Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy felnőtt,...

Miért van az, hogy felnőtt, huszonéves emberek elvárják, hogy a szüleik tartsák el őket?

Figyelt kérdés
2009. júl. 18. 21:12
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos a pályakezdők is ugyanolyan nehéz helyzetben vannak, kérdező, és akit te kritizálsz, az jogosan van felháborodva rád. A pályakezdő azért nem kell, mert nincs tapasztalata, a te korosztályod meg azért, mert közel a nyugdíj. Ugyanolyan nehéz a helyzet, kérdezz meg egy munkaügyist, csak az indok más. De attól még nem kéne rontani a helyzetet fekete munkával. Inkább segíts másoknak, mint hogy kritizálsz, vagy mutasd meg, hogy te jobban csinálod itthon, nem kint. Kintről könnyű beszélni. Itthon mutasd meg, hogy nagy a szád. Úgy viselkedsz, mint az a gyerek, aki a megkötött kutyát azzal idegesíti, hogy zörgeti a kerítést, de ha a kutya nem lenne bent megkötve, vagy a gyerek kerülne közelebb, már nem lenne ilyen nagy legény. Semmi jogod kritizálni a rászoruló fiatalokat, akik nem akarnak bajt maguknak és a családjuknak. Ha amúgy is nehéz a megélhetés, nem hiányzik még egy APEH bírság is, ami valószínűleg nem alacsony összeg (csak szólok, hogy ha cég bukik le, akkor az a bírság fekete dolgozónként minimum félmillió forint, a dolgozót se kímélhetik sokkal jobban) ez érthető? Ha nem, akkor sajnállak, és azt kell mondanom, hogy az életkorral együtt nem jár ész is automatikusan, ha megérted, akkor köszönöm.
2009. júl. 20. 22:52
 32/37 A kérdező kommentje:

22.52!

Azt hiszem te még sosem voltál nehéz helyzetben. Kívülről könnyű így látni a dolgot.

Nem kellett feladnod egzisztenciádat, lakhelyedet azért , hogy legyen mit enned neked és családodnak.

Az önkormányzathoz is könnyű segélyért szaladgálni. Sőt! A munkaügyi hivatal előtt is könnyű sorba állni, hátha leesik valami.

Sajnálkozni és panaszkodni mindig könnyebb mint bármit tenni.

Ha nem segítesz magadon ,senki sem segít rajtad.

Egyébként kérdésemre már megkaptam választ .A fröcsögő hozzászólásokból levontam a következtetést. Nem bántottak meg vele. Tudod ez is a korral jár!

2009. júl. 21. 07:23
 33/37 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, hogy voltam és vagyok nehéz helyzetben, de a fekete munkától óvjon az ég, mert nagyobb a kára, mint az ideiglenes haszna. Úgy tűnik, nem értettél meg, de ez a te bajod legyen, majd megérted, ha egyszer úgy döntesz, hogy hazatérsz, vagy ha a gyereked hazatér, és azt hallod tőle, hogy baj van a feketézés miatt.

Nem azért vannak fekete munkák, mert a cégeknek nehezükre esik, hanem azért, mert MINDIG VAN, AKI ELVÁLLALJA. És ez a szomorú, hogy hagyjuk, hogy így legyen. Illetve van, aki hagyja, mert én nem. És a gyerekemet is arra nevelem, hogy ne feketézzen, mert többet árt, mint használ. Másoknak is és saját magának is. A feketézők miatt van kis hazánk xarban. Kintről te ne beszélj, gyere haza, itt beszélj, itt csinálj karriert, és akkor jogosan beszélsz, ha itt könnyebben jutsz előre, amíg kint vagy, addig egy szót se szólhatsz.

Neked volt lehetőséged kimenni, hiszen az utadat legalább tudtad fizetni valamiből (vagy gyalogoltál?). Nos, sokaknak még erre sincs lehetősége.

2009. júl. 21. 17:25
 34/37 A kérdező kommentje:

"Az emberek mindig a körülményeket okolják azért, amit az életben elérnek. Én nem hiszek a körülményekben. Azok az emberek, akik boldogulnak ebben a világban, olyanok, hogy reggel felkenek és megkeresik azokat a körülményeket, amelyekre szükségük van. Ha nem találnak ilyet, megteremtik õket!"

Bernard Shaw

2009. júl. 21. 20:33
 35/37 anonim válasza:
Van egy egyszerű ősi ösztön, mégpedig az hogy a gyermeknek az a vágya, hogy a szülei körül maradjon, tovább vigye a család által folytatott ősi mesterséget vállalkozást. Ez nyugaton így is van. Sok család kint már státusszal rendelkezik, átadja a stafétát vagy poziciót biztosít cégen belül, így a cég erősödik is hiszen erősödik a cégen belül a lojalitás. Miközben elszegényedett elprivatizált országunkban megszüntek a lehetőségek, a szülők zöme bérből és fizetésből él, ahol sokszor rezeg a léc. A Szülők az agymosott generáció vastag rétege. Az 50-es évek után születtek, hatással volt rájuk a kommunista propaganda, kevés szülő gondolt arra hogy idővel a családról leváló gyermek elvárná hogy valamit tegyen a családért persze ellenszolgáltatásért. Van ahol tudják is alkalmazni a gyereket, de kevés helyen. A családok el vannak szegényedve, van ahol kilökik a gyereket hogy mehetsz, van ahol felkészítik az életre elmondják neki hogy saját lábán kell megállni, mert szegény a család nincsennek lehetőségek. Azt hiszem mindkét fél hibás ilyen esetekben és a szülőknek feladatuk lenne időben elkezdeni intézni a gyerek sorsát. Már nem az 1500-as években élünk, lesz katona vagy megy a földekre.
2009. júl. 24. 21:15
 36/37 anonim válasza:
Hát ez jö kérdés. Szerintem a legfőbb baj az, hogy az olyanokat túlságosan elkényeztették, és nem szeretnek dolgozni, attól függetlenül, hogy találnake munkát vagy sem. Iskolai végzettségük se lehet sok, mert ha volna sakmájuk, foglalkozásuk, előbb utóbb eltudnának helyezkedni. De az is lehet, hogy igénytelenek, elég nekük az amit itt ott potyáznak. Családalapítászra sem javallom őket. Tisztelettel TA
2009. júl. 26. 14:24
 37/37 anonim válasza:
Hát ez egy jó kérdés. Sztem kicsit rá kéne ébreszteni azokat az embereket hogy ez örökké nem müködhet mert már felnőttél és el kéne kezdened a saját életed, mert az életben akárhányan is állnak melletted csak és kizárólag magadra számíthatsz, az más ha segítenek. De ezek az emberek rendesen pofára fognak esni ki hamarabb ki később. Egyépként sztem ők se boldogok hogy kiszolgáltatott helyzetbe élnek,legalábbis én egy bizonyos kor után nem tudnámk élvezni hogy a szüleim "nyakán" élek, persze nekem a szüleim mindig segítenének és pont azt nem tudnák elfogadni ha elmegyek. De ez nem természetes életmód.
2009. aug. 6. 22:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!