólok egy szót sem,hanem hagyom,hogy saját maga jöjjön rá a saját kárán.

Sokszor volt már olyan,hogy belevágott vállalkozásokba ,vagy munka mellett képezni akarta magát,mind-mind félbe lett hagyva ,anyagilag pedig a család sínylette meg mind a vállalkozásba belefektetett pénzeket,mind a képzésekhez szükséges tandíjjakat.

Úgy érzem ,hogy álomvilágban él és soha nem láttja reálisan a tettei következményeit,de ha erre figyelmezetem akkor nagyon megharagszik és méginkább azt csinálja amit csak akar.

Sorra igazolódnak be a dolgok amiket előre megmondtam,hogy nem lesz jó amit szeretne,utólag ránt egyet a vállán és én pedig ne szóljak semmit,elnézést nem kér,még neki áll feljebb.

Magában persze bánkódik és olyankor hozzá sem lehet szólni,mert annyira ideges ,ilyenkor még cinikus és sértő is szokott lenni velem ,ami nagyon fáj ,mert egy érzékeny embeer vagyok aki szeretnék megfelelni másoknak .

Ismeritek ezt az embertípust?

Mit kezdejek makacs ,akaratos férjemmel ?

2012. aug. 3. 15:34
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

Az a baj,hogy ezek nem konkrét lemérhető dolgok,hogy valakinek nagyon megváltozik a személyisége a régihez képest .

A neurológián nem hiszem,hogy nagy eltérét találnának egyszerű,fizikális vizsgálattal,hiszen azóta is magasban dolgozhat rendben van a munkaalkalmassága.

2012. aug. 3. 16:10
 22/33 anonim ***** válasza:
77%
Nincs itt semmiféle agybaj, ilyen a személyisége. Te meg most kezded kapisgálni, kihez mentél férjhez. A ffiak meg állítólag 40 körül "megbolondulnak".
2012. aug. 3. 16:13
 23/33 A kérdező kommentje:

Valószínű igazad van :-D és ilyen alapból .

Milyen korszak is következik most 40 évesen ?Ilyenkor kezdenek csajozni,meg újrakezdeni,meg számvetést csinálni ,hogy mit értek el idáig ?

2012. aug. 3. 16:15
 24/33 anonim ***** válasza:
Most jön az, hogy 20 éves csajra hajtanak...
2012. aug. 3. 16:31
 25/33 anonim ***** válasza:
én is kos vagyok és ugyanilyen!!! nálam az érzelmi zsarolás válik be, bár ez lehet a párodnál nem fog, mivel ő idősebb nálam. itthon megtanultak kezelni engem, hagynak amíg a falba futok, persze nem ilyen dolgokban. nálunk még az is elő fordult, hogy azt mondta hogy megcsinálhatom amit akarok, pl jogsi megszerzése, de ha belebukok akkor eladja a telefonomat. és megbuktam 1x és tényleg el is adta, aztán 3 hónap múlva adott egy rosszabbat. ilyen 1x2x előfordult és azóta sokkal körültekintőbb vagyok, hogy mire vagyok képes és mire nem. szóval neked is lehet ezt kéne. mondjuk nem tudom, hogy nálatok ez hogy megy, de mondjuk mond azt neki, hogyha nem csinálja végig a kurzust akkor 2 hónapig nincs szex. egyből máshogy állna a dologhoz :)
2012. aug. 3. 18:57
 26/33 anonim ***** válasza:
nem olvastam végig a kommenteket, de nem élnék együtt egy olyannal önszántamból. Most sajnos muszáj, mert egymástól függünk anyagiakban nem lehetünk meg sajna. :(
2012. aug. 3. 20:29
 27/33 Zsizsik666 ***** válasza:

"képes akár napokig nem enni makacsságból" azt olvastam, hogy képes akár napokig nem enni a macskájából

Szóval baleset ide-vagy oda, gondolom alapból is ilyesmi természet. Nem nagyon lehet ezzel együtt élni, sokat kell tűrni, nyelni. Nagyon jól ismerem ezt a típust. Próbálj meg vele szépen beszélni, dícsérni, ha valami jót csinál, vagy úgy elmondani a dolgokat, amiket te jobban átlátsz, hogy mit tegyen, mintha a férjed ötlete lenne eredetileg. Az a legrosszabb, hogy te meg érzékeny személyiség vagy, így nem könnyű figyelmen kívül hagyni a sértéseit. De gondolj arra, hogy nem ellened irányul, hanem ideges. Tudom, sovány vigasz :( Esetleg, próbáld neki elmondani, amikor már lehiggadt, hogy milyen rosszul esett, amit mondott, és hogy (gondolom így van) te is bocsánatot szoktál kérni, ha megbántod, akkor ezt viszont elvárod tőle is.

2012. aug. 3. 20:50
 28/33 A kérdező kommentje:

Én úgy érzem,hogy sokszor nem ellenem irányul a viselkedése,hanem egyszerűen nem rendelkezik kudarctűrési,reális előrelátási képességekkel,aztán ha nem úgy jön neki össze valami amire előre figyelmeztettem,akkor aztán saját magára is biztosan haragszik ,meg hozzám is rosszul áll,mert még én is a szemrére vetem,hogy na ugye.

Saját maga áldozata is ,mert nehéz saját magával is mit kezdenie sokszor ,a hirtelen megondolatlanságával.

Én ettől függetlenül szeretem,mert sok jó tulajdonsága van.

És be szokott válni,hogy hagyom azt csinálni amit akar,hagyom a biztos bukást...és akkor ha nem sikerült neki,akkor hagyom ,hogy ő maga fogalmazza meg,hogy mégsem volt jó,mert rosszabb amikor előre szólok,aztán megmondom,hogy "na ugye megmondtam előre " .Ezt persze nagyobb horderejü pénzügyekben nem teszem,mert nagyon bukni nem szeretnék emiatt.

Kifogok jó pillanatokat amikor kedvesen,nem akaratosan esetleg lehet rá hatni.

Nagyon ellenszegül a mások akaratának,nagyon szeret önállóan,függetlenül dönteni,nem függeni senkintől.

Akkor nem evett napokig amikor nem volt munkája éppen és azt mondta,hogy ő akkor nem is eszik,ha nem dolgozott és őt ne tartsa el a felesége .

2012. aug. 4. 11:25
 29/33 anonim ***** válasza:
Őt zavarja ez a viselkedése? Mert a megoldás szempontjából nem mindegy, hogy ő is szeretne-e változtatni, vagy szerinte minden jó úgy, ahogy van.
2012. aug. 4. 12:12
 30/33 A kérdező kommentje:
Ha nem is tudja megfogalmazni magának,de biztosan zavarja ,mert sok kudarc származik ebből,nehéz ezt a saját szemszögéből ól átláttnia.
2012. aug. 4. 12:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!