Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hiteles szülői minta?

Hiteles szülői minta?

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi, hogy kit hogy neveltek fel a szülei?

Szigorú neveltetést kaptatok, vagy nem?

Ez baj volt, vagy pont erre lett volna szükség akkor? Bár sokszor azt mondják, hogy valakit nagyon szigorúan nevelnek fel, az biztos ki fog törni...és nem fogja betartani a szabályokat, pont az ellenkezőjét teszi majd.

Úgy érzitek, hogy abszolút jó neveltetésben volt részetek, és ugyanúgy fogtok majd ti is cselekedni a saját babával?!

Vagy úgy érzitek, hogy valamit nagyon elrontottak, és rossz minta volt nektek... és megfogadtátok hogy " ha én felnövök, én biztos másképp csinálom". Ha van ilyen akkor mi lenne az?

Írjatok kort is légy szíves! :)

2012. aug. 2. 23:20
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
én azt gondolom a legjobb tudásuk szerint neveltek,igyekeztek megadni mindent,bár sokszor egy őszinte beszélgetés vagy egy közös program előrébb vitte volna az életemet,mint a tárgyak amikért szétgürizték magukat és amelyekkel a szeretetüket akarták demonstrálni pedig sosem kértem.Úgy gondolom az,amilyen lettem,amilyen erkölcseim,elveim és világlátásom van,nem nekik hanem a könyveknek köszönhető,amiket faltam 6évestől mondjuk 18éves koromig.Érzelmileg zárkózottak,apám a stresszt piával,anyám nyugtatókkal "kezeli",ezek ellenére tisztelem őket és felnőttként is igyekszem részt venni az életükben.Vannak dolgok amiket másképp fogok csinálni és lesznek amit hasonlóan,aztán valószínűleg az én gyerekem is másképp fogja nevelni az övéit,mert a gyerekek szinte mindig elégedetlenek a meglévő rendszerrel:) mindenesetre beszélgetni nem úgy kell,hogy a konyhában melózol és a gyerek a hátadnak beszél,ráadásul ha visszakérdez,fogalmad sincs miről beszél...
2012. aug. 5. 01:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!