Miért van az, hogy felnőtt, huszonéves emberek elvárják, hogy a szüleik tartsák el őket?
22.52!
Azt hiszem te még sosem voltál nehéz helyzetben. Kívülről könnyű így látni a dolgot.
Nem kellett feladnod egzisztenciádat, lakhelyedet azért , hogy legyen mit enned neked és családodnak.
Az önkormányzathoz is könnyű segélyért szaladgálni. Sőt! A munkaügyi hivatal előtt is könnyű sorba állni, hátha leesik valami.
Sajnálkozni és panaszkodni mindig könnyebb mint bármit tenni.
Ha nem segítesz magadon ,senki sem segít rajtad.
Egyébként kérdésemre már megkaptam választ .A fröcsögő hozzászólásokból levontam a következtetést. Nem bántottak meg vele. Tudod ez is a korral jár!
Hidd el, hogy voltam és vagyok nehéz helyzetben, de a fekete munkától óvjon az ég, mert nagyobb a kára, mint az ideiglenes haszna. Úgy tűnik, nem értettél meg, de ez a te bajod legyen, majd megérted, ha egyszer úgy döntesz, hogy hazatérsz, vagy ha a gyereked hazatér, és azt hallod tőle, hogy baj van a feketézés miatt.
Nem azért vannak fekete munkák, mert a cégeknek nehezükre esik, hanem azért, mert MINDIG VAN, AKI ELVÁLLALJA. És ez a szomorú, hogy hagyjuk, hogy így legyen. Illetve van, aki hagyja, mert én nem. És a gyerekemet is arra nevelem, hogy ne feketézzen, mert többet árt, mint használ. Másoknak is és saját magának is. A feketézők miatt van kis hazánk xarban. Kintről te ne beszélj, gyere haza, itt beszélj, itt csinálj karriert, és akkor jogosan beszélsz, ha itt könnyebben jutsz előre, amíg kint vagy, addig egy szót se szólhatsz.
Neked volt lehetőséged kimenni, hiszen az utadat legalább tudtad fizetni valamiből (vagy gyalogoltál?). Nos, sokaknak még erre sincs lehetősége.
"Az emberek mindig a körülményeket okolják azért, amit az életben elérnek. Én nem hiszek a körülményekben. Azok az emberek, akik boldogulnak ebben a világban, olyanok, hogy reggel felkenek és megkeresik azokat a körülményeket, amelyekre szükségük van. Ha nem találnak ilyet, megteremtik õket!"
Bernard Shaw
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!