Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha kidobnak a szüleim, hova...

Ha kidobnak a szüleim, hova lehet menni munkanélküliként úgy, hogy nem lustaságból nem dolgozom, hanem, mert csalókkal akadok össze folyamatosan?

Figyelt kérdés
Nincs ismerős, nincs rokon. És mivel sose támogatták a szüleim, hogy dolgozzak, ezért sok megtakarításom sincs. Huszonéves vagyok államvizsga előtt jogosítvány nélkül, és nő, tehát férfi munkákat nem tudok vállalni.
2009. júl. 18. 15:29
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
"A legmagasabb bírói fórum évtizedek óta élő állásfoglalása szerint a nagykorúaknak járó rokontartásnál elsődleges jelentősége van annak, hogy hol és mit tanul a gyerek. A szülők ugyanis csak az úgynevezett életpályára előkészítő szakképzettség megszerzését - az ilyen jellegű tanfolyamok, illetve a főiskolai és az egyetem elvégzését - kötelesek jogi szempontból támogatni, és csak akkor, ha a gyerek nappali tagozaton tanul."
2009. júl. 18. 19:35
 32/34 A kérdező kommentje:

Utolsó tantárgyi vizsgát követő 2 éven belül kell államvizsgázni. Jelenleg a szakdolgozaton dolgozom. A hallgatói jogviszonyom az utolsó tantárgyi vizsgámmal járt le, de másoknak is, függetlenül attól, ki mikor államvizsgázott, évfolyamtársaimnak, akik felvették a diákhitelt, utolsó tantárgyi vizsgát követően küldött a diákhitel központ levelet, hogy kezdje el visszafizetni, mert már nincs hallgatói jogviszonya. Ezért kezdtem el nem diákmunka keretében dolgozni.

Fekete munkát NEM vállalok, mert akkor nem kapok egészségügyi ellátást, nem számít munkaidőnek a munkaügyön, és még meg is büntetnek, ha elkapnak. Az utolsó munkahelyem nem jelentett be rendesen, csak hitegettek, tehát félig feketén dolgoztam. Most emiatt eljárást indítottam ellenük az APEH-nél, mert én mást tudtam, és ezt alá tudom támasztani papírral. Viszont nem kapok munkanélküli ellátást, mert ezt nem számolják bele.

A munkaügyön is elszúrtak valamit, mert az elmúlt 4 éven belül (kiszámoltam) legalább 200 napot dolgoztam, ami legalább segélyre jogosít, ha a legutolsó munkáltatómnál korrigálja az APEH a dolgaimat, akkor viszont több, mint 365 napom van munkaviszonyban, mert főiskola alatt is vállaltam főállást 9 hónapon keresztül, és azzal együtt, meg a jogviszony lejárta utáni munkahelyekkel van ennyim. Szóval most az ő kérelem elutasításuk ellen is fellebbezést küldtem.

Az ügy kb. fél hónapja lóg a levegőben, és nem tudom, mikorra fogok tudni valamit.

A szakdolgozatom nehéz téma, ezért nem tudtam még végezni vele, de dolgozom rajta, mostanra beérkezett több, mint 50 kérdőív, amit ahhoz készítettem, és kitöltöttek (innen is van, aki kitöltötte, köszönöm ezúton is), és azt elemzem.

2009. júl. 18. 19:38
 33/34 anonim ***** válasza:

Hát érdekes hogy az anyukádat is csak "tanárnőnek" nézik a saját szülei és akkor ő még veled szemben is ilyen. Ilyenkor nem ugyanúgy kéne a gyerekemmel viselkedni mint ahogy velem, hanem pont ellenkezőleg. Büszkének lenni rá és támogatni. Lehet nem azt tanultad amit ő szeretett volna, na de egy informatikus képzés sem piskóta és a diplomád meg lesz így is úgy is, amit kemény évekkel szereztél és mint írtad jó tanuló is voltál.

Én büszke lennék rád, pláne hogy velem is ezt csinálták (anyukád helyzetét értem). Pláne hogy még ennyit dolgoztál is fősuli mellett. Próbálj anyukádra hatni. Meg a szüleidre. Én úgy gondolom van esély rá hogy megértsenek, belássák a dolgokat. Vagy esetleg rokonokhoz költözni, vagy unokatesóddal akivel jóban vagy albiba költözni, vagy keresni albit ahol lakótársakat keresnek. De tényleg akkor ha van biztos jövedelmed, addig meg próbálkozz otthon, hogy elfogadják a helyzetet. De hátha majd mikor megkapod a diplomád akkor majd rájönnek a dolgokra.

Remélem én jó szülő leszek majd abban a helyzetben mikor a lányom itt tart majd!

Érdekes hogy a munkaügyibe is így megjártad. Mindenesetre ne add fel. Se azokat az ügyeket, se a munkakeresést.

Ügyes légy!

2009. júl. 18. 21:55
 34/34 A kérdező kommentje:

A McDonald's ezt írta vissza a jelentkezésemre:

Jelentkezését köszönettel megkaptuk. Ez úton tájékoztatjuk, hogy jelenleg éttermeinkben sem részmunkaidős beoszthatósággal, sem főállású munkatársként nincs felvétel.

Szép, de ők legalább visszajeleznek.

2009. júl. 20. 14:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!