Miért van az, hogy felnőtt, huszonéves emberek elvárják, hogy a szüleik tartsák el őket?
Egyetem mellett két munkahelyem van (diákmeló) ha a szüleim nem segítenének anyagilag akkor éhenhalnék.
Van még kérdés?
Nem, nem fogadnám el. Nekem adtak volna, de nem fogadtam el, mert ez így tisztességes.
Utolsó: Éhen halnál? Azt azért nem hiszem. Nem kell bulizni az anyádék pénzéből, ennyi.
21.46!
Nem rólad és a hozzád hasonló fiatalokról szólt a kérdés! Tisztelem erőfeszítéseidet és természetes, hogy szüleid támogatnak. Nekem is van egy egyetemista fiam, aki dolgozik az egyetem mellett.
A környezetem egyre gyakrabban előfordul , hogy az iskolát befejezvén a gyerekek otthon maradnak mert " nem találnak" munkát. Természetesen ez egy ideig igaz is lehet, de nem évekig.
Most azt a kort éljük, hogy oda kell menni ahol munka van , és nem maradhatunk életünk végéig ugyanabban a faluban vagy városban.
Ezt azonban sokan nem így gondolják, mert otthon kényelmes az élet anyuka szoknyája mellett.
Én pl. 42 éves korom óta Ausztriában dolgozom /most vagyok 47/ hogy családom könnyebben éljen. Nem volt könnyű váltás, de ha én megtettem ennyi idősen a fiatalok közül sokan miért nem teszik meg?
Nekem is van két felnőtt lányom(még tanulnak)de hasonló a véleményem.Én annak idején 18 évesen el kellet menjek dolgozni(tudom ez manapság nem olyan egyszerű!!!)a szüleim nem engedték,hogy továbbtanuljak,azóta munka és család mellet, saját költségen tettem mindezt.Tisztában vagyok vele sokat változott a világ,nehéz a mai fiatalok helyzete,de ezt ki is használják.A nagylányaim jövőre végeznek a tanulmányaikkal.Vidéken élünk,alig van munkalehetőség,s ha csak meg merem említeni,a váltás lehetőségét,kikérik maguknak és úgy gondolják kiakarom tenni a szűrüket.Döbbenet ez a szemlélet.
Én 43 éves vagyok,a mi generációnk zöme a gyerekeink
korában már férjnél volt és gyerekeik voltak.Ez mostanra kitolódott 5-10 évvel is akár.Nekünk szülőknek sem könnyű ez a helyzet és az,hogy gyerekeink ezt hogyan hálálják meg az egy külön kérdést is megérdemelne....(tisztelet annak a kevés kivételnek!)
10.36!
Ez az ami irritál. Miért természetes , hogy a szülők oldják meg felnőtt gyerekeik problémáját?
Nagyobb fiam tőlünk 300 km-re talált munkát, eszében sem volt, hogy otthon maradjon munka nélkül.
A probléma azért foglalkoztat különösen , mert bnőm lánya szintén otthon vesztegel, nem csinál semmit.
Arra, hogy fiam dolgozik azt mondta, hogy szerencséje volt. Ő azonban még kisujját sem mozdította, hogy előbbre jusson.
Vajon a neveltetésben van a hiba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!