Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gondolja azt a féltesóm...

Miért gondolja azt a féltesóm hogy tartozom neki amiért én együtt éltem apukánkkal?

Figyelt kérdés
8 éves volt mikor az anyja és apu elváltak. Rá 2 évvel megszülettem én egy másik nőtől akit később feleségül vett. Nem volt megcsalás semmi, jó is volt a viszonyuk: a tesómmal és az anyjával is. De apu tavaly nyáron meghalt, és olyanokkal jön hogy neki több jár az örökségből mert velem lakott apu 20 éves koromig, vele meg csak 8 éves koráig. Meg hogy XY havi 20 ezret kapott anno tartásdíjat, ő meg csak 15 ezret. Meg ilyen dolgokat akar rajtam most leverni...
2012. júl. 31. 21:46
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez nevetséges! Ne hagyd magad, nincs igaza!
2012. júl. 31. 21:48
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz vele. Vagy a fájdalom vagy az irigység mondatja vele ezeket. Természetesen semmivel sem jár neki több az örökségből, apukád javait egyenlő arányban öröklitek, az ingatlanokon anyukád haszonélvezetével.
2012. júl. 31. 21:50
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem apukádtól követelt több együtt létet. Jaj hagyjad csak pénz kéne neki.A gyerektartáshoz meg aztán semmi közöd.
2012. júl. 31. 21:52
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ingyen pénz kell neki.
2012. júl. 31. 21:53
 5/10 A kérdező kommentje:
Meg megbeszéltük hogy közösen fizetünk az ingatlanunkkal kapcsolatosan dolgokat: egy telekről van szó vidéken, se víz, se villany, semmi, még körbe sincs kerítve. De egy pasas évente pár alkalommal lenyírja a füvet, gyomirtóz stb. Ez kb 15 ezer alkalmanként. És én ismerem jobban ezt a hapsit, én fizettem ki. De már összejött 35 ezer ft költség, mondtam hogy adja meg a felét, azt mondta a pontos összeget küldjem át emailben. Aztán most meg azt mondja nem kapta meg, pedig megkapta....Felhívtam hogy na mi van már, erre azt mondta ő azt a pénzt nem adja meg. És kb kiröhögött...
2012. júl. 31. 21:55
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Mond meg neki, hogy annak jár a több pénz aki gondoskodó a betegről. Milyen pénzéhes egy liba.
2012. júl. 31. 21:55
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezekről a dolgokról jó lenne számla, hogy később behajthasd rajta, vagy ha eladjátok, akkor le lehessen vonni.
2012. júl. 31. 21:58
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

"Meg megbeszéltük hogy közösen fizetünk az ingatlanunkkal kapcsolatosan dolgokat: egy telekről van szó vidéken, se víz, se villany, semmi, még körbe sincs kerítve. De egy pasas évente pár alkalommal lenyírja a füvet, gyomirtóz stb. Ez kb 15 ezer alkalmanként. És én ismerem jobban ezt a hapsit, én fizettem ki. De már összejött 35 ezer ft költség, mondtam hogy adja meg a felét, azt mondta a pontos összeget küldjem át emailben. Aztán most meg azt mondja nem kapta meg, pedig megkapta....Felhívtam hogy na mi van már, erre azt mondta ő azt a pénzt nem adja meg. És kb kiröhögött..."

Mond meg, hogy ha nem gondoskodik a tulajdonáról bíróságra mész. Vagy a földet el is lehet törvényesen birtokolni.

1.21. § (1) Elbirtoklás útján megszerzi a dolog tulajdonjogát, aki a dolgot sajátjaként ingatlan esetében tizenöt, más dolog esetében pedig tíz éven át szakadatlanul birtokolja.

2012. júl. 31. 21:59
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem tartozol neki semmivel, és ha ilyen ember, akkor leginkább az ajánlott, hogy minél kevesebbre vegyed a találkozást és bárminemű kommmunikációt vele.

Semmiféle pénztöbblet nem jár neki. Amit örökölhetettt, az bizonyára régen megkapta. Minden más csak arra megy ki, hogy vesztettül nagy gyűlölet és irgység van benne irántad, aki "apuval maradhattál" (holott ez az indulat nem ellened kéne, hogy menjen, hanem az apja és az anyja ellen), és ennek ürügyén akar téged megfejni.

Azt javaslom, hogy nagyon határozottan egyszer s mindenkorra mondd meg neki a vélemlényedet a témában, mondd meg neki, hogy semmit nem vagy hajlandó fizetni és utána ezt a témát zárd le. Ezért is javaslom, hogy őt is ignoráld, ahol lehet. Ha ez akkora sérelem benne, akkor soha semmi más nem fogja őt vezetni irányodban, mint ez a vélt - mert nem valós alapú! - sérelem. Te ugyanis nem okoztál neki kárt azzal, hogy megszülettél apukátok másik házasságába, a második házasság az édesapád és a második feleség közös akarata volt.

Talán menjen anyukához (a sajátjához) és verje le azon, hogy miért vált el és neki kell a pénz fájdalomdíjul.

Eszedbe se jusson fizetni! ha megteszed, életed végéig pumpolni fgo mondvacsinált és valódi sérelmek miatt - amely utóbbiakat, jelzem, neki kéne (és már régen kellett volna!) feldolgoznia!

Nem a te hibád, hogy élsz, hanem a szülei dolga volt, hogy elváltak. Dolgozza fel magában ezt és hagyjon téged szépen békén.

Ps: Zaklatás esetén fordulhatsz rendőrséghez is.

2012. aug. 1. 08:58
 10/10 omba ***** válasza:

Az öröklésnem megvan a rendje, a gyerekek egyenlő arányban.

A többi rizsa, illetve egyéni szoc. probléma, nincs az a bíróság, ahol érvényesíthetné!

2012. aug. 5. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!