Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha kidobnak a szüleim, hova...

Ha kidobnak a szüleim, hova lehet menni munkanélküliként úgy, hogy nem lustaságból nem dolgozom, hanem, mert csalókkal akadok össze folyamatosan?

Figyelt kérdés
Nincs ismerős, nincs rokon. És mivel sose támogatták a szüleim, hogy dolgozzak, ezért sok megtakarításom sincs. Huszonéves vagyok államvizsga előtt jogosítvány nélkül, és nő, tehát férfi munkákat nem tudok vállalni.
2009. júl. 18. 15:29
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
82%

Szia.Ha Tescoban hajlandó lettél volna dolgozni,akkor gondolom gyorsétteremben is hajlandó lennél.Előnye ennyi van:

-bejelentenek!

-és ált.lehet dolgozni 4-6-8 órában

-feljebb lehet lépni

Tudom,mert dolgoztam gyorsétteremben.

Hátránya:-elég strapás(úgy mint a Tesco)

Nem sok pénz,de legalább valamennyi és én úgy vettem észre,ha "vezetőként"dolgozol még előnyödre is vállhat a jövőben.

Találtam a profession-on ilyen hirdetést.

[link]

[link]

De találtam moziban büfés melót is,ideiglenesen ez is jó lehet:

[link]

2009. júl. 18. 17:51
 22/34 anonim ***** válasza:
86%

találtam még:

[link]

[link]

2009. júl. 18. 17:59
 23/34 A kérdező kommentje:
Jobbak vagytok, mint a szüleim, tőlük csak a hülyézést kapom.
2009. júl. 18. 18:04
 24/34 anonim ***** válasza:
Menj be a nagyobb munkaerőközvetítő cégekhez és ott jó eséllyel találsz munkát. Na nem biztos, hogy a képzettségednek megfelelőt, de találsz. Én így dolgoztam az egyik banknál telefonosként 120ezer nettóért havonta évekkel ezelőtt szintén suli mellett. Valamilyen szinten ez is csalás, hiszen tudtam, hogy a munkaerőközvetítő cég az általam kapott pénz 3szorosát kapta a banktól, de nem igen tehettem meg, hogy ezen dilemmázzak, mert kellett a pénz. Ugyanígy el lehet menni akár hd-snek is diploma nélkül, ismerek ilyeneket (nőket is). Sok sikert!
2009. júl. 18. 18:37
 25/34 anonim ***** válasza:

Amúgy nem értem a szüleid, gondolom jól tanulsz (vagy ha fősulin nem bukik az ember, már az is jónak számít sztm), gondolom, segítesz a házimunkában, cipekedés, normálisan beszélsz velük, nem hagysz kupit, sőt segítesz takarítani, mi a fene bajuk van veled?

Nincseken az ismeretségi körben más huszonévesek, akik ugyanígy küszködnek egyetem vége felé, pályakezdőként? Ugyanis a helyzeted egyáltalán nem különleges, amúgy is válság van, gondolom, Híradót néznek azért...

Az embernek nem hullanak ölébe 0 gyakorlattal nemtom milyen jó állások, alulról kell kezdeni és azt is nehéz. De úgy még nehezebb, ha megnehezítem a gyereknek!

Se egy nagynéni, barát, nagyszülő, aki támogatna és beszélne velük?

2009. júl. 18. 18:55
 26/34 A kérdező kommentje:
A rokonok messze laknak, és nem egy összetartó család. Apai nagyszüleim nem élnek, anyai nagyszüleimnek semmi se jó (ők anyut se becsülik, csak a másik 2 gyereküket, akik orvosok lettek, anyu a szemükben "csak" tanítónő), apai rokonok szegények, és legtöbben vidéken élnek, és nem tartjuk a kapcsolatot. Egy unokatesóm van, akivel szoktam beszélgetni, ő még idén érettségizett, de ott se rózsás a családi helyzet. Ez egy ilyen család, úgy az egész rokonság, nekik a külsőség többet számít, mint a valódi tartalom.
2009. júl. 18. 19:06
 27/34 anonim ***** válasza:
0%
Én nem tudom, ki honnan szerzi be az információit, de olyan törvény nincs, hogy a szülők 26 éves korodig kötelesek eltartani és nem rakhatnak ki. Az Alkotmányban az van benne, hogy a gyermeket nagykorúságáig (18 év) köteles a szülő eltartani. Tehát, ha elmúltál 18, akkor a szüleid szívességet tesznek, ha eltartanak, ha adnak fedelet a fejed fölé. Szerintem bármilyen, akár fekete (be nem jelentett) munkát is elvállalhatsz, hogy be tudd fejezni a tanulmányaidat. A profession.hu-n találsz sok olyan informatikai állást is, amely középfokú végzettséget igényel és még jól is fizetik. Igaza van annak a hozzászólónak, aki javasolta, hogy menj el albérletbe, költözz össze 2-3 lánnyal. Jó megoldás. De azt is gondolom, hogy nem ártana a szüleiddel egy higgadt, nyugodt beszélgetést folytatnod, részben hogy megtudd mik is az ő motivációik, és te is felvázolhatnád, hogyan is képzeled el az életedet. Hátha sikerülne közös nevezőre jutni.
2009. júl. 18. 19:12
 28/34 anonim ***** válasza:

Hát ha ennyire nem értenek még és nem támogatnak a szülők, választhatod a saját lábra állást, de akkor

- megbízható fix meló legelőször, addig semmi

- albérlet osztozva (együttélést is meg kell tanulni)

- állandóan beosztani a pénzt és tervezni a karriert előre

ha lelkileg már elviselhetetlennek érzed a terrorizálást, úgyis megléped egyébként. amíg meg elviselhető, otthon azért jobban biztonságban van az ember.

ez a te döntésed, egyedül. nem lehetetlen saját lábra állni, de nem is könnyű. sajnálom, hogy ilyen a családod, de ha később majd beindulnak a dolgok, legalább az orruk alá dörgölheted, hogy na tőletek még mindig gödröt ásnék az építkezésen.. legalább egy kis elégtétel lesz.

2009. júl. 18. 19:15
 29/34 anonim ***** válasza:
Felesleges a munkaügyi központnál jelentkezned, álláskeresési járadék csak annak jár, aki az álláskeresővé válását megelőző négy éven belül legalább 365 nap munkaviszonnyal rendelkezik. Inkább állást kellene keresned, még akkor is, ha a szüleid ellenzik. Lehet, hogy azért ellenzik, mert a főiskolát már elvégezted, de az államvizsgát nem tetted le idejében? És azt akarják, hogy csak ezzel foglalkozz?
2009. júl. 18. 19:19
 30/34 anonim ***** válasza:

19:12

[link]

2009. júl. 18. 19:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!