Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy felnőtt,...

Miért van az, hogy felnőtt, huszonéves emberek elvárják, hogy a szüleik tartsák el őket?

Figyelt kérdés
2009. júl. 18. 21:12
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
72%
Ezen már én is gondolkodtam, legszívesebben fenékbe billenteném őket. És még ők vannak felháborodva, ha anyu/apu azt mondja nekik, hogy ideje lenne dolgozni, vagy tenni valamit. :S Nekem pofám nem lenne az ilyenhez, mint ahogy ahhoz sem, hogy nagyobb értékű dolgokat, házat, kocsit stb. fogadjak el a szüleimtől. Majd én megdolgozom érte, mint ahogy azért is megdolgoztam, hogy diplomám legyen. Szerintem akik huszonévesen a szüleik zsírján élnek, azok egyszerűen lusták.
2009. júl. 18. 21:22
 2/37 anonim ***** válasza:
75%
Na, azért ha megajándékoznának egy családi házzal és egy autóval, azért biztosan elfogadnád, nem utasítanád vissza... :]
2009. júl. 18. 21:45
 3/37 anonim válasza:
94%

Egyetem mellett két munkahelyem van (diákmeló) ha a szüleim nem segítenének anyagilag akkor éhenhalnék.

Van még kérdés?

2009. júl. 18. 21:46
 4/37 anonim ***** válasza:
32%

Nem, nem fogadnám el. Nekem adtak volna, de nem fogadtam el, mert ez így tisztességes.

Utolsó: Éhen halnál? Azt azért nem hiszem. Nem kell bulizni az anyádék pénzéből, ennyi.

2009. júl. 18. 22:04
 5/37 anonim ***** válasza:
84%
én és a barátom a szüleimnél lakom és a barátom szüleinél.felváltva.1ik héten itt másik héten ott.Hála isten van jelenleg munkánk.De azt hogy a szüleink tartsanak el nem várnánk el.sajnos nem tudtunk még lakást venni,a barátom meg nem akar belemenni hogy pénzt vegyünk fel házra.Szóval visszatérve még ha nem volt melóm akkor 100ft ot sem kértünk a szüleinktöl mert mindíg valamennyit megpróbáltunk sporolni.Így is mindig adunk a szüleinknek minden hónapban 10.000.ft ot.De sajnos az én anyám ezt semmibe sem nézni.azt elvárje hogy még többet adjak neki,de legalább névnapomon elköszöntött volna.Szóval így is gegítek rajta de ö semmibe sem néz.
2009. júl. 18. 22:04
 6/37 anonim ***** válasza:
67%
Azért, ha ott laksz minden második héten a barátoddal, az már nem semmi. És igenis tessék kiszámolni a vízdíjat, meg a többit, és legalább annyit adni, amennyi a rátok eső rész. És persze takarítani, meg minden.
2009. júl. 18. 22:58
 7/37 A kérdező kommentje:

21.46!

Nem rólad és a hozzád hasonló fiatalokról szólt a kérdés! Tisztelem erőfeszítéseidet és természetes, hogy szüleid támogatnak. Nekem is van egy egyetemista fiam, aki dolgozik az egyetem mellett.

A környezetem egyre gyakrabban előfordul , hogy az iskolát befejezvén a gyerekek otthon maradnak mert " nem találnak" munkát. Természetesen ez egy ideig igaz is lehet, de nem évekig.

Most azt a kort éljük, hogy oda kell menni ahol munka van , és nem maradhatunk életünk végéig ugyanabban a faluban vagy városban.

Ezt azonban sokan nem így gondolják, mert otthon kényelmes az élet anyuka szoknyája mellett.

Én pl. 42 éves korom óta Ausztriában dolgozom /most vagyok 47/ hogy családom könnyebben éljen. Nem volt könnyű váltás, de ha én megtettem ennyi idősen a fiatalok közül sokan miért nem teszik meg?

2009. júl. 19. 09:15
 8/37 anonim ***** válasza:
67%
Eddig dolgoztam, most xarban vagyok, mert nem találok tiszta munkát. A szüleim csak éppen megtűrnek, nem is tudják elképzelni, milyen lehet most nekem, soha nem voltak munkanélküliek és sose váltak csaló munkáltató áldozatává. Az utcára kerülök lassan, de kézzel-lábbal próbálok tisztességes munkát találni Budapesten, amihez értek is, de már bármit, csak tiszta legyen. Gratulálok a hozzáállásodhoz, ne tartsanak el, valóban, meg se tűrjenek, míg bajban vagyok más hibájából, így születnek a hajléktalanok...
2009. júl. 19. 10:33
 9/37 anonim válasza:
52%

Nekem is van két felnőtt lányom(még tanulnak)de hasonló a véleményem.Én annak idején 18 évesen el kellet menjek dolgozni(tudom ez manapság nem olyan egyszerű!!!)a szüleim nem engedték,hogy továbbtanuljak,azóta munka és család mellet, saját költségen tettem mindezt.Tisztában vagyok vele sokat változott a világ,nehéz a mai fiatalok helyzete,de ezt ki is használják.A nagylányaim jövőre végeznek a tanulmányaikkal.Vidéken élünk,alig van munkalehetőség,s ha csak meg merem említeni,a váltás lehetőségét,kikérik maguknak és úgy gondolják kiakarom tenni a szűrüket.Döbbenet ez a szemlélet.

Én 43 éves vagyok,a mi generációnk zöme a gyerekeink

korában már férjnél volt és gyerekeik voltak.Ez mostanra kitolódott 5-10 évvel is akár.Nekünk szülőknek sem könnyű ez a helyzet és az,hogy gyerekeink ezt hogyan hálálják meg az egy külön kérdést is megérdemelne....(tisztelet annak a kevés kivételnek!)

2009. júl. 19. 10:36
 10/37 A kérdező kommentje:

10.36!

Ez az ami irritál. Miért természetes , hogy a szülők oldják meg felnőtt gyerekeik problémáját?

Nagyobb fiam tőlünk 300 km-re talált munkát, eszében sem volt, hogy otthon maradjon munka nélkül.

A probléma azért foglalkoztat különösen , mert bnőm lánya szintén otthon vesztegel, nem csinál semmit.

Arra, hogy fiam dolgozik azt mondta, hogy szerencséje volt. Ő azonban még kisujját sem mozdította, hogy előbbre jusson.

Vajon a neveltetésben van a hiba?

2009. júl. 19. 10:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!