Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy felnőtt,...

Miért van az, hogy felnőtt, huszonéves emberek elvárják, hogy a szüleik tartsák el őket?

Figyelt kérdés
2009. júl. 18. 21:12
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

20.01!

Igen, elvállalok feketemunkát is. Most is azt csinálom. Mindenesetre jobb mint otthon ülni.

Nyugdíj? A mai huszonéveseknek? Már nekem sem lesz, holott vannak hivatalosan ledolgozott éveim is. A tb-nél pedig egyéni járulékfizető vagyok.

A kérdésem a fiatalokról szólt, nem rólam. Én eltartom magam, és beteg férjemet aki 30 év tisztességesen ledolgozott év után alig 50000 ft-ot kap egy szívműtét után. Tanuló gyerekemet segítem, aki egyetem mellett dolgozik.

Könnyebb azt mondani, hogy nem találok munkát, mint folyamatosan keresgélni.

2009. júl. 19. 22:08
 22/37 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, ha egyszer lebuksz és elkap az APEH, többet fizetsz vissza, mint ami neked most megéri. Ezért nem vállalok én feketemunkát. Nem akarom a csalók számát még tovább gyarapítani, amikor így is sokan élnek vissza a hátrányos helyzetűekkel szemét módon. Nem lesz nyugdíjad? Hát igen, így nem, de ha tiszta munkát próbálnál találni, akkor talán még lehetne. Ha más nem, ott a magánnyugdíjpénztár és azon keresztül. De tudod, ott a 71 éves nagymamám, aki azért nem kap nyugdíjat, mert nem volt elég tájékozott munkaügyben és ezért átverhették és egész életében feketén dolgoztatták. Most a nagyon kevés szociális segélyen tengődik. Én nem vállalok fekete munkát, mert a fekete munka kiszúrás a dolgozóval. Sok vállalkozó tudna fehéren is dolgoztatni, csak nem akar. Ezért kicseszés.
2009. júl. 20. 07:27
 23/37 anonim ***** válasza:
50%
Tudod, én nem fogok adót csalni, de az ilyen adócsalók miatt kell a tisztességes állampolgároknak egyre több adót fizetni, és az ilyenek miatt fogy egyre jobban a tiszta munkahely. Gratulálok neked is, kérdező, tőlünk veszed el a tiszta munkahelyet.
2009. júl. 20. 07:34
 24/37 anonim ***** válasza:
0%

Na azért nem kéne a Kérdezőt hibáztatni! (Az a válaszadó vagyok, akit nem engednek el albérletbe, pedig menne.)

Vanank bizonyos munkák, ahol minden munkáltatónak büdös rendes állásba venni a dolgozót. Én pl. voltam nyelvtanár, 2 iskolában, bőven meghaladtam az állásba vett kollégák óraszámát, és megbízási szerződéssel dolgoztattak egy évig! Ugyanez van a nyelviskolákban is - megbízási szerződés (a legeslegundorítóbb, majd' a felét levonják, biztonság meg sehol!) vagy zsebből fizetnek.

Aztán lett volna egy álommunkám, amiért majd' meghaltam, kultúrával kapcsolatos, kreatív munka, amire reggel 6tól este 6ig is bejáram volna 2 szak mellett, minta kisangyal - és hosszas vacillálás után nem vettek fel, A MAGAS JÁRULÉKOK MIATT! Ez az adórendszer hibája, hoyg MEGFIZETHETETLEN, IRREÁLISAN MAGAS JÁRULÉKOKAT SZEDNEK! Nem a munkavállaló hibája, akinek azt mondják, hogy fekete munka vagy semmi!!!!!!!!!!!!

2009. júl. 20. 10:56
 25/37 anonim ***** válasza:
100%

De igenis hibás a munkavállaló. Mert amíg lesznek így gondolkodó munkavállalók, mint ahogy látom, a kérdező, hogy "bármit el kell vállalni", addig a munkáltatók úgy fognak gondolkodni, hogy minek vegyenek fel olyan dolgozót, aki tisztán akar dolgozni, ha úgyis lesz olyan, aki feketén is elvállalja... Itt a hiba. Ha valamihez vállalkozói igazolványt kérnek vagy megbízási szerződéssel csinálják, az teljesen más, de ha semmit és tiszta fekete, az nem tisztességes a dolgozó részéről se, ha annak tudatában vállalja el, hogy fekete. A vállalkozóival és a megbízási szerződéssel a dolgozó el tud számolni, az védi, de a tiszta fekete nem, és ezzel tényleg azoknak rossz, akik tisztán szeretnének dolgozni, mert tudják, hogy ezernyi baj származik a feketézésből. Én a szándékosan (és nem kényszerből vagy átvert) feketézőknek kívánom, hogy kapja csak el őket az adóhatóság, és jó alaposan büntessék meg.

Én akarok dolgozni, bármit, amit meg tudok csinálni, egy kikötésem van: TISZTÁN! Na, ez a szándékosan feketézők miatt egyre nehezebb.

2009. júl. 20. 11:38
 26/37 A kérdező kommentje:

Mielőtt lefejeznétek, nem rontom az otthoni munkavállalók esélyeit. Otthon sem feketén sem hivatalosan nem kaptam munkát.Jelenleg Ausztriában vagyok. A nyugdíjamról pedig saját magam gondoskodok.

Hogy tudjátok tanári diplomával háztartási alkalmazott vagyok mivel 47 évesen nem kellettem sehol.

2009. júl. 20. 13:44
 27/37 A kérdező kommentje:
És még valamit! Huszonévesen is inkább dolgoztam volna feketén minthogy a szüleim nyakán élősködjek!
2009. júl. 20. 13:46
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, ha TE SE TUDTÁL ITTHON ELHELYEZKEDNI, akkor leszel szíves nem szidni az itthon élő fiatalokat, akik UGYANÍGY NEM TUDNAK ITTHON ELHELYEZKEDNI.

Ha tudod a munkaügyi helyzetet, akkor azért nincs hozzá jogod, ha meg nem, akkor CSÖND!

A fekete munka meg csalás, és a munkahelyek szépen visszaélnek vele, én ehhez nem asszisztálok. Akkor is tiszta munkában fogok dolgozni, ha még hónapokba kerül, és napi több-tíz álláshirdetésre jelentkezésbe.

Aki feketén dolgozik, és tudja, az ugyanúgy adót csal, mint aki feketén dolgoztat, és miattuk tart itt az ország, miattuk vesznek ki egyre többet a tisztességes adófizető pénztárcájából, és a minisztereink ugyanezt csinálják.

Ha ennyire kritizálni van kedved, kérdező, akkor gyere csak vissza, és kóstolj bele újra az itthoni munkavállalásba, majd akkor kritizálj, ha te jobban csinálod.

2009. júl. 20. 14:19
 29/37 A kérdező kommentje:
Tudod kedvesem, nem mindegy, hogy valaki 47 vagy 27! Olvass vissza! Fiam is messze kapott munkát, nem ült otthon!
2009. júl. 20. 15:50
 30/37 A kérdező kommentje:

"Akkor is tiszta munkában fogok dolgozni, ha még hónapokba kerül, és napi több-tíz álláshirdetésre jelentkezésbe. "

Természetesen megteheted, ha van aki addig eltart.

2009. júl. 20. 15:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!