Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti is hoztatok otthonról...

Ti is hoztatok otthonról "rossz családi mintát"? Akarva-akaratlanul is átveszi az emberek ezeket a dolgokat?

Figyelt kérdés

Saját magamon és páromon is tapasztalom ezt.

Az én családomban sok a veszekedés apám és anyám között, nagyon csúnyán beszélnek egymással. Anyám munkanélküli, és így jól érzi magát, azonban folyton apámat és engem szekál hogy néha milyen jó lenne neki, ha mi megcsinálnánk mindent helyette. Közben apám agyondolgozza magát, én meg alig alszok, nincs rá időm. Apám sajnos az évek alatt alkoholista lett, azt hiszem ezt nem kell bemutatni.

A családunknak semmi megtakarítása nincs, semmi felelősségtudata, elszántsága.

Tehát én csupa-csupa rossz mintát hozok otthonról.

Én magát a család fogalmát sem tanultam meg értelmezni! :(

Párom családja pedig nagyon spórolós, de már ez az egészségtelenség határát súrolja, még higéniai szempontból is! Ott dolgozik anyuka is és apuka is. Anyuka később is ér haza, mint az apuka. Anyuka feláldozza magát a 3 gyerekének és a férjének. A férjét ugyanis ki kell szolgálnia, elé tenni az ételt, és a férfi otthon semmilyen férfimunkát nem végez. Így a nők vágják a fát, nyírják a füvet, festenek, vagy megszerelnek valamit!

A gond ott van, hogy páromon azt veszem észre, hogy neki tök természetessé vált, hogy a nőnek a háztartás körül mindent meg kell csinálnia, a férfinak pedig munka után csak pihennie kell.

Magamon pedig azt tapasztalom, hogy irigy vagyok, és nagyon elővigyázatos, túlzottan is, páromat ez idegesíti. Valamint nem vagyok az a gondoskodó típus, hiszen ezt én sem kaptam meg otthon anyámtól, és anyám sem adta meg apámnak. Kicsit szétszórt vagyok, és hamar felidegesít minden apróbb dolog és akkor kinyitom a szám. (ahogy anyám is tette.)

Pedig megfogadtam hogy én nem, nem leszek olyan mint ők!! És mégis.. Akarva akaratlanul :(( Utálom ezeket magamban, és páromban is!!

Nálatok is így van?

Leírnátok konkrét példákat is??

2012. febr. 5. 09:30
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én ilyen apróbb példákat tudok mondani, pl. a barátoméknál sose volt rendes karácsony, így nem is szereti, (hazavittem karácsonyozni, nálunk azért élvezte azt hiszem) akkor nálam a pénz miatti aggódás... Otthon egyfolytában az megy, hogy azt a keveset hogyan osszuk be stb, és látom magamon, hogy én is szorongatom meg a boltban aggódó fejjel járkálok, és amit kivettem visszateszem, hogy "túl drága, nincs is rá szükség" stb :)

A barátom apukája játékgépezett, és a barátom is csinálta gimiben egy ideig, azóta leszokott. (főleg hogy én osztom be a pénzt, és szokás szerint szorongatom :D)

Régen mindig mind a ketten küzdöttünk a számítógépért a testvérekkel, és most is ezt csináljuk egymással, persze nem veszekszünk, hanem érvelünk hogy miért is kellene most oda ülni. Ez persze megfog változni március, április táján, lesz laptopom :)

2012. febr. 5. 10:07
 2/7 Ancs79 válasza:

Szia, én is hasonló gondban vagyok most. Babát várunk, méghozzá ikreket, és a férjem munkanélküli, és mivel elég elkényeztetett egyke gyerek, és otthonról támogatják még most is pénzügyileg, így nem nagyon töri magát azon, hogy még ha kevés pénz is keresne, dolgozzon. Én viszont olyan családban nőttem fel, ahol a férfi tartja el jórészt a családot és bármi áron megkeresi a pénzt.

Nagyon össze vagyok most zavarodva, mert mióta együtt vagyunk ezt a helyzetet eddig el tudtam fogadni, de a szüleim hetente hajtogatják, hogy a férjem kihasznál és én tartom el őt, és mi lesz velünk, ha itt lesz a két babó. A barátok azt mondják, hogy próbáljuk meg a saját családképünket kialakítani és levetkőzni a hozott dolgokat.

2012. febr. 5. 10:35
 3/7 anonim ***** válasza:
89%

Igen, a párom azt hozta otthonról, hogy a férfinek mndig igaza van... Mindig.

Például ha megkérdezem, vett-e cigit (tudom, hogy vett), akkor azt feleli, csak cigizni volt. DE mondom, akkor honnan van ez a doboz, amiből csak 1 szál hiányzik? Az autóban volt. Jó, akkor kérem a visszajáról - dehát ez 600 forinttal kevesebb. Mert elkávéztam! Ilyenkor megsértődik, hogy "nem hiszek neki".

Nekem sose lehet igazam - de persze sose hagyom magam.

2012. febr. 5. 11:10
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az én férjem soha nem beszél meg velem semmit, soha nincs baja, olyan nyugodt, hogy az már fáj. Ezt otthonról hozta. Én pedig szöges ellentétként, kikiabálom magamból ha valami nem tetszik, ordítok, veszekszek. Én pedig ezt hoztam magammal. Általában csak akkor adódik probléma, ha a családjával találkozunk, nem vagyunk egymáshoz szokva, ők csöndesek, ha fecsegnek is, butaságokat beszélnek, én pedig nem tudok váltani senkivel egy jó szót sem.

Emellett a férjemnek semmi nem drága, én pedig pedagógus családból jövök, megtanultam spórolni.

Hála istennek, a nagylelkűségét az Apjától örökölte, a családszeretetét pedig az Anyjától.

2012. febr. 5. 13:11
 5/7 anonim ***** válasza:
Sajnos igen, de felsorolni is sok lenne. Az eredmény: az életem egy nagy nulla, 44 évesen tök egyedül vagyok...
2012. febr. 5. 14:27
 6/7 anonim ***** válasza:
sajnos én is tapasztalom ezt. én úgy nőttem fel, hogy apukám folyton kiabált velem. Tisztességgel felnevelt, de erőszakos volt, kiabált, türelmetlen, ha valami nem úgy volt, ahogy ő akarta, üvöltözés volt. Sajnos én is ilyen vagyok a párommal. próbálok leszokni róla, de nehéz, amikor majd 20 évig ezt láttam.
2012. febr. 5. 17:28
 7/7 anonim ***** válasza:
Huh. Rossz volt olvasni ezeket a válaszokat :(
2012. aug. 5. 01:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!